Kia Motors

Holisztikus és intuitív élményt ígér a KIA

2021.05.17.

A Kia EV6 egy sor olyan fejlett technológiai megoldással érkezik, amelynek célja a vezetés élvezetének szolgálata, valamint a holisztikus és intuitív vezetési élmény megteremtése. Intuitív és könnyen elérhető konnektivitás, valamint élvezetes kiterjesztett valóság teszi teljessé és biztonságossá a vezetés élményét – ígéri a gyártó.

Az EV6 a Kia globális elektromos padlólemezére (E-GMP) épül, amely szerkezeti kialakításából adódóan lehetővé teszi a teljesen sík utastérpadló kialakítását, így a beltér különösen tágas. A kabin kialakítása is fokozza a tágasság érzetet, a cél a kellemes és stresszmentes környezet megteremtése valamennyi utas számára. A vezető előtti két, egyenként 12.3 colos képátlójú monitorból álló íves kijelzőn az összes fontos információ könnyen áttekinthető. A közvetlenül a vezető előtt elhelyezkedő és konfigurálható képű “műszerfal” részen a sebesség, a hatótáv és a töltési szint jelenik meg.

A középkonzoli másik kijelzőn a navigációs információk mellett az infotainment és a fedélzeti menürendszer látható és kezelhető. A két képernyő egyetlen, finoman ívelt vonalú felületet alkot, körülölelve a vezetőt és tökéletessé téve az irányítás élvezetét. A kijelzők felülete kémiai módszerekkel megerősített üveg, a tartósság és a lehető legtökéletesebb leolvashatóság érdekében. A kényelmi felszerelések, mint például a kulcs nélküli kezelés, az érintésérzékeny ajtónyitó gombok, a beállítható vezetési profilok, a kényelmes ülések, és az ergonomikus kialakítás egyértelművé teszik: a vezető áll a középpontban. Az ajtókból automatikusan kiemelkedő kilincsektől kezdve az intuitív, érintésérzékeny felületeken át egészen a kiterjesztett valóságot használó head-up kijelzőig minden elem és funkció a tökéletes ember-gép kapcsolatot szolgálja: célja, hogy a vezető és utasai a lehető legjobban érezzék magukat a fedélzeten.

“Arra törekszünk, hogy autóink ösztönös és természetes élményeket nyújtsanak használóiknak. Olyanokat, amelyek jobbá teszik mindennapjaikat. Hiszünk benne, hogy a Kia által kínált élmények izgalmasak, újak és felvillanyozók is egyben. Tervezőink elképzelései és a márka céljai minden korábbinál szorosabban összekapcsolódnak, s ennek központjában vevőink állnak. Ez határozza meg valamennyi döntésünket.” – mondta Jason Jeong, a Kia Europe elnöke.

A fejlett fedélzeti technológia körülöleli a vezetőt, és ebben a kiterjesztett valósággal dolgozó head-up kijelzőnek is fontos szerep jut. A navigációs rendszer, a fedélzeti kamera és a head-up kijelző együttműködésének eredményeként a navigációs utasítások úgy jelennek meg közvetlenül a vezető látóterében, hogy annak sosem kell levennie tekintetét az útról. A kiterjesztett valóság és a két,vezető előtti képernyő mindenről tájékoztat. A padlóba, a kerékjáratokba, az ajtókba és a csomagtérfedelébe épített hangelnyelő anyagok hatásosan szűrik ki a szélzajt és a gördülés hangjait, így az utastér csendje mindig tökéletes. A szélvédők és az oldalüvegek is többrétegű hangszigetelő kialakításúak, így a csendélmény prémium kategóriás.

A Kia választéka alapjaiban megújul, a márka 11 új, tisztán elektromos hajtású modellel lép piacra2026-ig. E sorozat első tagja, az EV6 már megrendelhető.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.22
Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti....
2021.06.22
Több kilométeres a torlódás az M0-s autóút több részén is javítási munkák miatt - közölte az....
2021.06.22
Az év első négy hónapjában Romániában értékesített új autók 11,6 százalékát villanymotorral is....
2021.06.22
Az üzemben eddig legyártott abroncsokból az összes magyar sofőr kétszer tudna gumit cseréltetni,....
2021.06.22
Az Opelnél eltöltött harminc év alatt rengeteg emlékezetes esemény volt, hogy csak egyet mondjak:....
2021.06.22
A Cayenne modellcsalád új, teljesítményorientált változata már a bevezetése előtt ellentmondást nem....
2021.06.22
Bécsben újítanak, azokra is gondoltak, akik a gyász óráiban is szeretnének környezettudatosak lenni....
2021.06.21
Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást adott ki június 22-én 0 órától június 24-én 24....
2021.06.21
Vagy szaknyelven hosszbordás szíj: minden, amit tudni kell és érdemes. ..
2021.06.21
A közismert dörgicsei kiállítás után orosházi telephellyel bővül Kaáli Géza professzor jármű ....