Honda Jazz

Jazz meg az

2014.05.24.

Imádok jazzt hallgatni a zseniális improvizációk miatt és imádom a Honda Jazz-t, a zseniális mérnöki kreativitással megtervezett variálhatósága miatt. Most jön a harmadik generáció, de engem már az első is lenyűgözött. Babakocsi, kertigrillező, golf felszerelés, gumi csónak felfújva, szánkó és mérhetetlen mennyiségű balkonkertbe való növény fér el benne anélkül, hogy eröltett módon praktikusnak akart volna látszani.

Imádok jazzt hallgatni a zseniális improvizációk miatt és imádom a Honda Jazz-t, a zseniális mérnöki kreatívitással megtervezett variálhatósága miatt. Most jön a harmadik generáció, de engem már az első is lenyűgözött. Babakocsi, kerti grillező, golf felszerelés, gumi csónak felfújva, szánkó és mérhetetlen mennyiségű balkonkertbe való növény fér el benne anélkül, hogy eröltett módon praktikusnak akart volna látszani.

A képre kattintva galéria megtekinthető!

A Honda Jazz annyira eredeti, hogy semmilyen autós szakújságírói kategóriába nem szuszakolható bele. Kis autó vagy kompakt méret? Attól függ mire használjuk. Városi női szaladgáló autó vagy családi mini egyterű? Mindkettőnek kiváló. A második generáció még finomabb, kicsit sportosabb és van belőle hibrid is. Nekem mégis az első kiadás maradt a szívem csücske. Viszont ami most érkezik, az megint nagyon cukinak és trendinek igérkezik. A Honda Jazz 3 vagy ahogy a japán piacon nevezik Fit. A Honda egyébként gyakran csinál ilyesmit, ami nálunk még csak jön, jön, jön az a márka őshazájában már közönség és kassza siker. Pedig a Jazz 3-at - meggyőződésem szerint - mi európai nők érdemeltük volna meg elsőként. Ahogy elnézegetem a férfiak évről-évre új kiadásban megvásárolt bibliáját, az Autókatalógust, annak is a Honda japán belpiaci modelljeit bemutató fotóit, számomra teljesen nyilvánvaló: a Jazz az európai izlésvilágot és a női lelket célozza.

A képre kattintva galéria megtekinthető!

Ráadásul a Jazz 3 égisze alatt visszatér a Japánban Vezel álnéven rejtőzködő, új HRV. Emlékeznek még a CRV technós, kockás de ultracuki kistestvérére? Ha igen, és az tetszett szeretni fogják az új Jazz-el majdnem egy időben érkező vadonat új HRV-t is. Ha nem emlékeznek rá, akkor egyszerűen csak meg fogják szeretni az új HRV-t, ami az új Jazz műszaki alapjaira épül. Különösen azoknak lehet reális alternatíva ez a két vadonat új Honda, akik környezet tudatosak, aktívak, sokoldalúak, elfoglaltak, azt sem tudják hol áll a fejük és hova pakolják napközben a munkával, bevásárlással, kutya sétáltatással, gyerekneveléssel és fitnesz edzéssel járó cuccaikat, és akik trendi, stílusos nőnek érzik magukat. Mert hiába a legendás Honda minőség az új minden eddiginél takarékosabb és kifinomultabb hibrid hajtás, hiába a legendás praktikum és variálhatóság. A Honda Jazz 3 és a műszaki alapjaira épülő HRV 2 nem az agyra és a tudatra, hanem a szenvedélyes női szívre és szeszélyes lélekre akar és tud is hatni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....
2021.11.27
Megtörtént az új Jaguar és Land Rover szalon műszaki átadása a Váci úton. ..
2021.11.27
Az év sötétebb hónapjaiban a rossz időjárási és látási viszonyok miatt megnő a közlekedési....
2021.11.27
A Mercedesnek vannak a legfiatalabb vásárlói, ha új autóról beszélünk, míg a Smartnak a....
2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....