Lexus

JAY-Z Lexusa is látható a rapper életéről szóló kiállításon

2023.09.20.

A hip-hopban az egyik legtöbbet említett autógyártóként a Lexus is szerves része lett annak az amerikai életstílusnak, amely a rapzenén keresztül meghatározta a 90-es éveket. De vélhetően az ezüst-fehér GS 300 szerepeltetése a „Dead Presidents” c. JAY-Z szám videoklipjében szilárdította meg végleg a japán prémiummárka helyét a popkultúrában.

A Shawn „JAY-Z” Carter menedzsmentjét vivő Roc Nation és a Lexus együttműködésének köszönhetően az Eastern Parkway-en kiállított, 1993-as évjáratú Lexus GS 300 is része lett a „The Book Of HOV” c. kiállításnak, amely a Brooklyn-i Nyilvános Könyvtárban látogatható.

A The Book Of HOV tisztelgés Carter globális hatása előtt, mint zenész, vállalkozó, filantróp és megmondóember. Meglepetésnek szánták a sztárnak, és egyben ünnepnek is a szülővárosa, Brooklyn és a hip-hop közösség szélesebb köre számára világszerte.

A multimédiás tárlat JAY-Z rendkívüli életútját mutatja be a brooklyni Marcy Projects lakótelepről indulva egészen a világhírig. Több ezer, a zenészhez köthető archív tárgyat láthatnak itt az érdeklődők, köztük eredeti mesterlemezeket, soha nem látott fotókat, ikonikus színpadi ruhákat, rangos díjakat és elismeréseket, valamint videókat és tárgyi emlékeket JAY-Z szakmai életének minden területéről.

A kiállítás kurátorainak célja az volt, hogy betekintést nyújtsanak a kulisszák mögé a Rock and Roll Hírességek Csarnokába bejutott dalszerzőről és előadóművészről, aki mellesleg igen sikeres az üzleti életben és folyamatosan jótékonykodik. Sokan azért néznek fel rá, mert nem felejtette el a sikerhez vezető úton tanult leckéket és New York ikonikus városrészét, ahol az élete elkezdődött.

A Brooklyn-i Nyilvános Könyvtár a különleges kiállítás július 14-i megnyitása óta több mint 255 ezer látogatót fogadott, ami közel a négyszerese a 2022-es év azonos időszakában tapasztalt látogatószámnak, és a kiváltott tagsági kártyák száma is a kétszeresére nőtt: több mint 21 ezer új tagot regisztráltak, akik közül sokan valószínűleg a limitált kiadású JAY-Z kártyák miatt is csatlakoztak.

„Izgatottak vagyunk a Lexusszal való partnerség miatt, melynek célja JAY-Z ikonikus ezüst-fehér Lexusának szerepeltetése volt a The Book of HOV-on. Az új installáció a kiállítást JAY-Z karrierjének egy újabb elemével gazdagítja, amelyet már a látogatók is élvezhetnek” – nyilatkozta Desiree Perez, a Roc Nation vezérigazgatója. „A The Book Of HOV-ra adott reakciók elsöprőek voltak, ezért örömmel hosszabbítjuk meg a kiállítást decemberig, hogy az új és a visszatérő látogatóknak elegendő lehetőségük legyen arra, hogy teljesen elmerüljenek az élményben” – tette hozzá.

„A hip-hop 50. évfordulójának további megünnepléseként nagy örömmel dolgozunk együtt a Roc Nationnel ebben a különleges tisztelgésben JAY-Z zenei öröksége előtt” – mondta Mia Phillips, a Lexus Advertising & Media igazgatója. „A kiállított jármű a Lexus és JAY-Z közötti kölcsönös tisztelet elismerése; egy olyan művészről van szó, akinek a zsenialitása és a kultúrához való hozzájárulása messze túlmutat a hip-hopon” – tette hozzá.

A képre kattintva megnézhet egy videót.

Az 1993-as Lexus GS 300 a The Book of HOV kiállítás hátralévő részében, egészen december végéig látható lesz a könyvtár előtt. Először JAY-Z „Dead Presidents” című számának 1995-ös videoklipjében, majd az 1996-os „Can I Live”, és a toplistákat sokáig vezető 2014-es sláger, az Alicia Keys-szel közösen előadott „Empire State Of Mind” dalszövegében szerepelt a japán luxusszedán.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.05
A Tesla kikötötte a Cybertruck majdani vásárlóinak, hogy nem adhatják el pickupjukat egy éven belül....
2023.12.05
A meteorológiai előrejelzések alapján kedd estétől nyugat felől újra intenzív havazás kezdődhet,....
2023.12.05
2023 első tíz hónapjában 91 ezer 439 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 2,8....
2023.12.05
Börtönbüntetés várhat arra a zalai férfira, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több....
2023.12.05
Valenciában, a MotoGP 2023-as idényének szezonzáró futamán a BMW XM Label Red modellé volt az egyik....
2023.12.05
Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg abroncsadományozási programját a Hankook Tire....
2023.12.05
A Honda befejezte hagyományos autóinak elektrifikációját, és megtette a következő lépést a plug-in....
2023.12.05
Nyolc év után, napi öt vonatpárral újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között....
2023.12.05
„Az elmúlt időszakban három olyan baleset is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket...pedig....
2023.12.05
Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján....