Porsche Mission E

Kösd fel a gatyád Tesla!

2016.01.06.

Mission E néven már megmutatták, mire lehet számítani, ám azóta hivatalosan is megerősítették, hogy a koncepciót követi majd a sorozatgyártású változat is. Ehhez pedig olyan beruházások szükségesek, amellyel rengeteg új munkahelyet is teremtenek. „Mindenki nyer” szituáció állt tehát elő, hiszen a környezetet kímélő technológia fejlesztése mellett, sok-sok ember jólétét is biztosítja így a zuffenhauseni márka.

A Mission E projektbe 700 millió eurót invesztálnak és ezer új munkahelyet hoznak létre. A következő években felépítenek egy új fényezőüzemet és egy új összeszerelő üzemet. A már létező motorgyárat pedig kibővítik és alkalmassá teszik a villanymotorok gyártására, illetve más területeken is befektetnek, többek között a weissachi fejlesztőközpontban.

A teljes töltéshez szüksége idő kevesebb mint 30 perc

A Mission E koncepcióautót még szeptemberben mutatták be a Frankfurti Autószalonon, ahol óriási közönségsikert aratott, és azóta is az autórajongók közbeszédének középpontjában maradt. Az autó padlólemezén elhelyezett akkumulátorokat a Porsche saját fejlesztésű 800 voltos töltőegységével 15 perc alatt lehet majd elérni a 80 százalékos töltöttségi szintet. Emeleltt akár vezeték nélküli is megoldható a „tankolás”.

Elöl 20, hátul 21 colos felniken feszülnek az abroncsok

Amennyiben a Mission E most kerülne a kereskedésekbe, a Tesla Model S lenne a legnagyobb ellenfele. Nézzük most meg mire képes az amerikai pionírral szemben. A Porsche négyajtós, elektromos sportautója a tervek szerint 600 lóerős teljesítménnyel 3,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/óra sebességre. A Tesla értékei ezzel szemben csak 422 „elektromos lóerő” és 4,4 másodperces gyorsulás. A Model S egy feltöltéssel körülbelül 400 kilométert képes megtenni, míg a Mission E és egy feltöltéssel 500 kilométernyire juthat majd.

OLED technológiát is felhasználtak az enteriőr kialakításnál

Természetesen a Tesla sem ül a babérjain, folyamatosan fejleszti kínálatát, ám a Porsche is rohamtempóban képes a csúcsra törni. Tökéletesen megmutatják ezt a Hosszútávú Világbajnokságon elért sikerek, ahol a visszatérés második évében máris a tabella élén végzett a gyári alakulat, a Porsche 919 Hybrid versenyautóval. Arról egyelőre még nem érkeztek információk, hogy a Mission E tanulmányautó nyomán egy teljesen új típus megjelenése várható, vagy a Panamera következő generációja lesz a szellemi utód, de azt már most biztosra vesszük, hogy komoly sikerre számíthat.

A Mission E koncepció állandó összkerékhajtással érkezik

Forrás: porscheforever.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.05
A GreenerCars listáján a plug-in hibrid hajtású új Prius Prime még a leghatékonyabb villanyautókat....
2024.03.05
Az extrém gyorshajtók március 1-jétől akár elveszíthetik az autójukat is. A meggondolatlan és....
2024.03.04
Apró malőrből lehet tragikus baleset, ha valaki kocsijának gyengélkedése miatt kénytelen....
2024.03.04
- Javítási munkák miatt időszakos forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők az M0-s autóúton....
2024.03.04
Közlekedési baleset történt Debrecen belterületén 2024. március 4-én délután 5 óra előtt. ..
2024.03.04
Úgy tűnik, hogy a Fiat is gyökereihez nyúl vissza a villanyos korszakban. Az első modell már idén....
2024.03.04
- Az AutoWallis csoport felvásárolja az autókereskedő cseh Stratos Auto BMW üzletágát - közölte a....
2024.03.04
Eredetiek a dugattyúk, a gyűrűk, a főtengely és a hajtókarcsapágyak, igaz a harmadik turbó és a....
2024.03.04
Londonban találták meg Gerhard Berger volt Forma-1-es autóversenyző csaknem 29 éve ellopott....
2024.03.04
Minden eddiginél szigorúbb feltételeket támaszt a személyautókkal szemben az észak-amerikai....