Hyundai

A Hyundai már a 2014-es Genfi Autószalononra készül

2013.12.15.

A Hyundai a 2014-es Genfi Autószalonon mutatja be az Intradót: egy különleges tanulmányautót, amely betekintést enged a márka jövőbeli fejlesztéseibe, és ezáltal megerősíti a vállalat innováció iránti, szüntelen elkötelezettségét.

Az Intrado egy ultrakönnyű szerkezetre épül, amely különféle fejlett anyagokból áll. Ezeket olyan, forradalmi eljárással rögzítik egymáshoz, amely a jövőben alapjaiban változtathatja meg a gépkocsigyártás folyamatát. Emellett a jármű új generációs üzemanyagcellás hajtásláncot kapott: ez könnyebb és kisebb is annál a rendszernél, amely a sorozatgyártású Hyundai ix35 Fuel Cell modellben teljesít szolgálatot.

Az Intrado az első olyan Hyundai tanulmányautó, amelynek formatervét a márka meghatározó formanyelvének legújabb megnyilvánulása, a Folyékony szobrászat 2.0 ihlette. A Hyundai Motor tervező mérnökei és dizájnerei közötti szoros együttműködés eredményeként létre jött Intradót elsősorban a Hyundai Motor európai K+F központjában, a németországi Rüsselsheimben fejlesztették és tervezték; erre utal a koncepció kódneve is (HED-9, Hyundai Europe Design).

Az Intrado a repülőgépek szárnyának alsó feléről kapta a nevét. Ez az a felület, amely felhajtóerőt termel, lehetővé téve magát a repülést. Ami az Intrado fejlett technológiai tartalmát illeti, az ugyancsak a repülésből merít ihletet: a fejlett anyagok alkalmazásától a szükségetelen tömeg eltávolításán át a teljes mértékben a célszerűség által életre hívott formatervig és a kiváló hatásfokú hajtásláncig.

„A Hyundai Intrado az automobilizmus jövőjébe enged bepillantást, azt a szabadságot és nagyfokú hatékonyságot ragadva meg, amelyet a repüléshez kötünk. Hiszek abban, hogy a mobilitás képes nem csak fizikai, hanem érzelmi kapcsolatokat is teremteni, és ez a tanulmányautó újra felébreszti bennünk a felfedezés örömét. Az Intrado bebizonyítja, hogy a jövő autója egyszerre lehet aktuális és izgalmas” - nyilatkozta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és fejlesztési igazgatója.

Az Intradóra vonatkozó bővebb információk a 2014-es Genfi Autószalont megelőzően válnak elérhetővé.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.10
Ha imádja a sütiket és fagyikat igazi Kánaánra találhat Dunaharasztiban, ahol nem csak látványosak....
2020.07.10
Németországból jön az új design, amin több műszaki egyetem és intézet dolgozik közösen a BMW-vel....
2020.07.10
Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak a Forma 1-es Stájer Nagydíj második szabadedzésén. A Red....
2020.07.10
Viktor Szkopincsev Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.07.10
Kínában júniusban már a harmadik egymást követő hónapban nőttek az autóeladások éves összevetésben....
2020.07.10
Az angol hatóság körözte az Interpol rendszerben - az autóalkatrészt lefoglalták. ..
2020.07.10
- Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési....
2020.07.10
A várakozásoknak megfelelően a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után is marad a Forma-1-....
2020.07.10
A járvány autóiparra gyakorolt hatásaival kapcsolatban gyakran írtunk az online értékesítésről.....
2020.07.10
- A Tesla "nagyon közel jár" az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető....