Modell

HPI RS4 Sport 3 Drift Subaru BRZ RTR

2017.09.28.

Jelen bemutatóban a HPI gyártó RS4 Sport 3 szériájából a driftelésre kihegyezett verzióját, a Drift Subaru BRZ RTR autóját nézhetjük meg közelebbről. A RS4 Sport 3 Drift Subaru BRZ egy 1/10-es méretarányú, 4wd, azaz állandó négykerék meghajtású, on-road, vagyis aszfaltra való autómodell. Ebből a sorozatból is az a verzió, melyet gyárilag a manapság igen népszerű drift versenyzésre készített fel a gyártó. 

Mi is ez a dirft és mire jó?

A drift, vagy drifting (szabad fordításban csúsztatás, sodródás) az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása úgy, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos, egyenes módon. Az erre a technikára épülő sportágat hívják driftnek.

Ebben a sportágban nem az idő és a sebesség számít elsősorban, hanem a stílus és a kanyartechnika. A drift lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon és persze a pályán maradjunk úgy, hogy a legszebb ívet rajzoljuk rá!

Maga a sportág Japán gyökerekkel rendelkezik és a 1960-as években jelent meg, kultikussá pedig minden bizonnyal a Halálos Iramban c. filmek tették világszerte!

Nos, ennek a sportágnak a rajongói fogják értékelni ezt a modellt!

A névben szereplő RTR kifejezés az angol „Ready to Run”, vagyis „menetkész” jelzőt jelenti vagyis az autó teljesen összeszerelve, teljes elektronikával együtt érkezik, karosszériája festett és fel is van matricázva. Ebben a kivitelben még a távirányítóba való 4 darab AA elemet is biztosítja a gyártó, szintén kapunk egy, az autóhoz való NiMH akkupakkot is.

 

A doboz és a dobozban levő alkatrészek:

A készlet részét képezi az összeépített autó, fedélzeti elektronikával, szervóval, vevőhöz kapunk egy akkupakkot, ahhoz falitöltőt, a karosszéria fényezett, fel is van matricázva. Gyakorlatilag fel kell töltenünk az akkukat, és indulhat a DRIFT!

A szépség természetesen relatív, de az biztos, hogy az eredetire megszólalásig hasonlító karosszéria és felni szett ebben az 1/10-es modell méretben is gyönyörű.

A HPI RS4 Sport 3 távirányítós autót egy Firebolt 15T típusú elektromos motor mozgatja. A motor fordulatszámát az SC-3SWP2 elektronikus fordulatszám szabályzó vezérli a távirányító gázkarjának jelei alapján. Ez a szabályzó képes 5-9 cella NiMH akkupakkot, vagy 2-3S LiPO akkut is kezelni.

A felfüggesztés természetesen, mint a komolyabb pályaautókban, minden elemében állítható, a lengéscsillapítók bekötési pontjaitól kezdve a kerékdőlés, összetartás, stb, egyszóval minden.

Lengéscsillapítók menetes szárral fokozatmentesen előfeszíthetők, szilikon olajjal vannak feltöltve.

Kormányszervónk védelméről szervó-saver gondoskodik, ez egy esetleges koccanásnál megmentheti szervónk belső fogaskerekeit.

A differenciálművek szilikon olajjal töltöttek, acél belső alkatrészek gondoskodnak arról, hogy a strapabíró legyen a modell. Opcionálisan teljesen zárt, narancssárga színre eloxált diffi is rendelhető, amennyiben valaki ezzel bolondítaná még egy kicsit az autó viselkedését.

A HPI RS4 Sport 3 Drift egy kiváló modellautó, minden egyes alkatrésze kapható külön és számos opcionális alkatrésszel tuningolható még a modellünk.

Az autóhoz kapott szerelési útmutató alapján a karbantartás vagy javítás gyerekjáték. Ennek digitális verzióját a HPI-től letölthetjük, modellünket felvihetjük a HPI My Garage felületre is, így okostelefonunkon bármikor ott lehet minden szükséges információ, amikor csak kell.

Méretek:

Hosszúság: 431mm

Szélesség: 200mm

Magasság: 127mm

Tengelytáv: 254mm

A csomag tartalma:

HPI RS4 Sport 3 RC DRIFT autó, SUBARU BRZ karosszériával.

2 csatornás, 2.4Ghz távirányító.

2000mAh 7.2V NiMh akkupakk.

Hálózati akkutöltő.

4 db AA méretű elem a távirányítóba.

Modellünket a Modell & Hobby shopjában vásárolhatjuk meg legkönnyebben!

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.30
Több mint 70 éves is lehet az a Bosch dinamó, ami még ma is hibátlanul szolgál egy szegedi biciklin....
2020.10.30
Ti Kristof néven indított baleset-megelőzési kampányt Guadeloupe-ban Jérôme Jean-Charles művész és....
2020.10.30
Atiq Shahid Afganisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.30
 A tavalyihoz képest másfélszer több, összesen ötvenhat nevezés érkezett az ERC-kategóriában a....
2020.10.30
Saját szuperhősnővel, rózsaszín abronccsal és maszkosztással kampányolt a Bridgestone Tatabánya a....
2020.10.30
Az Európai Unió hatályos CO2-kibocsátási normájához igazodva a PSA-csoport, élén a Peugeot-val,....
2020.10.30
Az új Sorento a Kia első modelljeként, másodlagosütközés-elkerülő rendszerrel érkezik. Az MCB (....
2020.10.30
    ..
2020.10.30
Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző szerint az elmúlt évek egyik....
2020.10.30
A Nissan egy középiskola művésznövendékeivel társult, hogy megünnepeljék azt a fajta kreativitást,....