vitorlásverseny

Ideálisan szeles időben vitorlázott a járműipari szakma

2015.05.18.

Negyedik alkalommal rendezték meg DAT Gépjármű Regatta vitorlásversenyt a Suzuki-nagydíjáért vasárnap Balatonkenesén, a Kenese Marina Port kikötő előtt elterülő Balaton szakaszon. Harminckét csapat nevezett, soha ennyien nem voltak még az elmúlt négy évben.

Ideálisan szeles vitorlásidő fogadta a csapatokat. A képre kattintva képgaléria nyílik. Fotók: Horváth Miklós és Koloszár Tamás

A napozni vágyók átkozták, a vitorlázók áldották az időjárást, az egész napos szeles időjárás ugyanis rendesen dagasztotta a vitorlákat.  Az induláshoz vitorlázó tudásra nem volt szükség. A rendező, a sokszoros magyar bajnok Litkey Farkas által szervezett versenyhajókon 2 fő képzett legénység teljesített szolgálatot  A választás a Nautic osztályra esett, amely gyors, korszerű, egységes flotta, és hazai gyártó terméke. A Nautic hajókon a kapitány és legénye mellett hat vendég versenyezhetett.

A Gépjármű Regatta névadó szponzora a DAT Magyarország volt, a versenyzők a Suzuki nagydíjáért indultak harcba, fővédnökei az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete voltak, a támogatók sorában pedig ott találjuk a Kenese Marina-Portot és a Hotel Marina-Portot.   

A mezőny szikrázó napsütésben délelőtt startolt el, s három óra után pár perccel futott be a kikötőbe. A több órás vitorlázás alaposan próbára tette a mezőnyt. Ezt nyugodtan állíthatjuk azok után, hogy a tudósító két órát töltött a vízen, egy kísérőhajó utasaként, s a széllel párosuló napsütés  alaposan megdolgozta az ember bőrét.

A névadó szponzor vezetője, a DAT Magyarország ügyvezető igazgatója Gergely László jó példával szolgált, maga is vitorlásba ült.

Gergely László, a DAT Magyarország ügyvezető igazgatója, a névadó szponzor.

Cégünk gépjármű javítási kalkulációkat készít biztosítóknak, szakértőknek és javítóműhelyeknek, s mivel egy ilyen versenyen a teljes járműipar képviselteti magát, fontos hogy névadó támogatóként itt legyünk – nyilatkozta Gergely László, aki elmondta azt is, két éve vannak a piacon, s a javító szegmensben húsz százalékos piaci részesedést értek el. Valamennyi biztosító elfogadja a kalkulációnkat és ezt nagy dolognak tartom – mondta a névadó szponzor képviselője.

A Magyar Suzuki Zrt. első alkalommal támogatta a Gépjármű Regattát.

Suzuki csónakmotorok alkalmi kiállítása Balatonkenesén. Európában piacvezetők.

A Suzuki csónakmotor üzletága nagyon erős, Európában piacvezető – nyilatkozta portálunknak Ruska Viktória kommunikációs vezető. – Ez a regatta jó apropót jelentett, hogy csónakmotorjainkat bemutassuk a helyszínen annak reményében, hogy egyre több magyarországi vízen, folyón, tavon találkozhatunk majd a Suzuki csónakmotorjaival.  S ha már a motorjaink itt vannak, természetesen az autóinkat is kiállítottuk a helyszínen, a kínálatból nem maradt ki legújabb büszkeségünk, az Esztergomban készülő Vitara.

A magyar Suzuki autói közül az új Vitara is ott volt. 

Szépen gyarapodunk, tavaly 26 hajó nevezett, az idén már 32 – nyilatkozta elégedetten a verseny után Litkey Farkas felelős rendező, világbajnok, olimpikon, sokszoros magyar bajnok, a balatoni Kékszalag verseny tizenegyszeres győztese, aki szerint a vitorlázásban a természet, a tájak, a tavak jelentik a szépséget.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, mint fővédnök, Litkay Farkas világbajnok, mint felelős rendező és Gergely László, DAT Magyarország mint névadó szponzor.

Azt se feledjük el, hogy a hajó volt az emberiség első közlekedési eszköze, s ilyen értelemben az egyetemes kultúrkincs része – érvelt sportja mellett Litkey Farkas, aki arra a kérdésre, hogy milyen céljai vannak, azt mondta: - Minél tovább szeretnék versenyezni, ez egy kortalan sportág, ismerek olyan versenyzőt, aki kilencven éves, hetven felettiek pedig szép számmal akadnak. Címvágyaim már nincsenek.

Díjátadó boldog nyertesekkel.

A DAT Gépjármű Regattáról pedig azt mondta, a fő cél a kapcsolatépítés volt, s ezt a negyedik verseny is maradéktalanul szolgálta. Délután négy órakor ünnepélyes eredményt hirdettek hat kategóriában és az abszolút győztesek is átvehették a díjakat.

DAT Gépjármű Regatta Suzuki Nagydíj, Abszolút

1. Porsche Hungary - Touareg VW: Vezér Károly, Weinhardt Csaba, Weinhardt Andrea, Horváth Orsolya 

2. Sió Car: Sáfián László, Bogdán Grincsisin, Kemény Klára, Borsos Béla, Magyar Erika

3. Suzuki I - Apache: Soponyi Géza, Tót Péter, Adász Sádor, Hársfalvi Tamás, Zsákai Ádám

I. kategória győztese a Kacér csapat, a II. kategóriá a Porsche Hungaria Touareg VW. III. kategória Sagitta Volvo. IV. kategória Apacs - Suzuki 1. V. kategória BMW 325i - Fantom. VI. kategória: Ganz Danubius.

Ezzel a kísérő hajóval szállították az újságírókat.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.27
Ma már mindent elural a CO2 és az önvezetés, 40 évvel ezelőtt viszont jó üzletnek tűnt beszállni a....
2022.01.27
A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt indít a vasúti átjáróban történő közúti balesetek....
2022.01.27
A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos....
2022.01.27
A kínai Nio márka megnyitotta a 800. akkumulátorcserélő állomását , ezúttal a Hangzhou városban....
2022.01.27
Azt remélik, az új, i20 N alapú hibrid Rally1-es autóval végre az egyéni bajnoki címet is....
2022.01.27
Egy autómentő kisteherautó és egy személyautó csapódott egymásnak valamivel 14 óra után - írja a....
2022.01.27
A miskolci rendőrök előállították a férfit - írja a police.hu. ..
2022.01.27
A holland DSM is jelezte részvételét a májusi magyar kerékpáros körversenyen, a Tour de Hongrie-n,....
2022.01.27
Kiderült, milyen problémákkal kell szembenézniük az orosz autósoknak az ukrán válság miatt. ..
2022.01.27
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július....