autósport

Kemény ütközések után is tarolt a M1RA

2024.03.13.

A domináns M1RA elvitte az MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság bajnoki címeit Bucsi Attila és Pintér Zsombor révén.

A M1RA csapata rendkívüli teljesítményt nyújtott az időmérőn, hiszen Bucsi Attila, Nagy Dávid és Zsupanek Bence elfoglalták az első három helyet, a végeredmény egyértelművé tette a dominanciát. Senki nem volt tökéletes, de a túraautózásban is sikeres Bucsi hungaroringi mestermunkájával megszerezte a trófeát és izgalmas csatában győzött.

Történelmi zárófordulón van túl az MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság, hiszen megrendezésre került az iRacing első esős versenye a Hungaroringen.

AM kategória finisének a Laguna Seca-i versenypálya adott otthont és Pintér Zsombor ismételten megmutatta, hogy nem lehet legyőzni őt az időmérőn. E dominancia nem csupán a kvalifikációt, hanem az első futamot is jellemezte, ahol magabiztosan uralta a mezőnyt. Azonban a sikerhez vezető utat legnagyobb bajnoki riválisa, Kovács Bence végig akadályokkal kövezte ki, aki mindössze 5 tized másodperccel maradt le a győzelemről. A dobogó harmadik fokára Abelovszky Péter állhatott fel.

A második futamnak is voltak izgalmas fordulatai, hiszen az első futam legjobb 14 versenyzője fordított sorrendben állhatott fel a rajtrácsra. Varga Bence hosszú ideig vezette a versenyt, ám internetprobléma hátráltatta, amit Szijj Márk kihasznált, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban. A dobogó másik két fokára Kovács Bence és Füredi Zoltán állhatott fel.

A szezonzáró futamok a festői Oulton Parkban kerültek megrendezésre, csak az volt a kérdés, hogy Pintér Zsombor, vagy Kovács Bence emelheti-e magasba az Országos Bajnoki trófeát. Pintér két szenzációs futamot produkált, mindkét versenyt megnyerve bizonyította, hogy a kulcspillanatokban képess a legjobb teljesítményre.

Kovács Bencének minden erőfeszítése ellenére kétszer is meg kellett elégednie a második hellyel, ami végül a bajnokságban is második helyet jelentette. Az első futamon Mihálszki Csaba, a másodikon pedig Varga Bence állhatott fel melléjük a dobogóra, bebizonyítva, hogy a versenyzők közötti versengés mindig szoros és kiszámíthatatlan.

Az MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság PRO kategóriájában – az AM-hez hasonlóan – Laguna Seca adott otthont a bajnoki döntő első felvonásának. A versenyzők már az időmérőn szoros küzdelmet vívtak, és Tóth Dávid zárt az élen, elhódítva a kulcsfontosságú extra 5 pontot, amely még izgalmassá tette a bajnokság végét.

Az események gyorsan kibontakoztak az 1. futamon, mivel a bajnoki címért harcoló két rivális, Simon Tamás és Bucsi Attila, már a második körben ütköztek, és sajnálatos módon Simon Tamásnak kellett búcsút mondania bajnoki reményeinek. Bucsi Attila azonban nem hagyta veszni esélyét, és visszaküzdötte magát a 6. helyre. Tóth Dávid magabiztos győzelmet aratott Pálla Balázs és Sinka Dániel előtt.

A fordított rajtrácsos futamon Mihalidesz Máté csillogtatta meg megkérdőjelezhetetlen tehetségét, így ő is feliratkozott a PRO kategória győzteseinek táborába Bucsi Attila és Simon Tamás előtt. Tóth Dávid balszerencséjére balesetbe keveredett, és csak a 14. helyen ért célba, így még izgalmasabbá vált a bajnokság a két versenyző közötti pontkülönbség miatt.

A MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság PRO osztályának mindent eldöntő versenyét a Hungaroring esős környezetében rendezték meg. A M1RA csapata rendkívüli teljesítményt nyújtott az időmérőn, hiszen Bucsi Attila, Nagy Dávid és Zsupanek Bence elfoglalták az első három helyet. A versenyen Bucsi Attila dominált, Tóth Dávid és Mihalidesz Máté pedig hatalmas csatát vívott a dobogóért. Végül Bucsi nyert, Tóth pedig „csak” a harmadik helyen végzett Mihalidesz mögött, aminek óriási implikációi voltak a bajnokság végén.

Az utolsó futamon dőlt el minden, és talán a szezon eddigi legjobb versenyét láthatták a nézők. Tóth Dávid kihasználva a riválisok hibáit óriási felzárkózást bemutatva diadalmaskodott, de Bucsi Attila is hasonlóan fantasztikus hajrát mutatott be, és másodikként a célba érkezve megtartotta 2 pontos előnyét, és elhódította a MNASZ-HUNESZ iRacing Országos Bajnokság PRO kategóriájának bajnoki címét. A dobogó harmadik fokára Barna Martin állhatott fel.

A végeredmény egyértelművé tette a M1RA dominanciáját mind az AM, mind a PRO kategóriában. Bucsi Attila teljesen megérdemelten hódította el a Pro kategória bajnoki címét, Pintér Zsombor pedig mindig tökéletesen vágott vissza akkor, amikor gödörbe került. Ennek ellenére az AM kategória második, és harmadik helyezettjének, Kovács Bencének, valamint Szijj Márknak, illetve a PRO kategória dobogósainak, Tóth Dávidnak és Sinka Dánielnek sem kell csüggedniük, hiszen elképesztően szoros küzdelemben csúsztak le a bajnoki címről, de megmutatták, hogy Magyarország legjobb szimulátorosai közé tartoznak.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....