környezettudatosság

A KIRCHHOFF-csoport fákat ültet a világ minden táján, és most Esztergomban is

2021.11.16.

1785 fát ültetett a „jövő erdejébe” a KIRCHHOFF-csoport, pontosabban ennyi facsemetét a vállalatcsoport minden egyes üzeme, világszerte. A tervek szerint a kampány befejeztével mintegy 60 000 fa lesz kiültetve, ugyanis a vállalatcsoport négy kontinensen több mint 50 üzemmel rendelkezik.

 

2021. november 12-én az esztergomi KIRCHHOFF Automotive gyáregység is csatlakozott a faültetési akcióhoz, melynek keretében munkavállalóik 1785 facsemetét ültettek el a Pilisi Parkerdő Pilisszentkereszti Erdészete által kijelölt területre. A vállalat részéről több mint 90 munkatárs vett részt az eseményen, ahol a Parkerdő dolgozói gondoskodtak arról, hogy a – kocsánytalan tölgy – facsemeték megfelelő módon és a megfelelő helyekre legyenek kiültetve.

A képen balról jobbra haladva: Thomas Kirchhoff - a KIRCHHOFF vállalatcsoport kulturális felelőse, Körtvélyessy Géza - a KIRCHHOFF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Csépányi Péter - a Pilisi Parkerdő vezérigazgató-helyettese, Méri Szilárd – a KIRCHHOFF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

A telephelyenként ültetett 1785 facsemete számát tudatosan választották ki; ez az iserlohni Stephan Witte & Comp cég alapítási évére vezethető vissza, az eredeti „magra”, amelyből a Kirchhoff-csoport kinőtt. A faültetés ötlete egyébként Thomas Kirchhoff professzortól, a vállalatcsoport kulturális felelősétől származik, aki már négy éve szervez zenei rendezvényeket, művészeti akciókat, koncerteket és egyéb kulturális eseményeket a KIRCHHOFF Culture Life kezdeményezésen belül. Ezúttal egy környezetvédelmi projekt állt közel a szívéhez és a vállalat vezetőségéhez, ami az éghajlatváltozásra és különösen az ennek kitett erdőkre összpontosított.

„Figyelemreméltó, hogy az erdők fenntartása, klímaváltozáshoz való alkalmazkodásuk segítése a társadalom és a gazdaság szereplőinek is egyre fontosabb. A KIRCHHOFF Hungária Kft. jó példával jár elöl, hiszen az ehhez hasonló önkéntes felajánlások előremutató utat mutatnak az erdő hosszútávú megmaradásának biztosításában.”  – hangzott el Dr. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő vezérigazgató-helyettesének nyitóbeszédében.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a társadalmi ügyek iránt elkötelezett munkavállalók alkotják a KIRCHHOFF Hungária csapatát. Külön öröm látni, amikor a kollégák elhivatottan, szenvedéllyel állnak ki egy-egy jó ügyért, és munkatársaikat is bevonják a felelősségvállalásba! A jövőben is igyekszünk olyan projekteket szervezni, amelyekkel a jövőbe fektetünk.” – fűzte hozzá Körtvélyessy Géza, a KIRCHHOFF Hungária Kft. adminisztratív területekért felelős ügyvezető igazgatója.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
A 74.RU portál kiszámította, mennyibe fáj egy használt, minőségi autót magánúton Németországból....
2022.12.04
Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban. ..
2022.12.04
Hildegard Müllert további két évre megerősítette hivatalában a Német Autóipari Szövetség – írja az....
2022.12.03
Egy név, három modell, ráadásul nem is akármilyen: kis csokor a Lotus virágaiból. ..
2022.12.03
Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi....
2022.12.03
A Hella erőteljes növekedést vár. A világításpecialista növekvő jövedelmezőséggel számol az....
2022.12.03
Személyautót találtak a Dunában Vácnál szombaton - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.12.03
A kerékcsapágyak erősen terhelt alkatrészek, de az autó egész élettartamán át működhetnek. A....
2022.12.03
November 28-án az esti órákban Budapest XXI. kerületében a II. Rákóczi Ferenc úton előzte meg....
2022.12.03
Az idén nyáron duplájára nőtt a légi utasforgalom Németországban az előző évihez képest, de még....