Németország

Ilyen közlekedési táblát még nem látott: navit ki

2022.04.01.

Németország talán legfurcsább közlekedési táblája Lüdenscheidben található. Kapcsolja ki a navigációt, kövesse az U16-os utat – olvasható a táblán – írja a travelbook.de

A táblát a lezárt A45-ös út Lüdenscheiden keresztül történő elkerülő útvonalán egy egészen különleges okból állították ki.

Fotó: Lüdenscheid városa

Parkolni tilos, elsőbbségadás kötelező vagy terelőtábla – Németország útjain jó néhány közlekedési tábla található. De nem minden tábla ismert általánosan – különösen, ha meglehetősen szokatlan információkat tartalmazó jelekről van szó. Mint egy bizarr közlekedési tábla esetében, amelyet nemrégiben állítottak fel az észak-rajna-vesztfáliai Lüdenscheid városában. miről van szó? – A TRAVELBOOK tudja az okát – írja a portál.

"NAVI" ki! Kövesse az U16-ot” felirat van egy közlekedési táblára a lezárt A45-ös út Lüdenscheiden keresztül történő elkerülő útvonalánál. Egyesek felteszik a kérdést maguknak, miközben elhaladnak mellette, vajon az észak-rajna-vesztfáliai városnak van-e bármi kifogása a navigációs készülékekkel? Legalábbis első pillantásra annak tűnik. De az ok más. Mert a Google és más gyártók navigációs szoftverei nem mindig jelenítik meg az A45 részleges lezárása miatt beállított U16/U39 tereléseket. Vagy az alkalmazások alternatív útvonalakra váltanak, ha forgalmi dugó keletkezik az elkerülő útvonalon. Következmény: a közlekedési káosz szinte az egész városra kiterjed.

Mivel az autó- és teherautó-sofőrök „vakon” követték navigációs eszközeik javasolt útvonalát Lüdenscheiden áthaladva, „káoszt okoztak a másodlagos utakon és a lakott területeken” – áll a közleményben. Emiatt a Straßen.NRW a közelmúltban Lüdenscheid városával és a rendőrséggel együttműködve felállította a közlekedési táblát az A45-ös út közelében. Mégpedig az L692-es autópálya Lüdenscheid-Nord lehajtója és a Heedfelder Straße között.

Kérdéses, hogy a sofőrök betartják-e a közlekedési táblákat, és valóban kikapcsolják-e a navigációs készülékeiket, ha Lüdenscheiden áthaladnak.

Annak érdekében, hogy megfékezzék a forgalomnövekedést Lüdenscheid teljes városi területén, az NRW Közlekedési Minisztériuma is bekapcsolódott. A hatóság felvette a kapcsolatot az érintett navigációs szolgáltatókkal. A Google-tól és a TomTom-tól írásban kérte, hogy „szolgáltatásaikban vegyék figyelembe az A 45-ös út lezárását, és tegyenek megfelelő intézkedéseket annak biztosítására, hogy a nem helyi járművek ne terheljék szükségtelenül a régiót” – írja a Strassen.NRW honlapján.

Az A45-ös utat december eleje óta teljesen lezárták a Lüdenscheid-Nord és a Lüdenscheid csomópontok közötti forgalom elől. Ennek oka a Rahmede viadukt lezárása, amelynek tartószerkezetén korábban károkat állapítottak meg. A szövetségi Autobahn GmbH honlapja szerint a megrongálódott hidat egy újra kell cserélni. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..
2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....