Wolfsburg

ID. 2all - 25 ezer euró alatti elektromos Volkswagen

2023.03.21.

Az elektromos mobilitás korában is tovább írja kompakt modelljei sikertörténetét a Volkswagen márka, amely ID. 2all tanulmányával kínál először kitekintést egy 25 ezer euró alatti tisztán elektromos Volkswagen modellre. Az első jellemzők: elsőkerék-hajtás, akár 450 kilométer hatótáv, innovatív műszaki megoldások – mint például a Menetasszisztens (Travel Assist), az IQ.LIGHT vagy az e-útvonaltervező (Electric Vehicle Route Planner) – és a Volkswagen új formai nyelvezete. A sorozatgyártású változat az MEB Entry platform műszaki alapjaira épül majd és azon tíz új e-modell egyike, amelyekkel a Volkswagen 2026-ig jelenik meg a piacon.

Thomas Schäfer, a Volkswagen márka vezérigazgatója: „Gyorsan és alapjaiban alakítjuk át a vállalatot – mégpedig azon egyértelmű céllal, hogy a Volkswagen igazi Love Brand lehessen. Az ID. 2all jól mutatja, hogy összességében hova szeretnénk márkánkkal eljutni: közel az ügyfelekhez, csúcstechnikával és tetszetős formavilággal.” – A Volkswagen márka 2025-ben mutatja be az európai piacon az ID. 2all sorozatgyártású változatát, a cél a 25 ezer euró alatti alapár.

Imelda Labbé, a Volkswagen márka igazgatótanácsának az értékesítés, a marketing és az aftersales területeiért felelős tagja kiemelte: „A mobilitás új világába hozzuk el a Volkswagen jellegzetes erényeit, azaz a csúcsszínvonalú minőséget és kidolgozást, valamint a kiváló szoftvereket és a valódi hozzáadott értéket jelentő digitális szolgáltatásokat. Ennek során mindvégig ügyfeleink igényei és elvárásai állnak a középpontban.”

Az ID. 2all a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) legújabb fejlesztési szintjének műszaki alapjaira készül. Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja hangsúlyozta: „Az ID. 2all lesz az első elsőkerékhajtású MEB-modell. Kihasználjuk moduláris elektromos hajtásrendszer-platformunk nagy fokú rugalmasságát, s az MEB Entry egyaránt mércéül szolgálhat majd a technika és a mindennapos használhatóság terén.”

A továbbfejlesztett MEB Entry platformmal különösen hatékony hajtás-, akkumulátor- és töltéstechnika jelenhet meg az ID. 2all modellben, amely 166 kW/226 LE teljesítményű elektromos motorral készül majd, WLTP szerint számított hatótávja pedig akár a 450 kilométert is elérheti.

A Volkswagen emellett ismét nagyobb hangsúlyt fektet a formatervezésre. Andreas Mindt, a Volkswagen formatervezési vezetője: „Az ID. 2all a Volkswagen új formai nyelvezetére kínál kitekintést, amely a stabilitás, a szimpátia és az izgalom három sarokkövére épül.”

Külső dizájn – barátságos arculat, dinamikus megjelenés és újszerű C oszlop

Ezen új formai nyelvezet egyik eleme a Golf első generációja számára tervezett C oszlop különleges kialakítása, az ID. 2all pedig az első Volkswagen ennek újszerű interpretációjával. A tanulmánymodell további dizájnjellemzői között szerepel a vizuálisan egyértelműen és erőteljesen a kerekekre összpontosító karosszéria, a barátságos arculat, az erőteljesen dinamikus megjelenés és az időtlen elegancia.

Belső dizájn – nagyvonalú térkínálat, színvonalas minőségérzet és magától értetődő kezelés

A belsőteret szintén letisztult formavilág határozza meg, emellett kiemelekdő színvonalú minőségérzet, hagyományos hangerőszabályzóval kialakított, magától értetődő kezelésű infotainment-rendszer és a légkondicionáló berendezés számára kialakított különálló kezelőpanel jellemzi. A csomagtér térfogata tekintélyes 490–1330 liter, amivel akár a nagyobb járműkategóriák képviselőit is felülmúlja.

Felgyorsított elektromos offenzíva – 2026-ig tíz új e-modell

Az ID. 2all sorozatgyártású változata azon tíz új elektromos modell egyike, amelyekkel 2026-ig a Volkswagen megjelenik a piacon. Idén mutatkozik be a már debütált új ID.3 mellett a hosszú tengelytávú ID. Buzz és az ID.7 limuzin. Majd 2026-ban érkezik az elektromos kompakt SUV-modell, de – minden kihívás ellenére – egy 20 ezer euró alatti elektromos autón is dolgozik a Volkswagen. Az autógyártó így a legszélesebb e-portfólióval szolgálhat majd vetélytársai között, célja pedig e-autói 80 százalékos részaránya európai értékesítésében. A Volkswagen márka eddig 70 százalékos részaránnyal kalkulált.

A Volkswagen ID. 2all jármű tanulmánymodell és nem kapható kereskedelmi forgalomban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.10
Meghalt egy motoros, aki szegélykőnek ütközött és felborult Szegeden pénteken éjfél előtt - közölte....
2023.06.10
Autó, akár egy rockszám: „Good Vibrations”. Ahol csak megjelenik, rámosolyognak az emberek: ez az....
2023.06.10
A Daimler Truck leányvállalatot alapított autóbusz-üzletágához, amelynek célja, hogy az ügyfelek....
2023.06.09
A Moszkvics után a Volgát is újraélesztik Oroszországban, a Gorkij Autógyár (GAZ) már jövőre....
2023.06.09
A Le Mans-i 24 órás verseny szervezői épp csak bejelentették, hogy két-három éven belül....
2023.06.09
Az Autobild összehasonlító tesztjéből kiderül, hogy melyik a legjobb nyári szélvédőmosó folyadék a....
2023.06.09
Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi....
2023.06.09
Egy új tanulmány szerint a szennyezőanyag-kibocsátásra vonatkozó Euro 7-es javaslat az Európai....
2023.06.09
Nagyszabású Zsiguli-találkozónak ad otthont szombaton a ferihegyi repülőmúzeum: 10 és 16 óra között....
2023.06.09
Napok óta esik, a hírek elöntött hazai utakról, járhatatlan vasúti pályákról szólnak, halálos....