BMW Group

Jön a megújult BMW 2-es Active Tourer és Gran Tourer

2018.01.10.

2018 márciusában érkezik a BMW prémium kompakt Sports Activity Tourer (SAT) modellpárosának frissítése.

2014 és 2017 között a BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer változatból több mint 380 000 darab készült. A modellcsalád legnagyobb piaca Németország, Kína és Európa volt eddig, a vásárlók több mint 70 százaléka új ügyfélként csatlakozott a márkához.

Az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer legszembetűnőbb újításai közé tartozik az első lökhárító három részre osztott légbeömlője és a jelentősen megnövelt hűtőrács. A nagyobb, 90 milliméter keresztmetszetű kipufogóvégeket viselő hátsó lökhárító a modellpáros szélességét hangsúlyozza, ráadásul a négyhengeres erőforrással szerelt modellek mostantól kivétel nélkül dupla kipufogóvéggel gurulnak le a gyártósorról. Az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer hamisítatlan sportosságáról az M Sport felszereltségi csomag gondoskodik.

Az exkluzivitást két új karosszéria-fényezési árnyalat (Sunset Orange narancsmetál és Jucaro Beige elegáns bézsmetál), illetve hat új könnyűfém keréktárcsa-garnitúra fokozza. Az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer sebességváltójának elektronikus előválasztó karja mostantól kétféle technológiát vezérelhet: a modellpároshoz a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó mellett a hétsebességes duplakuplungos Steptronic automataváltó is elérhetővé válik.

A dupla ikergyűrű-motívummal helyzetjelző első fényszórók az opcionális extrafelszereltség részeként LED-technológiával és elvakítás-mentes fényvezérlő funkcióval dolgozó, adaptív LED-technológiával is elérhetők. Az első fényszórók mellett az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető LED-technológiás ködlámpák kialakítása is új.

A modellpároshoz elérhető legkorszerűbb, széleskörű finomításokon átesett benzines és dízelüzemű erőforrások többek között új turbófeltöltési technológiát, magasabb üzemanyag-befecskendezési nyomást, még tovább optimalizált hőelvezető rendszert, új kiegyenlítő tengelyt és könnyebb főtengelyt kaptak, a két modell teljesítmény-tartománya 80 kW / 109 lóerőtől 170 kW / 231 lóerőig terjed.

2018 márciusától az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer dízelmotorjainak kipufogógáz-kezelő technológiája a részecskeszűrő mellett nitrogénoxid-megkötő katalizátort és AdBlue adalékanyag-befecskendezéssel dolgozó SCR rendszert (Selective Catalytic Reduction – Szelektív Katalitikus Redukció) is magába foglal. A BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, négyhengeres dízelmotorok mindegyikét mostantól két turbófeltöltő egészíti ki.

A plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt BMW 225xe iPerformance Active Tourer modell egyetlen feltöltéssel 45 kilométer tisztán elektromos meghajtást kínál, miközben maximális rendszerteljesítménye 165 kW / 224 lóerő.

A hatfokozatú manuális váltó és a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó mellett két motorváltozat esetében a vadonatúj, hétfokozatú duplakuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik a palettán. A technológiát a BMW 220i modellhez az alapfelszereltség részeként kínálja a bajor gyártó, míg a BMW 225i xDrive és a BMW 220d modellekhez a nyolcsebességes Steptronic automataváltó társul.

A BMW az új modellpáros mindegyik tagját a BMW iDrive operációs rendszer legkorszerűbb generációjával szereli fel. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető navigációs rendszerrel kiegészítve a nagyfelbontású, 6,5” vagy 8,8” képernyő-átmérőjű központi kijelző ráadásul érintőképernyőként is működtethető. A hangvezérlés és az érintés-érzékeny Touch Controller ugyancsak elérhető opció.

Az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-paletta innovációinak köszönhetően kivételesen átfogó járműkapcsolati lehetőségeket kínál. Elérhetők többek között a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information), a pontos célba érkezéshez szükséges indulásra figyelmeztető jelzések, az úti cél megosztására szolgáló Share Destination alkalmazás funkciói és a Microsoft Exchange széleskörű lehetőségei is. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető, egyszerre akár tíz készülék csatlakoztatását is lehetővé tevő WiFi hotspot és a vezeték nélküli okostelefon-töltés ugyancsak megrendelhető, az Apple CarPlay előkészítésnek köszönhetően pedig az Apple iPhone számos funkciója könnyedén, vezeték nélkül elérhető.

Az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer modellpároshoz elérhető vezetést támogató rendszerek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) is megtalálható, amely egészen 140 km/órás sebességig képes automatikusan, biztonságos követési távolságban tartani a forgalom tempóját. A torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) eközben a 0 – 60 km/óra közötti sebességtartományban nem csupán mindvégig megtartja az autó előtt haladó jármű mögött kijelölt követési távolságot, de ha kell, teljesen magától állóra is fékezi, majd újra mozgásba hozza az autót. Mindkét vezetést támogató rendszer az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Driving Assistant Plus csomag része.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....