képzés

Kétnyelvű duális kereskedelmi szakképzés az Audi Hungaria ÁMK-ban

2020.02.24.

2020. szeptemberében negyedszer indul Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző képzés a győri Audi Hungaria ÁMK-ban. Az első évfolyam tanulói 2019 nyarán tettek sikeres záróvizsgát. A részletekről Anja Schmiedel-Pault, a szakképzésért felelős vezetőt kérdeztük.

Hogyan épül fel a képzés?

Anja Schmiedel-Paul, a szakképzésért felelős vezető

A tanulók intézményünkben heti két napon sajátítják el az elméleti ismereteket, heti három napon pedig gyakorlati képzés történik a partnervállalatoknál. A duális szakképzés nagy előnye, hogy az elméleti tudás és a gyakorlati ismeretek jobban rögződnek a diákokban, mint egy hagyományos iskolai képzés során. Az üzleti szférának szakmai téren cselekvőképes munkaerőre van szüksége, ezért elsődleges célunk, hogy diákjainkat a szakképzés során erre készítsük fel.

Mitől különleges az Audi Hungaria ÁMK képzése?

Az Audi-iskola az általános iskolai és gimnáziumi oktatás mellett szakképzésnek is helyet ad.

Először is a nyelvi sokszínűségtől: az oktatás túlnyomórészt német nyelven zajlik, csupán néhány magyar vonatkozású modult tanítunk magyar nyelven. Emellett diákjainknak lehetősége van a németországi kultuszminiszteri konferencia angol nyelvvizsgájának megszerzésére, ennek érdekében üzleti angol órákat látogatnak.

Másrészt diákjaink sikeres záróvizsga után két képesítést kapnak, egyrészt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara állami szakmai vizsgabizonyítványát – amelyet Németországban is el lehet ismertetni – másrészt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) „Német duális szakképzés külföldön“ elnevezésű legmagasabb szintű bizonyítványát, amely a németországi „Ipari és kereskedelmi ügyintéző“ képesítéssel egyenrangú.

Hol zajlik a gyakorlati képzés?

Ezen a téren jelenleg nyolc partnervállalattal dolgozunk együtt: AUDI HUNGARIA Zrt., BOS Automotive Products Magyarország Bt., Thomas Duvenbeck Immobilien Invest Kft., KACO Hungary Kft., Knüppel Csomagolástechnika Kft., MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., MOL-LUB Kft., REHAU-Automotive Kft. Természetesen örülünk minden további érdeklődő vállalatnak, amely szeretne velünk együttműködni.

Kinek ajánlják ezt a képzést és hány diák tanul a tagozaton?

Az Audi-iskola GyőrbenAki érettségivel és kitűnő német nyelvtudással (B2/C1) rendelkezik, valamint érdeklődik az ipari vállalatok kereskedelmi folyamatai iránt, az a mi emberünk.

Jelenleg két évfolyamon, 18 fiatal tanul nálunk, mindannyian erősen motiváltak és rendkívül szorgalmasak. Már rövid idő alatt megbarátkoztak a német nyelvű szaktantárgyakkal. Számomra nagy öröm velük együttdolgozni.

Mi lehetne különösen vonzó a leendő diákok számára?A tanulók már a képzés ideje alatt megismerik a vállalat különböző részlegeit, ahol elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhatják. Az iskolai mindennapok is roppant változatosak, az oktatást színesítik a digitális eszközök, interaktív tanórák, workshopok, csapat- és projektmunka. A képzés ideje alatti havi rendszeres juttatás és nem utolsó sorban a szakképző vállalatoknál kilátásba helyezett izgalmas álláslehetőségek szintén meggyőző érvek lehetnek.

A 2020.09.01-én kezdődő képzésre 2020.02.28-ig várják érdeklődő fiatalok jelentkezését. A pályázatok benyújtására az intézmény honlapján található online jelentkezési felületen keresztül van lehetőség.

További információ az Audi Hungaria ÁMK honlapján (www.audischule.hu ) a „Szakképzés/Kereskedelmi szakképzés–Áttekintés“ címszó alatt, valamint a szakképzési tagozat hivatalos Facebook-oldalán található (https://www.facebook.com/Industriekaufleute/).

A képzéssel kapcsolatos kérdéseket emailben berufliche.bildung@audischule.hu vagy személyes tanácsadás keretében is megválaszolják.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.03.28
Az eredményekről Thomas Sedran, a márka igazgatóságának elnöke a járvány miatt levélben számolt be....
2020.03.28
A kétszeres világbajnok Emerson unokája és a svájci Louis Deletraz lesz a Forma-1-es Haas istálló....
2020.03.28
A Volkswagen bemutatta a már majdnem sorozatgyártásra érett ID.4 elektromos szabadidő-autó....
2020.03.28
Elsősorban a legfontosabb exportpiacokon bekövetkezett keresletcsökkenés hatására csökkent a....
2020.03.28
A gyorshajtás Tatabányán történt pénteken. ..
2020.03.28
A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone már lefújta volna a Forma-1-es....
2020.03.28
A kijárási korlátozás miatt nem lett volna értelme üzemeltetni a felvonót. ..
2020.03.28
A motoros a járművével egy pályafenntartó autónak ütközött a Bács-Kiskun megyei Helvécia térségében....
2020.03.27
Már most elvégzi a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtér futópályáig, gurulóútjain és forgalmi....
2020.03.27
A jövő műhelyszolgáltatásait villantja fel az új Continental Centrum. A Continental és Nissan....