környezettudatosság

A KIRCHHOFF-csoport fákat ültet a világ minden táján, és most Esztergomban is

2021.11.16.

1785 fát ültetett a „jövő erdejébe” a KIRCHHOFF-csoport, pontosabban ennyi facsemetét a vállalatcsoport minden egyes üzeme, világszerte. A tervek szerint a kampány befejeztével mintegy 60 000 fa lesz kiültetve, ugyanis a vállalatcsoport négy kontinensen több mint 50 üzemmel rendelkezik.

 

2021. november 12-én az esztergomi KIRCHHOFF Automotive gyáregység is csatlakozott a faültetési akcióhoz, melynek keretében munkavállalóik 1785 facsemetét ültettek el a Pilisi Parkerdő Pilisszentkereszti Erdészete által kijelölt területre. A vállalat részéről több mint 90 munkatárs vett részt az eseményen, ahol a Parkerdő dolgozói gondoskodtak arról, hogy a – kocsánytalan tölgy – facsemeték megfelelő módon és a megfelelő helyekre legyenek kiültetve.

A képen balról jobbra haladva: Thomas Kirchhoff - a KIRCHHOFF vállalatcsoport kulturális felelőse, Körtvélyessy Géza - a KIRCHHOFF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Csépányi Péter - a Pilisi Parkerdő vezérigazgató-helyettese, Méri Szilárd – a KIRCHHOFF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

A telephelyenként ültetett 1785 facsemete számát tudatosan választották ki; ez az iserlohni Stephan Witte & Comp cég alapítási évére vezethető vissza, az eredeti „magra”, amelyből a Kirchhoff-csoport kinőtt. A faültetés ötlete egyébként Thomas Kirchhoff professzortól, a vállalatcsoport kulturális felelősétől származik, aki már négy éve szervez zenei rendezvényeket, művészeti akciókat, koncerteket és egyéb kulturális eseményeket a KIRCHHOFF Culture Life kezdeményezésen belül. Ezúttal egy környezetvédelmi projekt állt közel a szívéhez és a vállalat vezetőségéhez, ami az éghajlatváltozásra és különösen az ennek kitett erdőkre összpontosított.

„Figyelemreméltó, hogy az erdők fenntartása, klímaváltozáshoz való alkalmazkodásuk segítése a társadalom és a gazdaság szereplőinek is egyre fontosabb. A KIRCHHOFF Hungária Kft. jó példával jár elöl, hiszen az ehhez hasonló önkéntes felajánlások előremutató utat mutatnak az erdő hosszútávú megmaradásának biztosításában.”  – hangzott el Dr. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő vezérigazgató-helyettesének nyitóbeszédében.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a társadalmi ügyek iránt elkötelezett munkavállalók alkotják a KIRCHHOFF Hungária csapatát. Külön öröm látni, amikor a kollégák elhivatottan, szenvedéllyel állnak ki egy-egy jó ügyért, és munkatársaikat is bevonják a felelősségvállalásba! A jövőben is igyekszünk olyan projekteket szervezni, amelyekkel a jövőbe fektetünk.” – fűzte hozzá Körtvélyessy Géza, a KIRCHHOFF Hungária Kft. adminisztratív területekért felelős ügyvezető igazgatója.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.09
Izgalmas csomagot dolgozott ki városi szabadidőjárművéhez a Toyota. A Yaris Cross GR Sport a Toyota....
2022.08.09
A Ferrari 23 555 járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Az ok: fékproblémák szinte minden....
2022.08.09
Henry Ford már autógyártás korai éveiben felismerte, a komplexitás nem tesz jót a gyártási....
2022.08.09
Erős növekedés az év első felében: a Porsche AG jelentősen növelte bevételeit és működési profitját....
2022.08.09
Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali....
2022.08.09
A mobilitási piac régóta kacérkodik a cserélhető akkumulátorok gondolatával. A Toyota most....
2022.08.09
Angela Merkel volt német kancellárt az Eurowings repülőgépén fényképezte le telefonjával egy olvasó....
2022.08.08
Az 1-es számú főút 145-ös kilométerszelvényében közlekedett egy török honosságú tehergépkocsi....
2022.08.08
Egy rossz döntés örökre megváltoztatja az életet – a megrázó kisfilm egy olyan képzelt esetet mutat....
2022.08.08
A Porsche bővíteni szeretné stratégiai e-bike (elektromos kerékpár) elkötelezettségét. Ennek....