Hyundai Motor

Hyundai: kvantumszámítástechnika a tárgyak felismerésére

2022.08.15.

A jövőbeli mobilitás érdekében az IonQ és a Hyundai Motor Company együttműködésbe kezdett a kvantumalapú gépi tanulás képosztályozásra és 3D-s tárgyfelismerésre való alkalmazásában.

A képosztályozás és a 3D-s tárgyak felismerése alapvető jellemzői az autonóm járműveknek. Az IonQ és a Hyundai a kvantumszámítógépek hatékonyabb gépi tanulásával akarja fejleszteni a számítási funkciókat. Ezek a kvantumszámítógépek hatalmas mennyiségű adatot képesek sokkal gyorsabban és pontosabban feldolgozni a hagyományos rendszerekkel szemben.

A képek kvantumállapotba történő kódolásában elért áttörését felhasználva az IonQ 43 különböző típusú közúti jelzőtábla osztályozásán dolgozik a kvantumprocesszorai segítségével. A következő fázisban a Hyundai különböző valós forgatókönyvek szimulálása mellett végzi el a tesztelésüket.

,,Örömmel bővítjük a Hyundai Motorral fennálló kapcsolatunkat más területekre is, hogy a következő generációs mobilitás egy másik kulcsfontosságú aspektusára is összpontosíthassunk. Az elektromos járművek akkumulátorainak kutatásától kezdve az automatizált vezetéshez szükséges képosztályozási és tárgyfelismerési fejlesztésekig, arra számítunk, hogy a kvantumszámítógépek még inkább szerves részévé válnak az újszerű közlekedési megoldások innovációjának” – mondta Peter Chapman, az IonQ elnök-vezérigazgatója.

A projekt részeként a 3D-s objektumfelismerés technológiáját a jelzőtáblákon kívül kiterjesztik majd a gyalogosokra és kerékpárosokra is.

A tárgyfelismerési feladatokat az IonQ Arián – az IonQ legújabb kvantumszámítógépén – keresztül futtatják le, ami hatékonyabb feldolgozást tesz lehetővé, még alacsonyabb költségek mellett is. Ez a jövő biztonságosabb és intelligensebb mobilitásához vezethet. A 20 algoritmikus kvantumbittel (#AQ) az IonQ Aria az iparág egyik legerősebb kvantumszámítógépe a szabványos alkalmazásorientált ipari összehasonlítások szerint.

Az IonQ és a Hyundai Motor már januárban bejelentették a két vállalat együttműködését a kvantumszámítógépek területén. Akkor egyelőre még csak az elektromos autókhoz használt lítium akkumulátorok teljesítményének, költségének és biztonságának javítása szerepelt a tervek között.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.30
Lengyelországban, Poznanban rendezik a Swift Cup Europe idényzáró versenyhétvégéjét szeptember 30.....
2022.09.30
Komolyan elgondolkoztató az Európai Unió ideológiavezérelt működése: megszavazták, hogy férfiak is....
2022.09.30
Az idei év futama nem csak az ország legjobb kamionsofőrjének megtalálásáról szólt, hanem ennél....
2022.09.30
A lényegi kérdések a hétvégén eldőltek: Kiss Norbert negyedszer is kamion Európa-bajnok, a....
2022.09.30
A GSe visszatér! Miután az Opel bejelentette, hogy GSe néven új, dinamikus, és villamosított....
2022.09.30
A háború elől Ukrajnából elmenekülteknek 24 óra elteltével újra jegyet kell venniük – írja az....
2022.09.29
Hiánypótló akciót indított a TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG, mert az 50 ccm.-is ként használt....
2022.09.29
Október 11-től újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a....
2022.09.29
A világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója, a japán Honda 2025-ig legalább 10 új elektromos....
2022.09.29
Idén már közel kétszáz magyarországi település csatlakozott az Európai mobilitási héthez, így....