Volvo Cars

Így teszi még okosabbá a kocsikat a Volvo

2022.01.22.

A Volvo Cars az autógyártók közül elsőként csatlakozik a Google Assistant háztartási eszközöket összekötő ökoszisztémájához.

A Volvo Cars a Google-lal folytatott együttműködés következő lépéseként arra törekszik, hogy az autóiparban elsőként teljes mértékben integrálja járműveit a Google Home ökoszisztémába, illetve a Google Assistant platformot támogató egyéb készülékekkel.

Ez az integráció lehetővé teszi majd a Volvo Cars ügyfelei számára, hogy autójukból, szóbeli utasításokkal vezéreljék a Google Assistant platformot támogató háztartási és mobil eszközeiket. A Volvo gépkocsit személyes Google fiókjukkal társítva közvetlenül beszélgethetnek a fedélzeti Google-lal, és a távolból vezérelhetnek egy sor funkciót: például megkérhetik a Google-t, hogy fűtse fel az utasteret, vagy hogy zárja be az ajtókat.

A Google Assistant-integráció jól példázza a Volvo Cars azon törekvését, hogy ügyfelei számára olyan szolgáltatásokat biztosítson, amelyek kényelmessé és gondtalanná teszik az életüket. A rendelkezésre álló funkciók, illetve parancsok sora a jövőben bővülni fog.

Az integráció jóvoltából az ügyfelek bármikor, a távolból lekérhetnek a járművükre vonatkozó információkat. A jövőben többek között olyan funkciók bevezetését tervezik, mint a töltési folyamat időzítése: ekkor az autó az ügyfelek által megadott időpontban kezdi tölteni az akkumulátort.

„Az autóiparban elsőként vezettük be a Google technológiáit és szolgáltatásait autóinkban. Most pedig azon dolgozunk, hogy elsőként integráljuk típusainkat a Google Assistant-tal kompatibilis eszközökkel – ez lesz a Google-lal folytatott együttműködésünk természetes folytatása.” – mondta Henrik Green, a Volvo Cars termékekért felelős igazgatója.

„Az integráción keresztül nagyságrendekkel kiterjesztett élményt kínálhatunk ügyfeleinknek, akik így könnyen és biztonságosan vezérelhetik autójukat a távolból, otthonról vagy menet közben, méghozzá bármely olyan készülékről, amely támogatja a Google Assistant funkciót.”

A Volvo járművek és a Google Assistant összekapcsolása ezen kívül a Volvo Cars tisztán elektromos hajtásra történő átállását is elősegíti. Ehhez kapcsolódóan a vállalat olyan funkciók bevezetését tervezi, amelyek hozzásegítik az ügyfeleket ahhoz, hogy a lehető legteljesebb mértékben kiaknázzák tisztán elektromos Volvo gépkocsijuk emisszió-csökkentő képességét.

A Volvo Cars a jövőben a lehető legkényelmesebbé, egyben legproduktívabbá kívánja tenni a töltési folyamatot.

A kritikus utasítások (pl. központi zár oldása) kétlépcsős hitelesítési folyamatot igényelnek, így csak az arra jogosult személyek férhetnek hozzá a megfelelő információkhoz, a megfelelő időben.

A funkcionalitást az elkövetkező hónapok során fokozatosan az összes olyan Volvo gépkocsiban aktiválják, amelyet Android operációs rendszerű infotainment rendszerrel szereltek fel. A szolgáltatás igénybe vételéhez a felhasználóknak infotainment rendszerüket össze kell kapcsolniuk Volvo Cars okostelefonos alkalmazásukkal, valamint egy Google Assistant platformot támogató eszközzel. A szolgáltatás olyan területeken lesz elérhető, ahol a Google Assistant funkció rendelkezésre.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A Hyundai és a Motional közösen fejlesztik az IONIQ 5 alapú robottaxit, amelyet fejlett autonóm....
2022.05.16
Sopronból, Győrből, Budapestről, de számos más nagyvárosból és a környező országokból is érkeznek....
2022.05.16
A sorozatgyártást előkészítő utolsó finomhangolási fázisba lépett a BMW M GmbH első hálózatról....
2022.05.16
Bárki is nyeri meg a 7-Eleven nyereményautóját, mostantól nem lesz gondja arra, hogy hova tegye a....
2022.05.16
Az ABB Robotics bemutatja a világ első, robotfestésű, műalkotásnak minősülő “art car” autóját. ..
2022.05.16
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.16
A Renault Rosszija részvényei Moszkva város, a Renaultnak az Avtovazban lévő részesedését pedig az....
2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....