Kia

A KIA villanyos jövőbenézése

2020.05.14.

A Kia Motors további részleteket hozott nyilvánosságra elektromosautós terveiből, miután európai eladásainak 6%-át az akkumulátoros villanyautók tették ki 2020 első negyedévében. 

Az év elején a Kia bemutatta ‘Plan S’ nevű programját, amellyel közép- és hosszú távon az iparági vezető szerepet célozta meg modelljeinek villamosításában, mobilitási szolgáltatásokban, konnektivitásban és önvezetésben egyaránt.  A Plan S határozottan körvonalazza a Kia technológiaváltási stratégiáját a belső égésű hajtásoktól az elektromos hajtás felé vezető úton. 
 
A Kia “elektromos elhivatottsága” máris kiemelkedő eredményeket hozott az európai piacon. 2020 első negyedévében a tisztán elektromos hajtású autók értékesítése 75%-kal (6811 darabra) nőtt 2019 hasonló időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy a helyi kibocsátás nélküli, elektromos hajtású modellek immár a márka európai eladásainak 6%-át adják. 2019 első negyedévében ez az arány még csak 2,9% volt.  Európa villanyautósítási terve A Kia 11 új, tisztán elektromos hajtású akkumulátoros modellt mutat be több kategóriában világszerte 2025-ig.  
 
 
Az újgenerációs villanyautó-sorozat első modellje 2021-ben lép piacra Európában, friss, kifejezetten elektromos autók számára tervezett modern műszaki alapokon. Az újdonság igazi crossoverként érkezik, kategóriákat átívelő és összekötő meghaladja majd az 500 km-t, miközben akkuja gyorstöltéssel kevesebb, mint 20 perc alatt is telíthető lesz. 
 
Emilio Herrera, a Kia Motors Europe vezetője elmondta: “A Kia villanyautóinak jelentős része kifejezetten Európának készül majd, hiszen manapság ez a kontinens mutatja a legnagyobb piaci potenciált ezen a területen. Mai villaautóink (az e-Soul és az e-Niro) sikerei is bizakodással töltenek el bennünket. Az elmúlt öt év mindegyikében emelkedett elektromos modelljeink értékesítése, újdonságaink ezt a növekedést csak gyorsítani fogják.” 
 
A 2021-ben érkező első új modell után a Kia Motors Europe a további újdonságok többségét is bevezeti majd. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden új modellnek lesz legalább egy villamosított hajtásláncú, azaz könnyű hibrid, hibrid, plug-in hibrid, vagy tisztán elektromos változata, így a fejlett hajtástechnológiák az európai Kia eladások egyre nagyobb hányadát adják majd. 
 
Új vezetési élmény Az első új elektromos modell bemutatása után további emissziómentes Kiák érkeznek 2022től, friss, specifikus műszaki alapokon és új, a mindennapi használatot még könnyebbé, egyszerűbbé tevő vezetési, valamint felhasználói élménnyel. 
 
 
A Kia új modelljeinek többségét vásárlóinak pénztárcájához és szükségleteihez igazítható töltési megoldásokkal kínálja majd. A villanyautók 400 vagy 800V-os töltési lehetőséggel érkeznek, különösen gyors töltést is lehetővé téve a vevő igényeinek, és az adott modell használati módjának függvényében. 
 
Pablo Martinez Masip, a Kia Motors Europe terméktervezésért és árazásért felelős vezetője így magyarázta ezt a stratégiát: “A lehető legtöbb értéket fogjuk adni a vevő pénzéért, valójában minden egyes autónknál erre törekszünk. Ennek megfelelően árérzékenyebb vásárlóinkat a 400V-os töltőrendszerekkel célozzuk meg. A 800V sem lesz azonban a csúcsmodellek privilégiuma, de egy bizonyos vevőkört megcélzó modelljeink biztosan ezzel készülnek majd.” 
 
“Mindkét rendszer alkalmas lesz otthoni és utcai töltésre, de a 800-as egyértelműen a gyakran gyorstöltő vásárlóknak készül, azoknak, akik rendszeresen hosszabb távokat tesznek meg egyszerre. A 400V-os rendszer – miként az e-Niro és az e-Soul esetében is – szintén alkalmas gyorstöltésre, de inkább azoknak készül, akik flexibilisebbek töltési lehetőségeik tekintetében. Így minden igényre kínálunk megoldást.” 
 
Növekvő értékesítés A Kia időben nyitott, és lépett az elektromos hajtások felé, így a Plan S alapjai kiválóak. A cél évi 500.000 tisztán elektromos hajtású autó értékesítése világszerte 2026-ra, ugyanekkor a tervek szerint az európai eladások 20%-át teszik majd ki a teljesen elektromos hajtású modellek. 
 
 
A mai villanyautó palettát új modellek egészítik majd ki, a cél az egyre inkább az alternatív hajtások felé forduló európai közönség igényeinek kiszolgálása. 
 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.04
Németországban mindent megtesznek a gyártók, hogy fellendítsék az új autók iránti keresletet.....
2020.08.03
Egy összehasonlító teszt keretében két sikeres vetélytársával mérettetett meg a Peugeot....
2020.08.03
Talán okosabb lett volna megállni a rendőri ellenőrzésen. ..
2020.08.03
Borislav Hegedusic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.08.03
A sávját sem tudta tartani, jobbra-balra kacsázva közlekedett az a kamionos, akit az autópálya....
2020.08.03
Egyszerre két világszinten is vezető bajnokságban áll ki az egyenjogúság mellett fekete autóival a....
2020.08.03
A Volkswagen Csoport és márkái üzletmenetét súlyosan érintette a Covid-19 világjárvány 2020 első....
2020.08.03
Már gyárilag is bőséges hellyel szolgálnak a ŠKODA modelljei utasaik és csomagjaik számára, a....
2020.08.03
Sokszor írtunk már az online értékesítéssel foglalkozó használtautó kereskedő startupokról. Ilyen....
2020.08.03
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 31. és augusztus 2. között....