közlekedésbiztonság

Hétvégi közlekedési előrejelzés: ezekre figyeljen, ha autóba ül

2015.01.16.

Január 16. és január 18. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Pénteken változóan felhős lesz az ég hazánk felett. Számíthatunk többórás napsütésre, de a főváros környékén és északkeleten lehetnek egész nap borongós területek. Az erős, sok helyen viharossá fokozódó déli széllel enyhe léghullámok érik el hazánk területét. A hőmérséklet 9°C és 15°C között várható, északkeleten lehet hűvösebb időre számítani.

Szombaton eleinte fátyolfelhők lesznek az égen, majd északnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Este eső, záporeső, néhol zivatar alakulhat ki. Erős lesz a déli szél. Sok helyen 10°C fölé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lehet hűvösebb időjárás.

Vasárnap gyengül a nappali felmelegedés. Borús idő várható, sok helyen esőre kell számítani. Este nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet.

(forrás: www.koponyeg.hu).

A gyorsforgalmi utakon hétvégi munkálatokat nem terveztek.

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra kell számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2015. január 17. (szombat) 22 órától 2015. január 18. (vasárnap) 22 óráig tart.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges hóláncról és egyéb felszerelésekről, illetve megfelelő ruházatról.

Türelmesen és körültekintően vezessenek! Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

A hétvégén az ukrán és a szerb határszakaszon belépő irányban várható a Pravoszláv Karácsonyt követően élénkebb belépő forgalom, amely miatt várakozás kialakulásával kell számolni.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen várakozás alakulhat ki kilépő irányban péntek délutántól késő estig, illetve belépő irányban vasárnap kora délutántól estig, amelynek mértéke elérheti a 15-30 percet.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a belépő és kilépő irányban a teherforgalomban várakozás kialakulásával kell számolni pénteken és szombaton, amelynek mértéke elérheti a 60-120 percet.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban lesz jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig. Várakozással kell számolni belépő irányban vasárnap déltől estig, amelynek mértéke esetenként a 30-60 percet is elérheti. A teherforgalomban a kilépő irányban pénteken a reggeli óráktól szombatig várakozás kialakulásával lehet számolni, amelynek mértéke elérheti a 30-60 percet.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban, este, a zárást megelőzően a kilépő irányban 30 perc várakozással lehet számolni.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával. Gyula közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő és belépő irányban délutánonként és az esti órákban alakulhat ki várakozás - a hétvégi kamionstop időszakát kivéve -, amelynek mértéke elérheti a 60 percet.

Hajdú-Bihar megye

Hajdú-Bihar megye közúti határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt a személyforgalomban kell várakozással számolni vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti. Várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban belépő irányban szombat déltől vasárnapig, amelynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban várható forgalomtorlódás, amelynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, azonban esetenként ezt meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyforgalomban napközben be- és kilépő irányban, amelynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7 óra és 19 óra közötti időben nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8 óra és 16 óra közötti időben nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően akár 30 perc várakozással lehet számolni.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (RRI)

A légi közlekedést, valamint a járatok indulását és érkezését befolyásoló tényezőkről nem rendelkezünk információval.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

Forrás: police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
A védelmi ipari szakképzés infrastrukturális feltételeit teremti meg a Zalaegerszegi Szakképzési....
2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....
2021.09.19
A tűzoltók áramtalanítják a járműveket - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..