kínai autóipar

Harcost küldenek a civilek közé a kínaiak

2021.08.03.

A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni, ami kivételesen jogtiszta – írja az ANSA olasz hírügynökség.

A Dongfeng gyártmányáról, a Mengshi Warrior M50 névre keresztelt kétüléses terepjáróról van szó, amelynek nem csupán a neve és a külseje katonás, hanem konkrétan a hadseregnek készült eredetileg.

Az ára alapján nem népautóról van szó: 668 800 jüant, azaz kb. 104 000 dollárt kérnek el érte.

Az egyenruháját levetett terepjáró története a fegyveres erőknél kezdődött. A jármű egyenes folytatása a hadseregben rendszeresített Mengshi EQ2050 militáns modellnek.

A most piacra lépett modell sztorija a 90-es évekre nyúlik vissza, amikor az állami tulajdonban lévő Dongfeng megállapodást kötött a katonai és kereskedelmi célú járműveket gyártó AM General céggel, amelyik eredeti alkatrészeket szállított a Hummer H1 kínai változatának gyártásához. A cél az volt, hogy mozgékony terepjárókkal lássák el a kínai hadsereget.  

A Dongfeng azóta kinőtte magát: jelenleg az egyik legnagyobb autóipari vállalat Kínában.  Manapság együttműködik a Hondával, a Renault-val és a Stellantis-szal, és konglomerátumot alkot a Chang'an Motors-szal, a FAW Group-pal és a SAIC Motorral.

Egyszóval a Dongfeng - az amerikai mintákból kiindulva - az elmúlt 30 év alatt fokozatosan megalkotta saját, EQ2050 kódnevű katonai terepjáróját. Végül létrehoztak egy olyan  verziót, amelyet szinte teljes egészében Kínából származó alkatrészekből gyártottak. A négykeré-hajtású jármű harmadik generációja már olyan minőséget képviselt, hogy Kína számos más ország hadseregének is elkezdett belőle szállítani. A jármű két változatban készült: csapatszállító és páncélozott, harci körülmények között felfegyverzett variánsokban.

Az új, civil változat - a „kínai Hummer” - karosszériája acél vázszerkezetre épül, a jármű hatalmas terepjáró kerekekkel van felszerelve.

A pick-up karosszériája szögletes, az eredeti Hummer H1-re emlékeztet, de tipikus Dongfeng-elemekkel: jellegzetes hűtőráccsal és süllyesztett, kerek fényszórókkal. Az utastérben csak két ülést helyeztek el, de a berendezés a modern városi terepjárókat idézi. A normál SUV kormánykerék mellet a műszerfalba egy 8 hüvelykes, érintőképernyős infotainment-rendszert helyeztek el, amely egy központi konzolon található, és a vezető felé fordítható.

A Mengshi Warrior M50-et 4,0 literes Cummins turbódízelmotor hajta, amely 200 LE-t és 600 Nm nyomatékot produkál. Ez több mint elegendő ahhoz, hogy a jármű kiemelkedő teljesítményt nyújtson a legváltozatosabb terepen is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.22
Váratlan, ám meggyőző formában léphet először európai földre a Peugeot fejlődő régiókba szánt....
2021.09.22
A Ford hétfőn bejelentette, hogy Elvira Schachermeiert nevezték ki a Ford Európa kommunikációs....
2021.09.22
A Mercedes-Benz elektromos haszongépjármű flottája és jövőképe. ..
2021.09.22
2021. szeptember 11-én a Sába királynője című operafilm zártkörű, vörösszőnyeges premier előtti....
2021.09.22
Munkatársunk fotózta ezekben a percekben az erősen lángoló kamiont az M1-es sztrádán, Bicskénél. ..
2021.09.22
Egy autó ütközött villamossal a XI. kerületben, a Karinthy Frigyes út és az Irinyi József utca....
2021.09.22
Megkérdőjelezhetően igényes megoldással vonzana be hagyományos autókat kedvelő tuningmániásokat a....
2021.09.22
Összeütközött egy kistehergépkocsi, egy traktor és egy nyerges vontató a vontató a 32-es főúton,....
2021.09.21
Messzire visz, és nagyon más, mint a többi, de biztosan megrázza az elektromosok mezőnyét. Vagy....
2021.09.21
Új háttér a NATO-gép alacsony magasságú repüléséhez Ausztriában címmel számol be az osztrák....