Közlekedi a család 2014

Közlekedik a család 2014 – Somogy megyei elődöntő

2014.07.03.

A hétvégén lezárult az országos vetélkedő selejtező időszaka. Somogy megyét a Nagy család képviselheti a zsámbéki döntőn.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Kaposvár, a Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő városa adott otthont a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett fordulónak. A tizenhárom állomásból álló verseny helyigényét a Karg Autócsoport Skoda és Volkswagen márkakereskedéseinek szalonjai és annak kültéri telephelye biztosította. A vetélkedőre regisztrált tizenhárom család délelőtt 10 órától egy térkép és egy itiner segítségével kezdte meg az ötletes feladatsor teljesítését. Kellett is a térkép, ugyanis a kreativitással fűszerezett feladatok egy több mint ötezer négyzetméteres területen vártak a résztvevőkre.

Képre kattintva galéria nyílik

A feladatok között KRESZ-teszt, IQ-teszt, kerékpáros és autós ügyességi feladat, puzzle, elsősegélynyújtás és újraélesztés is szerepelt,  csakúgy, mint a tíz héten át tartó elődöntők során más helyszíneken is.  Azonban a megszokottól eltérő, humoros és egyben hasznos feladatok is helyet kaptak a teljesítendő feladatsorban, mint például a drog totó, vagy a „mennyire ismeri párja közlekedési szokásait”, és a „most szólj be drágám” munkacímmel ellátott etapok.

A családfő kerékpárral intézi a feleségtől kapott megbízást, ittas állapotban - a helyzet már önmagában is Gálvölgyi-showba illő jeleneteket és beszólásokat hordoz

Utóbbi esetében a feleség által megírt bevásárló listán szereplő élelmiszereket a férjnek egy bicikli kosarába kellett pakolni és „hazatolni” úgy hogy a végrehajtás során az ittas ember látását imitáló szemüveget viseli. A feleség beszólásaira jelen esetben tényleg szükség volt, ugyanis a torzképet adó ókula nem csak a mozgásukban korlátozta a férjeket, hanem a lista olvasását és a polcon szereplő termékek beazonosítását is nagymértékben megnehezítette. A külső segítségnek köszönhetően minden esetben az került a kosárba, amire szükség volt és a kerékpár hazatolása és letámasztása is baleset nélkül ment végbe.

A strandidő és a Balaton közelségének fényében a tizenhárom online regisztrációval megegyező résztvevői létszám átlag felettinek mondható. A rendfenntartó szervek munkatársai és a helyszínt biztosító márkakereskedés (Karg Autocsoport) használtautó üzletága, a Das Welt Auto, családonként egy-egy ajándékcsomag átadásával köszönték meg és ismerték el a felkészülést, valamint a részvételt. A dobogós helyezések pedig az alábbiak szerint alakultak: Harmadik helyen a Tátrai család végzett, a második helyezést a Zsebők család szerezte meg, első helyen pedig a Magyaratádról érkezett Nagy család végzett.

Nagy Györgyyel, Kristóffal és Máriával szeptemberben újra találkozunk Zsámbékon

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A BMW X3 kényelmét, sokoldalúságát és tágas helykínálatát füst és más károsanyagok nélkül adja az....
2022.07.02
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága túl van első zöld próbajáratán Bukarest és....
2022.07.02
Tíz hónap folyamatos csökkenés után májusban először nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában éves....
2022.07.02
A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre. ..
2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....