Hyundai

A Hyundai hidrogén-üzemanyagcellás koncepciója Genfben

2017.03.08.

A Hyundai Motor a mai napon felfedte futurisztikus hidrogén-üzemanyagcellás koncepció modelljét, mely előre tekint a hidrogénhajtású járművek következő generációja felé. A hidrogénhajtású közlekedésben globális vezető szerepére alapozva, a 2017. évi Genfi Autószalonon a társaság ismét megerősítette elkötelezettségét az üzemanyagcellás járművek fejlesztése iránt.

A hidrogén-meghajtású járművek fejlesztésének élvonalában töltött két évtizedet követően - legutóbb az ix35 Fuel Cell-el (bizonyos piacokon Tucson Fuel Cell), mely 2013-ban a világ első tömeggyártásban gyártott hidrogén meghajtású járműve lett - 2017 elején a Davosi Világgazdasági Fórumon a Hyundai Motor csatlakozott a Hidrogéntanács (Hydrogen Council) létrehozásához, mely egy globális kezdeményezés az üzemanyagcellás autók fejlesztésének és forgalmazásának támogatására, a fosszilis üzemanyagokkal működő autók alternatívájaként.

A hidrogén-üzemanyagcellás koncepció modell folytatja a Hyundai Motor elkötelezettségét az üzemanyagcellás járműfejlesztés iránt, továbbá a társaság öko jármű programjának része, hogy 2020-ra 14 vagy több, új, környezettudatos modellt mutasson be. Mivel ösztönöz minket az üzemanyag-hatékony és környezetbarát járművekre vonatkozó, növekvő globális igény, a program továbbra is követi az IONIQ modellcsalád innovációs példáját, mely az első, három elektromos hajtáslánccal választható autó, egyetlen karosszéria típuson belül.


A hidrogén-üzemanyagcellás koncepció modell áramvonalas formáját a természet és a víz ihlette – mely az autó által kibocsátott egyetlen anyag – letisztult és nyugodt formatervezés, mely hangsúlyozza környezetkímélő jellegét. A teljes autó formája a funkcionalitást követi, minimalista stílussal ötvözve. Ezt a megközelítést példázza a hidrogén-üzemanyagcellás koncepció, a drámai és stílusos hátsó légterelővel és beömlőnyílásokkal, melyek aerodinamikai hatékonyságot biztosítanak az intelligens tervezésnek köszönhetően.

A koncepció nevében az FE kódnév a „Future Eco”-t jelenti, tükrözve az innovatív, új technológiákat, melyek kiegészítik az autó környezetbarát jellegét - elismerve egyedülálló üzemanyagforrását. Az új koncepció egyik legérzékelhetőbb jellemzője a belső párásító, mely visszaforgatja az autó tiszta hidrogén energia keringéséből kikerülő vizet, kellemesebb környezetet létrehozva az utastérben.


Az FE koncepció a Hyundai negyedik generációs hidrogén-üzemanyagcellás technológiáját demonstrálja, melyet cégünk világszerte folytatott kutatási, fejlesztési és elemzési programja alapján készítettünk el. Az új technológia a jelenleg forgalomban levő ix35 Fuel Cell modellhez képest 20%-kal könnyebb, 10%-kal nagyobb hatékonyság mellett. Az autó hatótávját jelentősen növeli a 30%-kal jobb üzemanyagcella teljesítménysűrűség.

Az autó környezetbarát jellemzőinek további megerősítéseként és a vevői elégedettségre összpontosítva, az FE koncepció hordozható akkumulátor csomagokat tartalmaz - az autó töltőjén át feltölthetők – melyek az utastér berendezéseit látják el árammal. Eközben a csomagtartóban található az elektromos motor beépített tárolója és töltési helye, szemléltetve a Hyundai Motor mobilitási megoldásainak fejlesztését, hogy megfeleljen a jövőbeni életstílusoknak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.07
Sokáig a Haris birodalom szürke eminenciásaként dolgozott, napjainkban ismert és elismert....
2020.08.07
A dél-korai autógyártó közzé tette az első grafikákat a Korandón alapuló, tisztán elektromos....
2020.08.07
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Ba Bilig Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.08.07
A négy évtized után feltámasztott BMW Junior Team három tehetsége, Dan Harper, Max Hesse és Neil....
2020.08.07
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan a péntektől zajló 70. évforduló Nagydíján is Nico Hülkenberg....
2020.08.07
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden jelentette be, hogy kilenc új ütközéscsillapító....
2020.08.07
Autószállító tréler vontatott egy másik autószállító trélert az M5-ös autópálya Csongrád-Csanád....
2020.08.07
A vírushelyzet miatt idén nyáron nem rendeznek Formula Student-futamokat, mégsem maradnak verseny....