VW

Ilyen lesz a VW ID.Buzz

2022.01.15.

Miután évek óta izgatjaa közvéleményt olyan elektromos járműkoncepciókkal, mint a Bulli és a Budd-e, a Volkswagen végre tényleg újjáéleszti a legendás mikrobusz formáját. Gyártása idén kezdődik, és csatlakozik a németek által kínált károsanyag-kibocsátásmentes modellek növekvő sorához. Bár sok részlet még mindig rejtély, a friss információk alapján lehet következtetni arra, hogy mi várható a híres sziluett visszatérésétől.

Ez lesz a Volkswagen első elektromos személyszállító kisbusza, ami ráadásul elérhető lesz dobozos haszongépjármű változatban is. Mindkét verzió elérhető lesz rövid és hosszú tengelytávval is, a személyszállító verzió pedig a Multivan által teremtett hagyományokhoz hűen rengeteg féle üléskonfigurációval elérhető lesz majd. A bemutató március 9-én várható, ahol egyelőre csak a rövid tengelytávú modellt mutatják meg, a hosszabb verzióra még várni kell egy évet.

A gyártás hamarosan indul, a tervek szerint a Volkswagen hannoveri haszongépjármű gyárában készülnek majd az ID.Buzz modellek. A többi ID modellhez hasonlóan a modellcsalád negyedik tagja is többféle akkumulátorcsomaggal lesz elérhető. A legkisebb ezek közül a 48 kilowattórás verzió lesz, a legnagyobb pedig 111 kWh-t tud majd. Utóbbival a hírek szerint akár 550 kilométer is megtehető majd egyetlen töltéssel. 

A tervek szerint idén év végétől fogják forgalmazni, egyelőre természetesen csak néhány verzióban. A hírek szerint 2025-ben érkezhet egy magas szintű önvezető funkciókkal felszerelt verzió is. 

Az árakról egyelőre nem tudni semmit, bár arra számíthatunk, hogy az új Volkswagen ID Buzz többe kerül majd, mint a nemrég bemutatott VW T7-es Multivan. Utóbbi plug-in hibrid verzióban, rövid tengelytávval 19 millió forint körül kezdődik, így gyakorlatilag biztosak lehetünk benne, hogy az ID.Buzz 20 millió forintnál is többe kerül majd.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....
2022.05.24
Megkezdődött a teljesen elektromos VW ID.4 gyártása Emdenben. A cég tájékoztatása szerint....
2022.05.24
Ismét optimistább a német exportipar, azon belül is az autóipar. Az Ifo szerint a gépiparban is „....
2022.05.24
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 34-es kilométerszelvényében egy kisbusz....
2022.05.24
Kiváló nyereségesség a díjbevétel és a működési eredmény növekedésével; kivételesen szilárd....
2022.05.24
Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában.....
2022.05.24
Innováció, edukáció, környezetvédelem, élmény, mindez egy helyen és úgy tálalva, hogy valamennyi....