hibrid

Hatékony a BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiája

2019.11.11.

Az új BMW 745Le teljes életciklusát övező nyersanyag-előállítási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása 58 százalékkal alacsonyabb, mint a luxuslimuzin belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei esetében.

Az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatai jövőbe mutató, hosszú távon fenntartható módon váltják valóra a vezetés luxus színvonalú élményét. A fejedelmi limuzin progresszív karaktere nem csupán az innovatív műszaki megoldásokban, a forradalmi járműkapcsolati lehetőségekben és az intelligens vezetést támogató rendszerekben érhető tetten, hanem a modell teljes életciklusát tekintve is. Az új BMW 7-es sorozat hálózatról tölthető modellváltozataiban dolgozó BMW eDrive hajtáslánc-technológia példaértékű hatékonyságát most az új BMW 745Le modellnek odaítélt ISO 14040 és ISO 14044 környezetvédelmi tanúsítványok is igazolják. 

A TÜV Rheinland független szakértői által hitelesített elemzés szerint a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzin teljes életciklusát övező megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása 33 százalékkal alacsonyabb, mint a belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodellek esetében, ha pedig a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia töltési szükségleteit kizárólag megújuló erőforrások fedezik, ez az arány egészen 58 százalékra módosul.

Az új BMW 745Le plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát igazoló ISO tanúsítvány a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia által garantált példaértékű emisszió-csökkentési hatékonyság újabb bizonyítéka. Az új BMW 745e modellekben mindezt egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, kivételesen magas hatékonyságú, soros hathengeres benzinmotor és az extrém hatékony működésű, nyolcfokozatú Steptronic automataváltóba épített elektromos motor intelligensen vezérelt együttműködése kelti életre. 

A hálózatról tölthető hajtáslánc lehetővé teszi, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei a hétköznapi ingázások és az autóval megtett városon belüli távolságok nagy részét emisszió nélkül abszolválják. A jövőbe mutató technológia energiaellátásáról gondoskodó nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével az új BMW 745e 55 – 58 kilométert, az új BMW 745Le 52 – 55 kilométert, az új BMW 745Le xDrive pedig 51 – 54 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

 

Mindez azt jelenti, hogy a luxuslimuzin zéró emissziójú vezetési élménye nem csupán a belvárosokban, de a metropoliszok agglomerációiban is átélhető. Az alapfelszereltségként kínált HYBRID vezetési üzemmódban az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive egészen 110 km/órás sebességig képes fenntartani a tisztán elektromos meghajtást és a belsőégésű erőforrás csak magasabb tempónál, vagy intenzív gyorsítások esetén kapcsolódik be a hajtásba. 

A középkonzolon elhelyezett eDrive gombbal előhívható ELECTRIC vezetési üzemmód a modell tisztán elektromos meghajtással elérhető végsebességét 140 km/órára növeli. SPORT vezetési üzemmódban az elektromos motor a belsőégésű erőforrás támogatására hivatott. A belsőégésű erőforrás és az elektromos motor együttesen 290 kW / 394 lóerő maximális rendszerteljesítményre képes, amelyhez a legintenzívebb gyorsulások érdekében 600 Nm csúcs forgatónyomaték társul. Az új BMW 745e 5,2 másodperc alatt, az új BMW 745Le 5,3 másodperc alatt, az új BMW 745Le xDrive pedig 5,1 másodperc alatt képes felgyorsulni álló helyzetből 100 km/órás sebességre. 

BATTERY CONTROL vezetési üzemmódban a hajtáslánc a vezető által kívánt szinten tartja a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségét, hosszabb utazások esetén így a tisztán elektromos meghajtás a nagyvárosokba érkezve aktiválható. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia a BMW tervei szerint 2020 tavaszától az egyes nagyvárosokban kialakított, kizárólag tisztán elektromos meghajtással látogatható „zöld zónákba” érkezve automatikusan zéró emissziójú mobilitásra vált át.

