Kamion EB és Fesztivál

Kiss Norbi: „igyekszem hozni a jó eredményt, és magasra emelni a magyar zászlót!”

2017.08.24.

Sokszínű és családbarát programokkal várja a Hungaroring a Kamion EB és Fesztivál mogyoródi futamára látogatókat a hétvégén. A száguldás és a lóerők szerelmesei ezúttal 16 versenykamion megmérettetésének lehetnek szemtanúi, melynek kiegészítő programjaként 32 luxus sportautó is rajthoz áll a Blancpain GT-sorozat mezőnyében. A csütörtöki sajtótájékoztatón a szervezők a hosszútávú víziójukról beszéltek, Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok versenyzőnk pedig arról, hogy jó lendületben és magabiztosan érkezik a versenyre.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Huszonöt éves szünet után immár harmadik alkalommal állhatnak rajthoz a Hungaroringen a motorsport nehézsúlyú tagozatának versenyzői. A hétvégén megrendezésre kerülő Kamion Európa-bajnokság számtalan kísérőprogrammal kecsegteti a nagyérdeműt, ennek részleteiről egy sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők. Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője felidézte, hogy a két és fél évtizedes kihagyás után milyen nehéz volt újra felépíteni egy motorsport rendezvényt, de a tavalyi 32 ezres látogatószám és az évről-évre színesebb kiegészítő programok azt bizonyítják, hogy jó úton járnak. Ennek tükrében az ügyvezető a jövőt illetően is biztató képet festett, miszerint „az a célunk, hogy 10 éven belül a kamionsport legendás pályája legyen a Hungaroring, és ehhez a következő években megújuló infrastruktúra, valamint a sokszínű programok minden bizonnyal segítségünkre lesznek”.

Az eseményen (jobbról) Georg Fuchs - ETRA ügyvezető, Kiss Norbert - kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Oláh Gyárfás - az MNASZ elnöke, Őry Tamás - a Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója és Gyulai Zsolt - a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója

A tavalyi futamhoz képest idén már 16 kamionversenyző áll a rajtrácshoz, a Blancpain GT futamon pedig 32 versenyző méri össze tudását, de a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője kiemelte a Kamion EB és Fesztiválon első alkalommal megrendezésre kerülő freestyle Motocross show-t, melynek megtekintéséhez egy különleges nézőteret építettek a szervezők. A fiatalok és a kisgyermekes családok számára is célzott programokat kínáló rendezvényre ingyenes buszjáratokat is indítanak az Árpád-hídtól, valamint a gödöllői HÉV-megállótól – közölte Őry Tamás.

A Balncpain GT sorozatban 32 versenyző és 8 márka áll rajthoz. A mezőny új szereplője a Porsche, míg a Mercedes AMG GT3, Lamborghini Huracan GT3, Audi R8 LMS, Bentley Continental GT3, McLaren 650S, Ferrari 488 GT3 és BMW M6 már régi bútordarabnak számít a rajtrácson

Gyulai Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt 5-7 évben szerették volna eloszlatni azt a tévhitet, hogy csupán egy lábon áll a mogyoródi létesítmény, ez pedig a Formula 1. A túraautó-bajnoksággal és a Kamion EB-vel - köszönhetően annak, hogy mindkét sorozatban szerepel magyar versenyző - bebizonyosodott, hogy a magyar sikerek hozzák a magyar szurkolókat, ezáltal a vezetőség célja a jövőben, hogy a kamionversenyzést legalább úgy összekapcsolják a köztudatban a Hungaroringgel, mint ahogy ezt a Forma 1-gyel sikerült elérni.

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke három fontos dologra hívta fel a figyelmet: "Egyrészt a kamionsport legmagasabb szintje az Eb, másrészt több magyar érdekeltség is van a mezőnyben, hiszen Kiss Norbert mellett egy magyar csapat is indul a versenyen, igaz, nem hazai pilótával", valamint kitért arra is, hogy a pályán és azon kívül zajló számtalan eseménnyel a kilátogató nézők "különleges kiszolgálást" kapnak a rendezvényen.

Kiss Norbi a Slovakiaring után lendületben és magabiztosan érkezett a Hungaroringre

Végül, de nem utolsó sorban Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző miután megköszönte a szervezők munkáját, arról beszélt, milyen érzésekkel és várakozásokkal tekint a hétvégére. „Próbálom meghálálni a bizalmat és a támogatást, és igyekszem hozni a jó eredményt, remélve, hogy magasra emelhetem majd a magyar zászlót. Azt gondolom, hogy jó úton vagyunk, egyre jobb a versenyautó, a pályát pedig jól ismerem. Amikor csapatot váltottam, megígértem, hogy jönni fogunk és keményen dolgozunk azért, hogy győzelmet hozzunk. Az idei szezon, különösen a Slovakiaring eredménye is ezt bizonyítja, ott volt  legnagyobb az előrelépésünk. Laczkó Ádámmal 10 pontot szereztünk, és feljöttünk az összesítésben a második helyre. Ez ad lendületet és magabiztosságot számomra” – zárta gondolatait a 32 éves szombathelyi pilóta.

"A versenyautó egyre jobb, a pályát pedig jól ismerem" - nyilatkozta a Tankpool24-Mercedes pilóta

A kamion Eb versenyhétvégéje szombaton reggel kezdődik. Az időmérő edzést 11.25 órától rendezik, majd az első futamra 14.00, a másodikra pedig 17.20 órakor kerül sor. Vasárnap 9.55 órakor lesz a kamionok időmérő edzése, a hétvége harmadik futama 13.05 órakor, a negyedik, utolsó verseny pedig 16 órakor rajtol el.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.24
Őrizetbe vettek Párizsban két fiatal nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elektromos rollerrel....
2021.06.24
Megérkezett a vizet „kipufogó”, üzemanyagcellás Toyota Mirai. Kipróbáltuk.   ..
2021.06.24
Mozgáskorlátozott emberek számára készült a Renault Kangoo új, beépített rámpával rendelkező....
2021.06.24
A hőség miatt 40-80 kilométer/órás sebeségkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon, az....
2021.06.24
A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar. Az ország termelésének egyharmada származik az....
2021.06.24
Az oktatást, a kutatást és az Arrabona Racing Team hallgatói csapat munkáját is segíti az a....
2021.06.24
Egy ember meghalt, és tizenegyen megsérültek, amikor a 81-es főúton, Mór térségében négy gépjármű....
2021.06.24
Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a....
2021.06.24
A Magyar Közűt hőkamerája kamerája közel 49 fokos hőmérsékletet mért az M7-es autópálya burkolatán....
2021.06.24
A magyar rendőrök egy szolgálat alatt, két körözött személygépkocsit foglaltak le a Csanádpalota....