Magyar Borok Útja Rallye

A Holdra is ellátogat a Rallye

2015.08.27.

Egészen pontosan a Tokaji borvidék legfinomabb cseppjeit a XX. Magyar Borok Útja Rallye versenyzőinek bemutató mádi Holdvölgy birtokra kanyarodik a háromnapos boros túra, ahol különlegességek várnak a vendégekre. A 100 autós mezőny augusztus 29-én szombaton kanyarodik be a birtok kapuján, hogy megismerje a Holdvölgy történetét.

A Holdvölgy birtok egy születésnapi ajándékból, egy kis parcellából született. Az alapító célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapítása volt, ezért a birtokot 25 hektárra növelte, és ügyelt arra, hogy annak 7 különböző dűlőn található összesen 20 parcellája történelmileg klasszifikált dűlőben helyezkedjen el. Szerencsére a Mádi-medencében rendkívül gazdag a talajszerkezet, és ez a területek diverzifikáltságának köszönhetően megmutatkozik a borok sokféleségében is. Maga a Holdvölgy birtokközpont is a kivételesség jegyében született: a rendkívül modern vonalvezetésű borászati üzem belesimul a borvidék hagyományos összképébe és feltárja az alatta húzódó, többszázéves, közel 2 km-es pincerendszert, mely egész évben magával ragadó élményt biztosít.

Modern, különleges, de mégis belesimul a tájba

A Holdvölgy borászainak legfőbb elve, hogy a minőség kulcsa minden egyes parcella és szőlőfajta alapos ismerete, a kompromisszumok nélküli szőlőtermesztés és szüret illetve az ennek megfelelő borkészítés. A birtok állandó törekvése, hogy a borok az adott fajta és évjárat tükrében a lehető legpontosabb lenyomatát adják a dűlőknek.

Holdfény a Holdvölgy pincerendszerében

A Tokaj-Álom felelős tovább gondozása érdekében a Holdvölgy borászai rendkívüli törődéssel, szükségszerűen korlátozott mennyiségben gyűjtik be és dolgozzák fel a legértékesebb furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta, kabar és kövérszőlőszemeket, hogy annak eredményeképp számos Michelin csillagos étterem borkínálatában is megtalálható tokaji borkülönlegességet szállítsanak.

Fények, formák... és az ízek teszik különlegessé

A Magyar Borok Útja Rallye-val kapcsolatos hírekkel és érdekességekkel kapcsolatban naprakész lehet, aki figyelemmel kíséri a rendezvényt az Autószektor külön a versenynek szentelt kiemelt rovatában, illetve a rendezvény Facebook oldalán.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....
2021.09.19
A tűzoltók áramtalanítják a járműveket - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.09.19
Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló a leendő közlekedési múzeumnál - közölte a....