koronavírus

Járvány utáni állami ösztönzők - Nem erre gondoltunk!

2020.06.14.

A koronavírus szinte lenullázta az új autók iránti keresletet, ami megviselte az autógyártókat. Most, hogy a járvány visszaszorulni látszik és a mindennapjaink kezdenek visszatérni a régi kerékváságba, az autóipart leginkább mozgató téma a különböző állami támogatások szükségessége, de az ezekért való lobbizással öngólt lőhetett az autóipar.

Bár a kereskedések nagy része európaszerte újranyitott, az ICDP kutatószervezet felmérése szerint az Európai Unió országaiban lassabban épül vissza a kereslet, mint más régiókban és országokban. Akárhogyan is nézzük, ennek legfőbb oka az lehetett, hogy az érdeklődők kivárták az állami ösztönzőkről szóló döntéseket, amivel késleltették a vásárlásukat.

Néhány országban már meg is érkezett a csomag, de a tartalma nem igazán tükrözi azt, amit az autóipar egyékbént szeretett volna:

Németország kormánya nemrég jelentette be gazdaságélénkítő csomagját. Ennek számunkra legfontosabb része, hogy az új elektromos autókra járó támogatás összegét megduplázták, a hagyományos erőforrásokkal szerelt autókat csak az év végéig érvényes 3%-os ÁFA-csökkentés érinti.

Franciaországban bár megduplázták az új belső-égésű motorú autókra adható támogatást, de 8 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomag autóipart érintő része leginkább az elektromos autókat támogatja. Hollandiában is elsősorban az elektromos autók vásárlását támogatják, ráadásul a tervek szerint a céges autók adójának számítását a jövőben a WLTP szén-dioxid kibocsátási adatok alapján fogják számolni, ami összességében várhatóan drágítani fogja a hagyományos autókat.

A valóság azonban az, hogy ezzel nem feltétlenül segítenek a gyártókon, akiknek jelenleg óriási mennyiségű már legyártott autó áll a telepeiken, de ezek nagy része nem elektromos és nem is valamilyen hibrid, tehát nem vonatkoznak rájuk ezek a kedvezmények.

Ezzel szemben a támogatások elsősorban elektromos és plug-in hibrid autókra vonatkoznak, amiken a gyártók nagy része egyelőre nem is könyvelhet annyi profitot, mint a hagyományos autókon. Így sajnos a támogatások nagy része nem igazán segíti az autóipari vállalatokat. A gyártók abban bízhatnak, hogy például a német ÁFA-csökkentés meghozza a kedvet a vásárlóknak, akiknek bizonyos része így előrehozhatja a jövőre tervezett autóvásárlását.

Persze sajnos a 3%-os ÁFA-csökkenés nem feltétlenül meggyőző, így elég nehéz helyzetbe kerültek a gyártók: A kiesett profitot kellene visszatermelniük, de az állam arra bátorítja a vásárlókat, hogy olyan modelleket vásároljanak, amik ebben semmiképp sem segítenek, nem beszélve azokról a gyártókról, akik egyelőre nem rendelkeznek bőséges elektromos és hibrid kínálattal.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.11.27
A Ford kutatása szerint a vásárlók hajlandók lesznek többet várni és többet kifizetni a....
2020.11.27
Ha a legkevesebbet fogyasztó villanyautót keresik, nem kell tovább kutakodniuk. A legkisebb....
2020.11.27
A vasúti biztonság érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzést hajtott végre 2020. november 25-én 7....
2020.11.27
A budapesti nyomozók a lopással gyanúsítható férfit elfogták, az eljárás során közel 100....
2020.11.27
A friss hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a....
2020.11.27
A Volkswagen Group Components az új Volkswagen ID család első modelljeinek és a Csoport márkáinak....
2020.11.27
November 29-én, vasárnap hajnali 1.00 és 5.00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az....
2020.11.27
Hogyan ne ártsunk a töltéssel? ..
2020.11.27
Izgalmas részletek derültek ki a januári Dakar raliról a verseny hivatalos prezentációján. ..
2020.11.27
A Kerekegyháza felé vezető utat a mentés idejére lezárták - írja a Katasztrófavédelem. ..