WRC

Korzika kanyargós útjai várják a hétvégén a WRC mezőnyét

2019.03.26.

Keskeny, kanyargós útvonalának köszönhetően a Korzika Rally, azaz Tour de Corse beceneve: „A 10.000 kanyar rallyja”. A TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata első helyen áll mind a pilóták, mind a navigátorok és az autógyártók mezőnyében a Rally Világbajnokság (WRC) idei idényének első, teljesen aszfalton megrendezendő fordulója – a Korzika szigetén sorra kerülő klasszikus Tour de Corse – előtt. 

A bajnokságban első Ott Tänak célja ezen a versenyen (ahol egyébként tavaly második lett ), hogy ismét dobogós helyezést érjen el. Csapattársai, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke szintén arra törekszenek, hogy korábbi korzikai szerepléseikhez hasonló sikert érjenek el.

Talán egyetlen olyan verseny sincs a Rally Világbajnokság (WRC) naptárában, ahol a pilótáknak és navigátoraiknak, no és persze a versenygépekek annyi kanyarral kellene megküzdeniük mint Korzikában. A szakaszok átlagosan hosszabbak, mint a bajnokság bármely más fordulójában, s ennek, illetve az erős kopást okozó aszfaltnak köszönhetően elsőrendű szempont jól gazdálkodni az abroncsokkal. Az egyik oldalon gyakran sziklafallal, a másikon szakadékkal határolt, kanyargós utakon nem hibázhatnak a pilóták. A rally útvonala 2019-ben jelentősen megváltozott: a teljes távolság 75 százalékát újonnan kijelölt szakaszokon teszik meg a versenyzők. A rajt helyszíne immár a sziget déli részén fekvő Porto Vecchio, ahol két, egyenként három szakaszból álló hurok vár pénteken a mezőnyre, ráadásul szervizelési lehetőség nélkül. Szombaton a pilótáknak három szakaszt kell kétszer is teljesíteni a sziget észak-keleti részén, mielőtt elindulnának nyugatnak, a Calviban kijelölt cél felé vezető két szakaszon.

Tommi Mäkinen (csapatfőnök)

„Optimista hangulatban indulunk Korzikára, különösen a tavalyi jó szereplésnek köszönhetően, amikor a szakaszok felében mi voltunk a leggyorsabbak. Ez egy igen nehéz rally, ezt számos alkalommal megtapasztaltam pilótaként, de az összes csapattag megmutatta már, milyen gyorsak tudni leni. A rendkívül hosszú szakaszok és a számtalan kanyar miatt maximálisan kell bízniuk az autóban, mert különben sok időt lehet veszíteni. Ezért is nagyon fontos, hogy jók legyenek a beállítások. Idén ez különösen pénteken játszik majd nagy szerepet, mert a nap közepén nem lesz megfelelő szervizelés, ahol a változtatásokat el lehetne végezni. De tudom, hogy a csapat kiválóan felkészült, így remélhetőleg ismét sikeres hétvégénk lesz.”

Ott Tänak (a 8. rajtszámú autó pilótája)

„Nagyon várom Korzikát. Elvileg jó indulás, hogy a bajnokságban élen álló pilótaként elsőként mehetek végig az úton, mert aszfalton akkor a legjobb autózni, ha még teljesen tiszta. Korábban a korzikai volt számomra a legküzdelmesebb rally, de tavaly, amikor első alkalommal versenyeztem itt a Toyota Yaris WRC-vel, már gyorsak voltunk. Felkészültünk, mindent megtettünk, ezért úgy hiszem, jól fogunk majd szerepelni. Persze biztos vagyok abban, hogy a riválisaink közt is lesznek rendkívül gyors versenytársak, de a cél az, hogy fenntartsuk az idény elején szerzett lendületet, és továbbra is a lehető legtöbb pontot szerezzük meg.”

Jari-Matti Latvala (a 10. rajtszámú autó pilótája)

„Mindig nagyon várom a korzikai rallyt. Az aszfalt érdes, ezért jó rajta a tapadás, az utak pedig többnyire tiszták. Maga a sziget is szép, és tetszenek az idén kijelölt új szakaszok. Pár szakasz már akkor is megvolt, amikor 2015-ben győztem itt, szóval szép emlékeim vannak erről a helyről. Jól sikerült a tesztelés ezen a héten: a megtett 200 kilométer alatt sok mindent kipróbáltunk – nemcsak erre a rallyra, de a következőkre is gondolva. A Monte Carlo Rallyn gondjaim voltak az alulkormányozottsággal, ezért most ezzel is foglalkoztunk, és a fékeken is javítottunk, így már magabiztosabb vagyok az autóban. Most lesz pár napom pihenni otthon, aztán készen állok a hétfőn kezdődő pályabejárásra.”

Kris Meeke (az 5. rajtszámú autó pilótája)

„Az utóbbi években számomra jól sikerült ez a rally, mindig gyors voltam. Ettől függetlenül mindig hatalmas kihívás, különösen most, hogy az útvonal 75 százalékban megváltozott. Ezért gondolom úgy, hogy a pályabejárás során készülő itiner ugyanolyan fontos része lesz a feladatnak, mint a vezetés. Monte Carlóban jól éreztem magam a Yaris WRC-ben, de az nagyon más rally, mint a korzikai – kivéve talán a gyorsasági szakaszt, ami elég jól sikerült nekünk! Élveztem a múlt vasárnapi verseny előtti tesztelést, bár sok volt a tanulnivaló egy napra. De úgy gondolom, elég egyértelművé vált, milyen beállításokat szeretnénk használni, szóval már várom a rallyt.”

Mi történt tavaly?

Ott Tänak a második helyen végzett első, teljes egészében aszfalton rendezett versenyén a Toyota Yaris WRC-vel. Úgy nézett ki, hogy Esapekka Lappi is felállhat a dobogóra, de aztán megpadkázta az autót, és meg kellett állnia kereket cserélni, így végül hatodik lett. A páros összesen hatot nyert meg a rally 12 szakaszából. Jari-Matti Latvala szombati balesetét követően sajnos nem tudta befejezni a rallyt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.14
Csaknem 4500 e-sportoló regisztrált és vett részt a selejtezőkön a Michelisz Norbi és csapata által....
2020.07.14
Az attól függ, mennyi pénzünk van rá. ..
2020.07.14
Nehéz volna olyan alkatrészt megnevezni a Lexus LFA-n, amely a maga műfajában ne teremtett volna új....
2020.07.14
Ester Lauringson Észtországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.14
Az Oroszországi Gépjárműgyártók Szövetségének  közlése szerint idén júniusban 14,6 százalékkal....
2020.07.14
A baleset miatt lezárták az érintett útszakaszt - jelentette a Katasztrófavédelem 15 óra után 1....
2020.07.14
Az év első öt hónapjának mérlege alapján a Toyota-csoport és a Toyota márka egyaránt vezeti az....
2020.07.14
A Magyar Kerékpáros Szövetség vizsgálatot indít az I. Grand Gella Giro Kupán vasárnap történt....
2020.07.14
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem partnerei, a Knorr-Bremse, a Magyar Közút, az....
2020.07.14
Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves....