ICDP

A használt autókra is van online kereslet

2020.07.10.

A járvány autóiparra gyakorolt hatásaival kapcsolatban gyakran írtunk az online értékesítésről. Elsősorban a gyártók kezdeményezéseiről adtunk hírt, de érdemes megnézni, hogy hogyan éltek túl a használt autó kereskedők, ugyanis ők sem tétlenkedtek és több hálózat is elindította saját online értékesítési csatornáját.

Magyarországtól nyugatra úgy tűnik, a vásárlók jelentős része hajlik az online autóvásárlás felé. Még a járvány előtt, 2019-ben végeztek egy felmérést Olaszországban, amelynek eredménye szerint a vásárlók harmada megfontolná az online vásárlást egy autó esetében is. A járvány alatt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban végzett hasonló felmérést a Google, ők arra jutottak, hogy a megkérdezettek 20%- elsősorban az internetes vásárlást választaná.

Tehát kereslet van, ahol pedig van kereslet, ott lesz kínálat is. Áprilisban a Peter Vardy nevű kereskedői hálózatnak sikerült a szokásos mennyiség harminc százalékát értékesítenie egy teljesen online folyamat során. A folyamat nagyon egyszerű volt, még az autó beszámítást is online végezték, valamint 30 pénzügyi szolgáltató ajánlatai közül választhattak az érdeklődők. A vállalat egyébként arra számít, hogy járvány ide vagy oda, 2023-ban értékesítésük legalább fele online fog történni.

Érdekes példa az Egyesült Államokbeli Eastern Automotive Group, akik a járvány elején nagyon gyorsan reagáltak és annak ellenére, hogy kereskedéseik zárva tartottak, nem állt meg náluk az élet: értékesítőik a szokásos havi 15-20 darab eladott autó helyett 30 feletti darabszámokat hoztak.

A legnagyobb sikertörténet Olaszországból érkezik. Az Authos nevű Ford kereskedő már évekkel ezelőtt elkezdte online csatornájának kiépítését, aminek köszönhetően brillíroztak a járvány során. 150 új és használt autó állt a kereskedés telephelyein a koronavírus előtt, mire a korlátozásokat feloldották, nem maradt egy sem.

Magyarországon hagyományosan bizalmatlanabbak vagyunk az autókereskedőkkel szemben és a magyar használt autó kereskedések nagy része nem is áll készen sem technikailag, sem az alkalmazottak felkészültségét tekintve az online értékesítésre. Ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan eljön az idő, amikor mi is tudunk majd otthonról autót vásárolni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.17
A világ autóiparának és autófejlesztésének egyik emblematikus alakja, Wolfgang Reizle nyilvánította....
2021.06.17
„Felvillanyozva” juthatnak el Budapesten, a foci-Eb hivatalos szurkolói zónájába azok a....
2021.06.17
Kénytelenek voltak betörni a tűző napon parkoló autó egyik ablakát - írja a police.hu   ..
2021.06.17
A szeptemberi IAA koncepciójáról még nem döntöttek végleg, de a látogatóknak valószínűleg FFP2-es....
2021.06.17
A pandémia szorítása után sokan indulnak útnak nyaralni autóval Európa különböző országaiba. A....
2021.06.17
Nagy szabású közös projektet indít a Japán Űrkutatási Ügynökség (Japan Aerospace Exploration Agency....
2021.06.17
Egy részlegesen kiépített, használaton kívüli vasúti átjárón teherautóval próbált meg áthajtani az....
2021.06.17
Akkora az érdeklődés a Lamborghini sportautói iránt, hogy az idei kapacitások gyakorlatilag majdnem....
2021.06.17
A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric....
2021.06.17
„Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” Az Autós Nagykoalíció....