Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien újabb sikeres hétvégéje a Forma-3-ban

2019.01.21.

Az Ázsiai F3-as téli bajnokság második versenyhétvégéje is lezárult vasárnap, és a három versenyből álló forduló ismételten magyar sikert hozott. A mezőny egyetlen női pilótája, Keszthelyi Vivien a technikai nehézségek ellenére újabb két futamon szerzett pontot, így pozitív élményekkel indulhatott vissza Európába, a W Series válogatójára.

Vivien a hétvégén már három sikeresen teljesített versennyel a háta mögött érkezett Malajziába, ahol újabb három futam várt rá a Sepang Nemzetközi Versenypályán. - Az első forduló remek bevezető volt számomra a formaautózás világába, de továbbra is a tapasztalatszerzésről szól minden. A versenyeken, és azokon kívül is rengeteget kell még tanulnom. Ez ezen a hétvégén sem lesz másképp. A cél az, hogy minél jobban megismerjem az autót – szögezte le Keszthelyi Vivien még a csütörtöki tesztek előtt.

A mezőny Sepangban ismét bővült, így még több pilótával szemben kellett megállnia a helyét, de a magyar reménység már az első futamon, rendkívül stabil vezetést bemutatva a 9. helyen végzett.

A második verseny előtt a technika is közbe szólt. A felvezető kör alatt a fiatal pilóta előtt haladó autóról egy felvetődő kavics berepült az autója szellőző nyílásán  és kilyukasztotta a hűtőt. A meghibásodott alkatrész miatt egészen a zöld lámpák kigyulladása előtti percig kétes volt, hogy elindulhat-e, de a csapat szerelői sikeresen megoldották a problémát. A hűtő cseréje miatt Viviennek a 9. pozíció helyett a bokszutcából kellett a mezőny után rajtolnia, végül pedig a 11. helyre küzdötte fel magát.

Az utolsó futamon a 12. helyről indult. Az autó miatt már nem kellett aggódnia, a pozíciójáért annál inkább. Amaury Cordeel mindent megtett, hogy megfossza a debreceni születésű versenyzőt a pontszerzéstől, de a végletekig izgalmas csatából Vivien került ki győztesen, aki a belga előtt a 10. helyen ért célba.

- Nagyon boldog vagyok! Óriási öröm számomra, hogy ismét sikeresen teljesítettem a forduló mindhárom versenyét. Rövid idő alatt sok tapasztalatot sikerült gyűjtenem az autóval kapcsolatosan. A második verseny előtt nem volt szerencsém, a bokszutcából kellett rajtolnom, ami  megnehezítette a dolgunkat, de ilyen az autósport, a csapat pedig kiválóan reagált a helyzetre. A harmadik futamot élveztem a legjobban, az ilyen szituációkból rengeteget lehet tanulni – nyilatkozta a háromszoros túraautó-bajnok az utolsó versenyt követően.

Vivien hétvégi teljesítményét a BlackArts Racing csapatvezetője, Bill O'Brien is elismerte: „Vivien kiváló ütemben fejlődik. A második versenyen keményen kellett küzdenie, mert a bokszutcából rajtolt, a harmadikon pedig körről körre teljesítette a kihívásokat, hogy előre törjön a 10. helyre és utána megtartsa azt. Ezen az utolsó futamon a leggyorsabb körideje mindössze 1.2 másodpercre volt a kétszeres makaói bajnok Dan Ticktum-tól. Ez rendkívüli eredmény egy olyan fiatal hölgytől, aki mindössze a második versenyhétvégéjén vesz részt a formula kategóriában."

Két teljes fordulót követően a magyar pilóta hat versenyen van túl, melyeket sikeres, stabil versenyzést bemutatva teljesített. Sűrű programja következtében a pályáról egyből a repülőtérre sietett, hiszen a W Series válogatója miatt ezen a héten már Európában kell helytállnia, ahol közel 30 nemzet 59 pilótájával száll majd harcba a bajnokságban elérhető ülésekért.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.31
Az idei első negyedévben 9 százalékkal emelkedett a normál használatú személyautók átlagos kötelező....
2023.05.31
Átadták a japán Seiren csoport első európai gyártóegységét a városban, amely mintegy 15 milliárd....
2023.05.31
Nem hallott még Fecóról? ..
2023.05.31
Két különálló baleset miatt lassú a haladás az M1-es autópályán, a Győrt elkerülő szakaszon....
2023.05.31
A Labdarúgó Európa-liga döntőjét a Puskás Arénában rendezik meg szerda este, ezért a környéken már....
2023.05.31
Több mint 20 év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben tett szakmai vizsgát....
2023.05.31
Harmadik alkalommal rendezték meg a kelet-magyarországi régió legnagyobb autó- és járműipari....
2023.05.31
A Bosch csoport teljes magyarországi nettó árbevétele 2255 milliárd forint volt tavaly, ami 32....
2023.05.31
Ez az eszköz nem tűnhet el!   ..
2023.05.31
Letért az úttestről, egy fának ütközött, majd visszacsapódott az útra egy gépkocsi a Szerencset és....