Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien újabb sikeres hétvégéje a Forma-3-ban

2019.01.21.

Az Ázsiai F3-as téli bajnokság második versenyhétvégéje is lezárult vasárnap, és a három versenyből álló forduló ismételten magyar sikert hozott. A mezőny egyetlen női pilótája, Keszthelyi Vivien a technikai nehézségek ellenére újabb két futamon szerzett pontot, így pozitív élményekkel indulhatott vissza Európába, a W Series válogatójára.

Vivien a hétvégén már három sikeresen teljesített versennyel a háta mögött érkezett Malajziába, ahol újabb három futam várt rá a Sepang Nemzetközi Versenypályán. - Az első forduló remek bevezető volt számomra a formaautózás világába, de továbbra is a tapasztalatszerzésről szól minden. A versenyeken, és azokon kívül is rengeteget kell még tanulnom. Ez ezen a hétvégén sem lesz másképp. A cél az, hogy minél jobban megismerjem az autót – szögezte le Keszthelyi Vivien még a csütörtöki tesztek előtt.

A mezőny Sepangban ismét bővült, így még több pilótával szemben kellett megállnia a helyét, de a magyar reménység már az első futamon, rendkívül stabil vezetést bemutatva a 9. helyen végzett.

A második verseny előtt a technika is közbe szólt. A felvezető kör alatt a fiatal pilóta előtt haladó autóról egy felvetődő kavics berepült az autója szellőző nyílásán  és kilyukasztotta a hűtőt. A meghibásodott alkatrész miatt egészen a zöld lámpák kigyulladása előtti percig kétes volt, hogy elindulhat-e, de a csapat szerelői sikeresen megoldották a problémát. A hűtő cseréje miatt Viviennek a 9. pozíció helyett a bokszutcából kellett a mezőny után rajtolnia, végül pedig a 11. helyre küzdötte fel magát.

Az utolsó futamon a 12. helyről indult. Az autó miatt már nem kellett aggódnia, a pozíciójáért annál inkább. Amaury Cordeel mindent megtett, hogy megfossza a debreceni születésű versenyzőt a pontszerzéstől, de a végletekig izgalmas csatából Vivien került ki győztesen, aki a belga előtt a 10. helyen ért célba.

- Nagyon boldog vagyok! Óriási öröm számomra, hogy ismét sikeresen teljesítettem a forduló mindhárom versenyét. Rövid idő alatt sok tapasztalatot sikerült gyűjtenem az autóval kapcsolatosan. A második verseny előtt nem volt szerencsém, a bokszutcából kellett rajtolnom, ami  megnehezítette a dolgunkat, de ilyen az autósport, a csapat pedig kiválóan reagált a helyzetre. A harmadik futamot élveztem a legjobban, az ilyen szituációkból rengeteget lehet tanulni – nyilatkozta a háromszoros túraautó-bajnok az utolsó versenyt követően.

Vivien hétvégi teljesítményét a BlackArts Racing csapatvezetője, Bill O'Brien is elismerte: „Vivien kiváló ütemben fejlődik. A második versenyen keményen kellett küzdenie, mert a bokszutcából rajtolt, a harmadikon pedig körről körre teljesítette a kihívásokat, hogy előre törjön a 10. helyre és utána megtartsa azt. Ezen az utolsó futamon a leggyorsabb körideje mindössze 1.2 másodpercre volt a kétszeres makaói bajnok Dan Ticktum-tól. Ez rendkívüli eredmény egy olyan fiatal hölgytől, aki mindössze a második versenyhétvégéjén vesz részt a formula kategóriában."

Két teljes fordulót követően a magyar pilóta hat versenyen van túl, melyeket sikeres, stabil versenyzést bemutatva teljesített. Sűrű programja következtében a pályáról egyből a repülőtérre sietett, hiszen a W Series válogatója miatt ezen a héten már Európában kell helytállnia, ahol közel 30 nemzet 59 pilótájával száll majd harcba a bajnokságban elérhető ülésekért.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.09
A jövő évi Forma-1-es versenynaptár sprintfutamainak helyszínét is bejelentette a Nemzetközi....
2023.12.09
Országszerte több helyen esett a hó a héten, ami sok közlekedési problémát okozott. ..
2023.12.09
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2023. december 11. és 17. között. ..
2023.12.09
Egy több kart is érintő rakétaépítő-projekt fut a Szegedi Tudományegyetemen, ami fontos állomás....
2023.12.09
A világ legnagyobb piacán erőteljesen nőtt az új autók eladása novemberben a kínai személyautó ....
2023.12.09
Farkasgyepűnél csütörtök hajnalban a Magyar Közút egyik kamerájának képén szarvasok és borjaik....
2023.12.09
Jövőre újabb izgalmas autókról érkeznek LEGO szettek a polcokra. Soha nem, soha nem növünk fel! ..
2023.12.08
Félig tóba csúszott egy személyautó Győrben - írja a Katasztróvafédelem éjjel fél 12-kor.  ..
2023.12.08
Az új Dacia Duster követi a már megszokott nagyon magas minőség/ár arányt.   ..
2023.12.08
Ismét közlekedik a fogaskerekű hétfőtől; a környezeti zajterhelés további csökkentése érdekében -....