Mazda

Karbonsemleges jövőt épít a Mazda

2022.11.27.

A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a 2030-ig tartó célkitűzéseit.

A márka közleménye kiemelte, hogy a Mazda pozitívan áll a rendkívül bizonytalan üzleti környezethez, és újra elköteleződik amellett, hogy 2050-ig mindenfajta tevékenysége karbonsemleges legyen.

Az elmúlt években az autógyártók működési környezete jelentős mértékben megváltozott, különös tekintettel Európára, köszönhetően az egyre növekvő számú elektromos termékeknek és a kapcsolódó szabályozási környezetnek.

Annak érdekében, hogy ezekre a jövőbeni kihívásokra rugalmasan tudjon reagálni, a Mazda egy háromfázisú, 2030-ig tartó tervet tett közzé.

Gyorsított ütemű elektrifikáció a Mazda többmegoldásos megközelítésében

A 2024-ig tartó első fázisban a vállalat a környezet változásaira rugalmasan reagáló képességek növelésére összpontosít a technológiai fejlesztések, az ellátási láncok és a költségcsökkentési törekvések további erősítése révén. Ez idő alatt a Mazda tovább gyorsítja flottája elektrifikációját, és a Mazda többirányú megközelítésének következetes alkalmazásával olyan autókat tervez bevezetni, amelyek megfelelnek az adott piaci szabályozásoknak.

"Nagyon büszkék vagyunk a Mazda MX-30 BEV sikerére és a közelmúltban bevezetésre került Mazda CX-60 PHEV[2] hihetetlen értékesítési eredményeire Európában, ahol több mint 20 000 autót adtunk el. Továbbá jövőre érkezik a Mazda MX-30 R-EV, majd ezt követően további elektromos járművek, köztük a három üléssorral rendelkező Mazda CX-80" - írja a közlemény.

Elektromos autós átállás

2025-től 2027-ig, ahogy a szabályozások szigorodnak, különösen Európában, a Mazda folytatja a kínálata elektromosításához szükséges alkatrészek gyártását. Ez magában foglalja a Mazda különféle elektrifikációs és gyártási technológiájának finomítását, illetve alkalmazását, valamint az új akkumulátoros elektromos járművek globális kereskedelmét.

Az akkumulátoros elektromos autók (BEV-k) bevezetésének felgyorsítása 2030-ig, stratégiai partnerségeken keresztül

Ez az átállás a 2030-ig tartó harmadik fázisban fejeződik be.

A Mazda az elektrifikációt célzó váltást különböző területeken megvalósuló partnerségek révén éri el. A bemutató során bejelentették, hogy a Mazda együttműködési megállapodást írt alá partnereivel nagy hatékonyságú elektromos hajtásegységek közös fejlesztésére és gyártására.

Az összes Mazda modell 2030-ig történő elektrifikálása felé tett első lépésként a Mazda csatlakozott egy vegyesvállalathoz, amelynek célja, hogy rendkívül hatékony gyártási technológiát fejlesszen, illetve kialakítsa az elektromos hajtásegységek gyártási és ellátási kereteit.

A Mazda Corporation vezetősége továbbá bejelentette, hogy közös fejlesztési megállapodást[3] kötöttek inverterek fejlesztéséről, beleértve a szilícium-karbid félvezetőket is, illetve közös fejlesztési megállapodást[4] írtak alá új generációs motortechnológiák fejlesztéséről, valamint egy közös vállalatot[5] is alapítottak két partnercéggel, hogy tovább bővítsék ismereteiket és tovább fejlesszék a motortechnológiákat.

A Mazda továbbra is partnercégeitől szerzi be az akkumulátorokat. A meglévő beszállítók mellett a Mazda a közelmúltban megállapodást kötött az Envision AESC-vel, hogy akkumulátorokat szerezzen be elektromos járművek gyártásához Japánban. Mivel további akkumulátoros elektromos modelleket is terveznek bevezetni, a Mazda középtávon mérlegeli az akkumulátorgyártásba való beruházás lehetőségeit.

"Termékeink fejlesztése folyamatos, így a Mazda tovább folytatja biztonsági rendszereinek folyamatos újítását, és további erőfeszítéseket tesz a fejlett, emberközpontú vezetőtámogató technológiák fejlesztésére annak érdekében, hogy 2040-ig nullára csökkentse az új Mazda modellek által okozott halálos balesetek számát" - zárul a közlemény.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.06
A lencsék és a fotóchipek már nem elegendőek: a modern autókban lévő kameraérzékelők kis....
2023.02.05
Robotokra és autonóm járműcsodákra várunk, miközben a 123 éves autós tartozékot sem használjuk,....
2023.02.05
Az egyetlen cél a világbajnoki cím megnyerése, a versenyzők pedig egyenlő feltételekkel vágnak neki....
2023.02.05
Nem az a magyarázat, amit sokan rávágnának erre az egyszerűnek tűnő kérdésre.   ..
2023.02.05
Az ausztrál Relectrify startup által kidolgozott vezérlési technológia szó szerint minden téren....
2023.02.05
A Brüsszeli Autókiállítás idén ünnepelte 100. évfordulóját, de hatalmas sikerét nem kizárólag a....
2023.02.05
Nem unatkoztak a Katasztrófavédelem munkatársai szombaton Magyarországon. ..
2023.02.05
A hétszeres F1-es világbajnok brit szerződésének meghosszabbítását sugallta a Mercedes csapatfőnöke....
2023.02.05
Az elektromos, hibrid és plug-in hibrid járművek értékesítése jelentősen nőtt 2022-ben a belső....
2023.02.05
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Csillaggarázs és a mínuszok.  ..