Dakar-rali

Kovács Ági és Szalay Balázs Mokkával koccintott

2015.06.18.

Az olimpiai bajnok úszóleckéket ad majd Szalay „Dakar” Balázsnak, aki cserében mutat egy-két trükköt a Mokkával Kovács Áginak – persze kizárólag a biztonságos közlekedés jegyében. Többek közt erről is megállapodtak a sztárok az „Opel új arcának” bemutatóján.

Dános András, az Opel szóvivője bemutatja a márka új magyarországi arcát, Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszót. Hatalmas taps fogadja a kitűnő sportolót, de továbbra is furcsa, várakozásteli a hangulat. A ceremóniamester egyszer csak arra kéri résztvevőket, hogy koktéljukkal – vagy anélkül – fáradjanak ki a teraszra. Nocsak, nocsak, lassan kiderül, mire, illetve kire vártunk. Bár fanfárok nem szólalnak meg, mégis ünnepélyes a pillanat, ahogy az Eiffel-tér sétaútjára fordul egy utcai kivitelű Opel Mokka. A négy sarkánál négy csinos hostess lépked, a kormánynál pedig maga Szalay Balázs. Miután leparkol a már ott várakozó Dakar-Mokka mellé, - olyan közel, hogy az ember azt hinné, a két Mokka összekoccan, de persze nem - kiszáll a kocsiból, és ünnepélyesen átadja Kovács Áginak a volánt. Az Opel magyarországi arca ezek után Mokkával jár.

Kovács Ágnes olimpikonunk eztán Mokkával jár

- Ági egy rendkívül erős, színes és hiteles személyiség, akivel megtisztelő és öröm lesz együtt dolgozni. Számítunk majd rá különböző Opel rendezvényeken és tervezünk olyan közös programot is, például az Opel Dakar Team-mel, amelynek központi témája a hétköznapi autózás, a közlekedés biztonsága lesz – mondta Koncz Gábor, az márka haza képviseletének vezetője a kulcs átadásakor.

A kiválasztásnál talán a legfontosabb szempont egyfajta értékazonosság volt, az, hogy az Opel Magyarország által képviselt és vallott értékek azonosak vagy nagyon közeliek legyenek a leendő márkanagykövetével. Az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója felsorolt néhányat: a szentgotthárdi motorgyár kapcsán sokszor beszélünk az Opelekbe kerülő magyar szívről – és kire lehet méltóbban mondani, hogy magyar szív dobog a mellkasában, ha nem egy kimagasló sportemberre. Kovács Ági pályafutását olimpiai, világ- és Európa-bajnoki győzelmek fémjelzik. Szerénytelen lenne e tekintetben összemérnünk magunkat Ágival, de egy hasonlóság biztosan itt is van: mi is elsőségre törekszünk, és az elmúlt közel 25 évben az Opel mindig dobogós helyen tudott lenni a hazai értékesítésben.

Az úszás egyéni sportág, de az egész csapat munkája kell a sikerhez - mondta Kovács Ágnes

Kovács Ági „gépátvétel” után azt mondta: élsportolói pályafutásom során megtanultam, hogy a sikerért, és a jó eredményért keményen meg kell dolgozni. Az úszás ugyan egyéni sportág, de ahhoz, hogy ezeket azt eredményeket el tudtam érni, az is kellett, hogy nagyon sokan álltak mellettem! A civil életben is azt tapasztalom, hogy a céltudatosság, és a hosszú távú gondolkodás mellett kiemelten fontos, hogy az embert olyan partner, azaz csapat vegye körül, amely hasonló értékeket képvisel, hosszú távú közös céljaik legyenek, és így, egymás kölcsönös támogatásával még nagyobb sikereket tudjanak elérni a saját területükön! Nagy öröm számomra, hogy márkanagyköveteként a mai naptól az Opel csapatához tartozom.

Szalay Balázstól és Koncz Gábortól veszi át a Mokka kulcsát  az úszóbajnok

Az Opel Dakar Team örömmel fogadta az Opel családban Ágit. - Kovács Ágiról nem kell bizonygatni, hogy igazi versenyző típus, sajnos azonban a Bunkoczi Lacival megfutott néhány tesztkör után rá kellett jönnünk, hogy az autós száguldás nem az ő világa – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája. Ági a felelősségteljes és biztonságos közlekedés híve, amit civil autósként mi is legfontosabbnak tartunk, és azt gondoljuk, hogy lesznek olyan autós programjaink a versenypályákon kívül is, amelyekben aktívan részt tud majd venni.

Jámbor Gyula

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.09
A jövő évi Forma-1-es versenynaptár sprintfutamainak helyszínét is bejelentette a Nemzetközi....
2023.12.09
Országszerte több helyen esett a hó a héten, ami sok közlekedési problémát okozott. ..
2023.12.09
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2023. december 11. és 17. között. ..
2023.12.09
Egy több kart is érintő rakétaépítő-projekt fut a Szegedi Tudományegyetemen, ami fontos állomás....
2023.12.09
A világ legnagyobb piacán erőteljesen nőtt az új autók eladása novemberben a kínai személyautó ....
2023.12.09
Farkasgyepűnél csütörtök hajnalban a Magyar Közút egyik kamerájának képén szarvasok és borjaik....
2023.12.09
Jövőre újabb izgalmas autókról érkeznek LEGO szettek a polcokra. Soha nem, soha nem növünk fel! ..
2023.12.08
Félig tóba csúszott egy személyautó Győrben - írja a Katasztróvafédelem éjjel fél 12-kor.  ..
2023.12.08
Az új Dacia Duster követi a már megszokott nagyon magas minőség/ár arányt.   ..
2023.12.08
Ismét közlekedik a fogaskerekű hétfőtől; a környezeti zajterhelés további csökkentése érdekében -....