 

A tisztán elektromos meghajtással abszolválható zéró emissziójú hatótávolság növelése, valamint az átlagos üzemanyag-fogyasztás és a kombinált károsanyag-kibocsátás csökkentése azonban nem csupán az intelligensen vezérelt hajtáslánc, hanem a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia érdeme is, amellyel az új BMW 745Le teljes életciklusát övező nyersanyag-előállítási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása jelentősen alacsonyabb, mint a luxuslimuzin belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei esetében. Az összehasonlítás alapjául egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral szerelt BMW 740Li modell szolgált, az eredményeket pedig mindkét hajtáslánc-technológia esetében 250 000 kilométer megtételére vetítve számolták ki.

Az üzemanyag- és energiafogyasztási adatok mellett az elemzők a modellek globális felmelegedésre gyakorolt légszennyező hatásait és energiaszükségleteit is számításba vették. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzin teljes életciklusát övező megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása az Európai Unió EU-25 villamosenergia-hálózatából táplálva 33 százalékkal alacsonyabb, mint a BMW 740Li esetében, ha pedig a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia töltési szükségleteit kizárólag olyan megújuló erőforrások fedezik, mint például a szél- és napenergia, ez az arány egészen 58 százalékra módosul.

A TÜV Rheinland független szakértői által hitelesített elemzés részletekbe menően vizsgálta a hajtáslánc-technológiák nyersanyag-előállítási és -megmunkálási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldásainak globális felmelegedésre gyakorolt hatásait, az új BMW 745Le példaértékű életciklus-hatékonysága pedig az ISO 14040 és az ISO 14044 környezetvédelmi tanúsítványokat egyaránt kiérdemelte.

Az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive széleskörű alapfelszereltségének a 30 km/órás sebességig aktiválódó akusztikus gyalogosfigyelmeztető rendszer is része, amely az utasok menetkomfortjának megzavarása nélkül, egy jellegzetes hanggal figyelmezteti a jármű környezetében közlekedőket az autó jelenlétére.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzinok alapfelszereltségébe a légkondicionáló is beletartozik, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW Connected okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően a távolból is vezérelhetnek. A nagyfeszültségű akkumulátor töltését mindezeken felül számos innovatív BMW eDrive digitális szolgáltatás támogatja: a vezető okoskészüléken keresztül kikeresheti és lefoglalhatja a számára leginkább szimpatikus járműtöltő állomást, távolról vezérelheti a járműtöltés folyamatát és okoskészülékein keresztül mindvégig figyelemmel követheti az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjéből kiszámolt tisztán elektromos és kombinált hatótávolságot is.

Az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés pedig nem csupán a nagyméretű, teljes mértékben digitális műszerfal és a tökéletesen hálózatba kapcsolt navigációs rendszer kettősével, de a BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant) forradalmi innovációival is kecsegtet, amely ugyancsak segít a parkolóhelyek és a járműtöltő állomások megtalálásában, illetve lefoglalásában.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
Az Audi RS Q8 Performance a Nürburgringen is megdöntötte az SUV-k pályarekordját. ..
2024.07.13
Az ipari gázokra specializálódott Messer és a Toyota Tsusho Europe bejelentette, hogy "SympH2ony"....
2024.07.13
A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatójaként nemcsak a....
2024.07.13
Egy 61 éves férfi valószínűleg rosszul húzta be a kéziféket, amikor az ausztriai Penzingben egy....
2024.07.12
Az extrém hőségben gyakrabban meghibásodhatnak a többnyire túlkoros vasúti járművek, berendezések....
2024.07.12
A War Horse furgonok a Mercedes-Benz Sprintert használják alapként, viszont a 35 hüvelykes 'Nitto....
2024.07.12
A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre....
2024.07.12
Bejárta a hír a nemzetközi sajtót, hogy a Volkswagen takarékossági okokból korlátozza a TOP....
2024.07.12
Több mint 1600, fővárosban közlekedő autó- és trolibuszon jelentek meg a holttérre figyelmeztető....
2024.07.12
Két virtuális csapat Európa-bajnoki cím, a német és az angol túraautó bajnokságokban szerzett....