Közlekedi a család 2014

Közlekedik a család 2014 – Somogy megyei elődöntő

2014.07.03.

A hétvégén lezárult az országos vetélkedő selejtező időszaka. Somogy megyét a Nagy család képviselheti a zsámbéki döntőn.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Kaposvár, a Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő városa adott otthont a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett fordulónak. A tizenhárom állomásból álló verseny helyigényét a Karg Autócsoport Skoda és Volkswagen márkakereskedéseinek szalonjai és annak kültéri telephelye biztosította. A vetélkedőre regisztrált tizenhárom család délelőtt 10 órától egy térkép és egy itiner segítségével kezdte meg az ötletes feladatsor teljesítését. Kellett is a térkép, ugyanis a kreativitással fűszerezett feladatok egy több mint ötezer négyzetméteres területen vártak a résztvevőkre.

Képre kattintva galéria nyílik

A feladatok között KRESZ-teszt, IQ-teszt, kerékpáros és autós ügyességi feladat, puzzle, elsősegélynyújtás és újraélesztés is szerepelt,  csakúgy, mint a tíz héten át tartó elődöntők során más helyszíneken is.  Azonban a megszokottól eltérő, humoros és egyben hasznos feladatok is helyet kaptak a teljesítendő feladatsorban, mint például a drog totó, vagy a „mennyire ismeri párja közlekedési szokásait”, és a „most szólj be drágám” munkacímmel ellátott etapok.

A családfő kerékpárral intézi a feleségtől kapott megbízást, ittas állapotban - a helyzet már önmagában is Gálvölgyi-showba illő jeleneteket és beszólásokat hordoz

Utóbbi esetében a feleség által megírt bevásárló listán szereplő élelmiszereket a férjnek egy bicikli kosarába kellett pakolni és „hazatolni” úgy hogy a végrehajtás során az ittas ember látását imitáló szemüveget viseli. A feleség beszólásaira jelen esetben tényleg szükség volt, ugyanis a torzképet adó ókula nem csak a mozgásukban korlátozta a férjeket, hanem a lista olvasását és a polcon szereplő termékek beazonosítását is nagymértékben megnehezítette. A külső segítségnek köszönhetően minden esetben az került a kosárba, amire szükség volt és a kerékpár hazatolása és letámasztása is baleset nélkül ment végbe.

A strandidő és a Balaton közelségének fényében a tizenhárom online regisztrációval megegyező résztvevői létszám átlag felettinek mondható. A rendfenntartó szervek munkatársai és a helyszínt biztosító márkakereskedés (Karg Autocsoport) használtautó üzletága, a Das Welt Auto, családonként egy-egy ajándékcsomag átadásával köszönték meg és ismerték el a felkészülést, valamint a részvételt. A dobogós helyezések pedig az alábbiak szerint alakultak: Harmadik helyen a Tátrai család végzett, a második helyezést a Zsebők család szerezte meg, első helyen pedig a Magyaratádról érkezett Nagy család végzett.

Nagy Györgyyel, Kristóffal és Máriával szeptemberben újra találkozunk Zsámbékon

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.06
A hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - az....
2022.12.06
A bajor prémiummárka technológiai irodái a teljes nyilvánosság számára elérhetővé teszik a....
2022.12.06
Made in Hungary modellek, amiket soha nem gyártottak sorozatban.   ..
2022.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2022.12.06
Az olasz rendőrség vizsgálja az adatszemüveg használatát a forgalom megfigyelésére. A közlekedési....
2022.12.06
Romániában csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első tizenegy....
2022.12.06
Autóipari mérnökirodát nyit Szegeden a Thyssenkrupp Automotive üzletága, és ezzel a város a....
2022.12.06
100 méternyi fényfüzér, 50 tekercs szigetelőszalag és 10 órányi munkát jelentő díszítés: ezek....
2022.12.06
Öt új Solaris-Skoda Trollino 18 típusú trolibusz állt forgalomba Budapesten, a korszerű és....
2022.12.06
Gyalogátkelőhelyen gázolt a soproni sofőr – írta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. ..