fogaskerekű

Hamarosan ismét jár a fogaskerekű

2023.12.08.

Ismét közlekedik a fogaskerekű hétfőtől; a környezeti zajterhelés további csökkentése érdekében - az alacsony forgalmú időszakokban - a megrendelés alapján közlekedő "Telefogast" részben a 60B Telebusz váltja fel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint "a múlt század technológiai színvonalán megépített és üzemeltett, de a budapestiek által kedvelt járat régóta műszaki és forgalmi kihívásokkal küzd". Az évente kétszer végzett karbantartások során a szakemberek javítják az esetleges hibákat: ezúttal az Erdei Iskola állomásnál végeztek munkálatokat - írták.

Fotó forrása: hirado.hu

A BKK ismertetése szerint a több mint egy éve bevezetett Telefogas lehetőséget adott az utazási igények és a forgalom pontos felmérésére, különösen hajnalban és késő este. Ezekben az időszakokban a több mint kétszáz ember befogadására alkalmas nagy hegyi szerelvények jellemzően csak egy-két utas kedvéért közlekedtek, ami - még a felújítás ellenére is - jelentős zajjal járt éjszakánként. Ezért december 11-től hajnalban és késő este a fogaskerekű helyett Telebusz-járat közlekedik - tudatták.

Hozzátették, a 60B Telebusz hosszabb útvonalon jár, mint a fogaskerekű, így kevesebb átszállással lehet eljutni vele a Széll Kálmán térig, valamint az onnan induló metróig és a nagykörúti villamosig. "Az igénybejelentés alapján közlekedő autóbusz nem feltétlenül halad végig a teljes útvonalon, ennek köszönhetően az üzemeltetése gazdaságosabb, ráadásul a zaj is csökken a térségben" - olvasható a közleményben.

A járat - előzetes igénybejelentés esetén - hétköznapokon hajnal 5 óra környékén, majd 22.00 és 23.30 között, hétvégén pedig hajnal 5 és 6 óra környékén, és késő este 22.00 és 23.30 között közlekedik. A busz a Széll Kálmán tértől a fogaskerekű megállóinak környezetét érintve a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomásig jár. A Széll Kálmán tér és a Temes utca közötti megállókat a Széchenyi-hegy felé csak felszállásra, a Széll Kálmán tér felé csak leszállásra lehet igénybe venni.

Jelezték azt is, hogy a Telefogassal - a megrendelés alapján közlekedő fogaskerekűvel - hétvégén kora reggel, 6 és 8 óra között lehet utazni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó német autógyár az AutoWallis Csoport Opel....
2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....