Sanghaji Autószalon

Hibrid luxuslimuzint mutatott be a Volkswagen

2015.04.20.

A Sanghaji Autószalonon leleplezett C Coupé GTE megmutatja, hogy milyen kinézetű és technológiájú csúcsmodellre számíthatunk a Volkswagentől a közeljövőben.

Az öt méter hosszú négyajtós kupé szériaváltozata 2016 végén mutatkozik majd be a kínai piacon, ahol közvetlenül a zászlóshajó, a Phaeton alá lesz pozícionálva. Klaus Bischoff, a Volkswagen dizájnigazgatója a Sanghaji Autószalonon úgy írta le a tanulmányautót, mint a Passat és a Phaeton közötti hiányzó lépést. „Egy teljesen új modell lesz a kínálatban, amely a hosszmotoros MLB platformra épül majd” – nyilatkozta. „A Volkswagen formanyelvének itt bemutatott fejlődése a világ többi részén kínált modelljeinken is megjelenik majd, az új Phaetonon is” – tette hozzá.

Az elsősorban sofőrös használatra tervezett C Coupé GTE tágasságára garancia, hogy a kocsi tengelytávolsága 1 mm-rel meghaladja a 3 métert. A hosszú tengelytávot úgy érték el, hogy az első tengelyt a lehető legelőrébb tolták, így az optikailag nem előnyös hosszú első túlnyúlást el tudták kerülni.  A kocsi látványos külsejét a Volkswagen szerint a vízszintes vonalak, és a határozott, precíz élek határozzák meg.

Belül csak négy ülést alakítottak ki, képernyőből viszont öt is van. A műszerfal digitális, a középkonzolon egy nagy érintőképernyő trónol az infotainment rendszer számára, de a hátsó utasok is kapnak egy érintőképernyőt, amelyről az autó legfontosabb funkcióit vezérelhetik.

Sőt, az első ülések háttámlájába gyönyörűen integrált két további képernyőn a hátsó szórakoztató rendszer szolgáltatásait is élvezhetik. Sofőr üzemmódban a vezető csak korlátozott információkhoz férhet hozzá, tulajdonképpen csak a navigációt látja, ami a hátsó ülésen ülő prominens személy napirendjéhez igazodik.

Az elsőkerék-meghajtású C Coupé GTE tanulmányautó mozgatását egy hibrid hajtásláncra bízták, amely egy 210 lóerős kétliteres turbómotorból és egy 124 lóerős villanymotorból áll, melyet a nyolcfokozatú automatikus váltó házába építettek be. A rendszer összteljesítménye 245 lóerő, ami 8,6 másodperces százas sprinthez és 232 km/h-s végsebességhez elég. Elektromos módban 130 km/h a maximális sebesség, az elérhető hatótáv pedig 50 km.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....