Oroszország

Hideglelős autós őrület hódít

2021.02.22.

Életveszélyes autós őrület hódít Oroszországban. A felfagyott, havas utakon az autó után kötött kerékbelsőkön, olykor úszógumikon szánkáznak a megszállottak. Időnként a forgalom közepén szlalomoznak, hogy aztán a saját magukról készített felvételekkel büszkélkedjenek a videómegosztókon – írja az autonews.ru orosz autós szakportál. 

Kockázatos téli szórakozás terjed az autósok között Oroszországban. Gumibelsőket, úszógumikat vagy más, csúszó alkalmatosságokat kötnek az autók után, amit aztán szánkóként használnak a jeges-havas utakon. Őrült száguldás kezdődik, hajmeresztő manőverekkel. Igazi orosz szórakozás. Ám rengeteg a baleset is. Nemrég Moszkvában egy tinédzser 60 kilométeres sebességgel csapódott így egy fának.

A közlekedési rendőrség tilalma ellenére hódít a hóbort. A hatóságok komoly bírsággal fenyegetik a sofőröket és a „szánkózókat” is, de jobbára csak azokat tudják megbüntetni, akik kirakják a saját magukról készült videókat a netre.

A hideglelős mutatványok kedvelői elsősorban lakatlan vidékeken, többnyire az esti órákban hódolnak a hóbortjuknak. De az utóbbi időben ez az autó vontatta szánkázás annyira népszerűvé vált, hogy mind több ilyet látni fényes nappal, még forgalmas utcákon is. Ezzel párhuzamosan persze a balesetek száma is nő. 

Tula: Fal a parkolóban

Tulában egy autós egy bevásárlóközpont parkolójában szórakozott így a barátjával. A Ford vezetője éles manővert hajtott végre, hogy jobban felgyorsítsa a vontatmányt, ám a gumikból összerakott szán tehetetlenül csapódott egy közeli falhoz.

Krasznojarszk: halálos repülés a szemközti sávba

Krasznojarszkban egy öreg Zsiguli mögé kötötték a tákolmányt, és azzal manővereztek késő este egy normál közúton. Ám az autó vezetője nem jól számolta ki a sebességet, menet közben lassított, a gumiszánkón ülő barátja pedig átcsúszott az ellenkező sávba, épp egy teljes sebességgel közeledő autó elé.  A vétlen sofőrnek fékezni sem volt ideje.

Jekatyerinburg: Éjjeli száguldás, át a piroson 

Jekatyerinburgban a közlekedési rendőrök egy Nissan Laurel szedán sofőrjét fogták el, aki éjszaka a belvárosban vontatta barátját gumibelsőn. Simán áthajtottak a pirosokon, miközben az „utas” megpróbált trükköket bemutatni a havas-jeges úton. A rendőrök a netre feltett videó és a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították be őket.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.28
Egy 18 éves lány életét vesztette egy szánkóbalesetben vasárnap Ausztriában, a liezeni kerületben,....
2021.02.28
25 éve léteznek, még ma sem széria. Érdekes működési elvük most egyszerűen! ..
2021.02.28
Mileta Miloradovic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.28
Az észt versenyző az első szakasztól az utolsóig dominált a havas versenyen, de a világbajnoki....
2021.02.28
Nem csak a Trabant, hanem időnként a Simson  motor is bekerül a rendőrségi hírekbe Németországban.....
2021.02.28
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Slamasztika. ..
2021.02.28
Korábban mi irányítottunk, így nem kellett ezzel számolnunk, de mi lesz a mozgásváltozás okozta....
2021.02.28
Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)....
2021.02.28
A flottakezelésben piacvezető LeasePlan új kereskedelmi igazgató kinevezésével indította a 2021-es....
2021.02.28
A tavaly ősztől már Magyarországon is rendelhető, és most tavasszal a hazai márkakereskedésekbe is....