Skoda

Közlekedik a család: Heves megyébe került a Skoda nyereményautó

2014.09.13.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az Autós Nagykoalíció és a Skoda főtámogatásával a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőjének országos döntőjét szombaton rendezte meg Zsámbékon. A főnyereményt, a Skoda Rapid Spaceback-ot a Heves megyei Péter-család nyerte. A díjkiosztón részt vett Papp Károly országos rendőrfőkapitány, aki bejelentette: jövőre is lesz Közlekedik a család országos vetélkedő.

Fotó: Horváth Miklós

Az idei versenysorozat is sikeresnek bizonyult, több mint kétszázötven családot mozdított meg a verseny, közel ezer résztvevővel – nyilatkozta a verseny kezdete előtt Kiss Csaba alezredes, az ORFK-OBB főtitkára.

A Péter-család átveszi a nyereményautó kulcsát Papp Károly országos rendőrfőkapitánytól, mellette balra Knezsik István, a főtámogató Autós Nagykoalíció elnöke, illetve Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Kft. Skoda márkaigazgatója.

Az időjárás kegyeibe fogadta az országos döntő résztvevőit. Az elmúlt napok özönvízszerű esőzésének nyoma sem volt Zsámbékon, időnként a nap is kisütött. Így aztán jó hangulatban kezdte meg a versenyt a huszonegy család.

Nyolc versenyszámban mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat a résztvevők. Az elmélet egy teszt kitöltésével kezdődött. Volt Kresz-kvíz, elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati feladatokkal. Egy másik állomáson a gyermekek kerékpáron vizsgáztak, ugyanezt az egyik szülő autó volánja mögött tette. Az apukákat az időre végrehajtott kerékcsere tette próbára, míg az egész családot a csomagtartóba pakolás, időre, hogy minden csomag beférjen. Végül nyolcadikként egy négy kerekű kerékpáron gokartos feladatot kellett végrehajtani a résztvevőknek.

Elsősegélynyújtásban is vetélkedtek a családok. A képre kattintva képgaléria nyílik.

Míg a családok egyik helyszínről a másikra vándoroltak, fél szemmel mindenki azt a Skoda Rapid Spacebackot szemlélte, amelyet a győztes majd magával vihet, ajándékba, járulék és illetékmentesen. Az Autós Nagykoalíciónak és a Skodának, mint főtámogatóknak köszönhetően.

- Megdolgoztattuk a családokat, tavalyhoz képest nehezítettünk a feladatokon, de hát a győztes jutalma mégis csak egy vadonatúj autó – mondta el a helyszínek között az OBB főtitkára Kiss Csaba.

Ez a versenyszám a családok gyermektagjainak szólt. A képre kattintva képgaléria nyílik.

Délután négy óra után izgatott családok sorakoztak fel a Drivingcamp Hungary nagytermében az eredményhirdetésre.

Az első díjat a Péter-család szerezte meg, Péter Attila, felesége, és két gyermekük, Gábor és Attila. Jutalmuk a Skoda Rapid Spaceback mellett 4 darab téli gumi, 30 ezer forint értékű üzemanyag utalvány, 30 ezer forint értékű ajándékcsomag. A fődíjat Papp Károly országos rendőrfőkapitány, valamint a főtámogatók képviseletében Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Kft. Skoda márkaigazgatója adták át.

Második a Nagy-család lett Baranya megyéből, a harmadik helyet pedig a Polgár-család szerezte meg Vas megyéből.

A további sorrend: 4. Michl-család – Győr-Moson-Sopron megye, 5. Szopkó-család – Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 6. Bánfi-család – Fejér megye, 7. Willing-család – Budapest, 8. Dobó-család – Békés megye, 9. Nádházi-család – Pest megye, 10. Csábi-család – Nógrád megye, 11. Fazekas-család – Veszprém megye, 12. Kovács-család, Hajdú-Bihar megye, 13. Cserhalmi-család – Csongrád megye, 14. Lengyel-család – Bács-Kiskun megye, 15. Nagy-család – Somogy megye, 16. Horváth-Ziegler-család – Interneten keresztül jutottak a döntőbe, 17. Takács-család – Jász-Nagykun-Szolnok megye, 18. Szikszai-család – Komárom-Esztergom megye, 19. Büki-család – Zala megye, 20. Fazekas-család – Tolna megye, 21. Salamon-család – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.  

További képekért kattintson a képre.

Minden résztvevő kapott az Agip által felajánlott 30 ezer forint értékű benzinutalványt, CBA ajándékcsomagot, Skoda ajándékcsomagot, továbbá egy hétvégi welness utalványt. A támogató szállodák a következők: Cartour, Hunguest Hotel, Hotel Wellamarin, Magyar Király Hotel, Hotel Marina Port. Támogatta a versenyt az Europe Assistance, amely az első hat helyezettnek Europe Assistance Auto SOS Bázis csomagot ajánlott fel. Az országos versenyt támogatta továbbá a Generali Biztonságért Alapítvány.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány az eredményhirdetésen úgy fogalmazott, jó döntést hoztak, hogy 2014-ben is megrendezték a versenyt. Mivel mindenki közlekedik, gyalog, kerékpáron vagy autón, fontos, hogy a vetélkedő a közlekedésbiztonságra helyezi a hangsúlyt. Fontosnak nevezte azt is a tábornok, hogy a vetélkedésben szemünk fényei, a gyermekek is részt vesznek. Így a szülők példamutató magatartásán keresztül szembesülhetnek a jogkövető magatartással.

- Évről-évre csökkent a közlekedési balesetben meghalt emberek száma, ez igaz a gyermekekre is, még akkor is, ha tudjuk, egy halálos áldozat is sok – fogalmazott a tábornok, aki bejelentette, 2015-ben is lesz Közlekedik a család közlekedésbiztonsági országos vetélkedő.

A győztes Péter-család, aki négy gyermeket nevel, közülük kettőt hoztak el a versenyre, érthetően nagyon boldog volt, amikor a nyeremény autó előtt fotózták őket.

A gépjárműoktatóként dolgozó családfő jelenleg egy 16 éves Skoda Feliciát használ munkaeszközként, amely 530 ezer kilométert futott.

- Szerettük volna megnyerni az autót, de most minden olyan hihetetlennek tűnik, még idő kell, míg elhisszük és feldolgozzuk, hogy tényleg mi nyertük az autót – fogalmazott a boldogságtól a családfő.

 

-

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.03
A Tundra 1794 Limited Edition nem egyszerű pickup: minden helyzetben stílusosabban és ügyesebben....
2023.10.03
Köszönhetően az új európai uniós emissziós normák lazításának, továbbra is számolhatnak a gyártók....
2023.10.03
A Hungarian Motorsport Academy pilótája, Molnár Martin egyedüli magyarként bekerült a nívós Richard....
2023.10.03
A kínai export akadozik, szinte minden külkereskedelmi ágazatban csökken a kereslet külföldön.  A....
2023.10.03
A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként....
2023.10.03
Sorra adják le a versenydarabokat a Pajtában a csütörtöki szárazkolbászversenyre. ..
2023.10.03
A Fairium Next Generation Riders Team pilótája a tavalyi Northern Talent Cup bajnoka október 8-9-én....
2023.10.03
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető....
2023.10.03
A világkereskedelem ismét növekszik és az ellátási láncok világszerte stressz alatt állnak. Hogyan....
2023.10.03
Néhány nappal a világpremier előtt a Škoda Auto bemutatta az új generációs Škoda Kodiaq külső....