Nissan Ariya

„Hőn áhított minősítést” szerzett a Nissan Ariya Amerikában

2024.01.19.

A 2023. márciusa után gyártott teljesen elektromos crossover, a Nissan Ariya, a Nissan valaha volt legfejlettebb járműve, elnyerte a Közúti Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) 2023. évi TOP SAFETY PICK+ jelölését – ez az ügynökség legmagasabb minősítése. Az IIHS a töréstesztekben nyújtott kiváló teljesítményért, a fényszórók-értékeléséért és az ütközésmegelőzési technológiáiért ítélté oda a minősítést.

A TOP SAFETY PICK+ minősítés elnyeréséhez az IIHS által vizsgált járműveknek "jó" minősítést kell kapniuk a vezető- és utasoldali kis átfedésű frontális, az eredeti közepes átfedésű frontális és a megújított oldalütközéses törésteszteken. „Jó” vagy „elfogadható” minősítésű fényszórókkal kell rendelkeznie minden felszereltség esetén; és "fejlett" vagy "kiváló" minősítést kell szerezniük, a jármű-gyalogos frontális ütközésmegelőzési rendszerek nappali és éjszakai tesztelése során.

Az IIHS szigorított a 2023-ra vonatkozó minősítési kritériumain, így a TOP SAFETY PICK vagy TOP SAFETY PICK+ díjat elnyerő járműveknek még magasabb szintű biztonsági teljesítményt kell nyújtaniuk. Az új követelmények magukban foglalják a megújított oldalütközési tesztet, amely 82%-kal nagyobb erőnek veti alá a járműveket, mint az eredeti teszt; bevezettek egy kiegészítő éjszakai jármű-gyalogos frontális ütközésmegelőzési tesztet; és szigorúbbak lettek a fényszórókra vonatkozó követelmények.

"Az Ariya a Nissan fejlett mérnöki munkájának legjavát képviseli, és ez, az iparág egyik legjelentősebb biztonsági ügynöksége által adott elismerés megerősít bennünket abban, hogy folyamatosan a legújabb biztonsági innovációk piaci bevezetésére összpontosítsunk." - mondta Michael Colleran, a Nissan észak-amerikai marketingéért és értékesítéséért felelős alelnöke. "Nagyobb nyugalmat biztosít az Ariya vásárlása előtt lévő fogyasztóknak, hogy megszereztük a hőn áhított IIHS TOP SAFETY PICK+ minősítést, a megszigorított 2023-as kritériumok mellett.”

A Nissan Safety Shield® 360 a 2023-as Nissan Ariya összes felszereltségi szintjén alapfelszereltség. A hat aktív biztonsági funkcióból álló csomag tartalmazza az automatikus vészfékezést gyalogosészleléssel, a holttér-figyelmeztetést, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetést, a sávelhagyás figyelmeztetést, a távolsági fényszóró-asszisztenst és az automatikus tolatási fékezést. Az összes Ariya modellnél az alapfelszereltség részei az intelligens automatikus fényszórókkal és távolsági fényszóró asszisztenssel ellátott, teljes LED-es fényszórók.

Az Ariya vezetőtámogató technológiája magába foglalja a Navi-link funkciós ProPILOT Assist technológiát is, amely kormányzás támogatást és intelligens sebességtartó automatikát biztosít az országúti vezetéshez. Elérhető a ProPILOT Park rendszer is, amely működteti a kormányt, a menetirány kapcsolót, a gyorsító- és a fékpedált, hogy segítse a járművet beparkolni, amikor aktiválják a rendszert.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....