személyszállítás

A hazai személyszállítók érdekeit védi a NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés

2016.02.23.

Az autóbuszos személyszállítás érdekeinek érvényesítése és a hazai cégek piacképességének növelése céljából kötött megállapodást a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a VOLÁN Egyesülés. Az EU-s előírások jelentős változásokat hoznak a hazai személyszállítási ágazat életébe, ezért a két szervezet együttműködése kiemelten fontos. Megállapodásuk értelmében a társaságok közösen szervezik meg a BUSEXPO-t és a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát 2016 áprilisában.

A NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés új megállapodásának egyik apropója az autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás piacának 2017-es megnyitása. Az európai uniós előírások szerint még idén nyílt pályázatot hirdetnek a magyar közúti személyszállítási közszolgáltatásokra, így jelentős kihívás elé néznek a VOLÁN jogutód, regionális Közlekedési Központok, és új piaci perspektíva nyílik meg a magántulajdonú vállalkozások előtt is. A NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés legfőbb célja az, hogy a hazai pályázók – tulajdonosi szerkezettől függetlenül – jó esélyekkel induljanak ebben a versenyben

Dittel Gábor és Tóth Andor Nándor

A szakma felkészültségének növelése céljából a két szervezet arra törekszik, hogy az autóbuszos személyszállításhoz kapcsolódó gyártóknak, forgalmazóknak és beszállítóknak minden évben lehetőséget biztosítsanak a bemutatkozásra, elősegítve ezzel a piaci kapcsolatok kiépítését és az esetleges együttműködéseket is. Ennek érdekében idén negyedszerre szervezi meg a NiT Hungary, és szakmai partnerként a VOLÁN Egyesülés a BUSEXPO-t, amelyen a hazai és külföldi résztvevők egyenlő feltételek mellett mutathatják be fejlesztéseiket, termékeiket és szolgáltatásaikat.

A BUSEXPO társrendezvényeként szervezik meg a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát, amelynek keretein belül az autóbuszos személyszállítás szereplői és döntéshozói együtt tekinthetik át a piac aktuális helyzetét és perspektíváit, ezzel is segítve a hatékony kommunikációt és együttműködést.

„A szakmai érdekérvényesítés egyik legnagyobb kihívása a hiteles informálás és a jövő tervezéséhez szükséges információk átadása. Az első BUSEXPO megrendezését az a szakmai igény hívta életre, hogy minden évben legyen egy „autóbuszos nap” Magyarországon, amikor a személyszállítási alágazat és a hozzá kapcsolódó szolgáltatói, beszállítói kör valódi szakmai környezetben találkozhat, és a résztvevők optimális környezetben ismerkedhetnek meg az újdonságokkal, fejlesztésekkel.” – fejtette ki Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A gyártói és forgalmazói innovációk bemutatkozása mellett fontos az is, hogy a szakma képviselői egy garantáltan színvonalas konferencia keretein belül, autentikus előadóktól kapjanak tájékoztatást minden olyan témakörben, amely nélkülözhetetlen a tevékenységük tervezéséhez. A közszolgáltatások terén a piacnyitás évét éljük, és a turizmus lendületes fejlődése is bőven tartogat témaköröket azok számára, akik a közszolgáltatás, vagy a turisztikai célú személyszállítás terén képzelik el a jövő vállalkozói kihívásait.

„Főszervezőként büszkék vagyunk arra, hogy az eddigi BUSEXPO rendezvények elérték céljukat, és valódi hagyománnyá tették a magyar közúti személyszállítás éves nagy találkozóját. Ennek sikeres folytatását és bővülését garantálja a VOLÁN Egyesüléssel most megkötött együttműködésünk. Már az eddigi regisztrációkból is jól érzékelhető, hogy idén minden eddiginél nagyobb kiállítói aktivitásra, rekordlátogatottságra és a szakmai konferencia tekintetében is fokozott érdeklődésre számíthatunk.” – tette hozzá Dittel Gábor.

A két szervezet arra törekszik, hogy tevékenységeiket a lehető legjobban összehangolják, szem előtt tartva az utasok érdekeit, és támogatva a hazai (állami és magántulajdonú) autóbuszos személyszállító vállalatok és vállalkozások piacra lépését.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.30
Vendégem Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2023.03.30
Az új, villamosított GSe modellekkel minden eddiginél egyszerűbben összehozható a....
2023.03.30
Lena Wurzenberger, a "Bild" egykori riportere és Julian Nagelsmann ex-Bayern-edző barátnője április....
2023.03.30
A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel....
2023.03.30
Nézze meg a videót! ..
2023.03.30
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének....
2023.03.30
Toyota a ’Mobilitást mindenkinek’ stratégia soron következő lépéseként bemutatta Japánban a C+walk....
2023.03.30
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik....
2023.03.30
Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalát Lajosmizsénél, ahol két kamion és egy....
2023.03.30
A BMW M GmbH új karosszéria-kialakítással bővítette portfólióját a prémium középkategóriában. Az....