közlekedésbiztonság

Közlekedik a Család - idén is

2014.03.25.

Az előző két év kedvező tapasztalatai és sikere alapján, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét megrendezi a Közlekedik a Család vetélkedősorozatot.

Csakúgy, mint a korábbi években a megrendezéshez fő támogatóként csatlakozik az Autós Nagykoalíció, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. és új támogatóként a CBA.

A mai napon tartott, a versenysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők képviselői elmondták, a verseny célja nem más, mint a családon belüli példamutatás erősítése, amely az élet sok területén, így a közlekedésben is nagyon fontos. A gyermekek a családból hozzák azokat a viselkedési mintákat, amelyeket felnőttként is követni fognak. Ha a család felnőtt tagja, a szülők jó példát mutatva, a szabályok betartása mellett, biztonságosan közlekednek, akár autóvezetőként, akár gyalogosan vagy kerékpáron ülve, gyermekeik is hasonlóan viselkednek majd felnőttként is a közlekedésben.

A verseny országos döntőkkel indul, amelyeket jellemzően a megyeszékhelyeken tartanak majd 2014. április 15. és június 30-a között. A fővárosban a Budapesti Rendőrnap rendezvényei szolgálnak a döntő helyszínéül. A versenyre olyan családok jelentkezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás jogosítvánnyal, továbbá 6-17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek. Ez az egyik lehetőség jelentkezni a versenyen. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az Interneten is jelentkezhetnek a családok a vetélkedősorozatra, közülük a legjobb, 21. családként mérkőzhet meg az országos döntőn. A megyei döntőkön a személyesen jelentkező családok KRESZ teszt kitöltésével, a szülők vezetéstechnikai próbával a gyermekek KRESZ puzzle kirakásával mérettethetik meg magukat. Az országos döntőbe a feladatokat legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibával teljesítő családok kerülnek. Az Interneten jelentkezőknek tíz játékos feladatot kell a verseny ideje alatt teljesíteniük, a legtöbb pontot gyűjtő család mérkőzhet meg a többiekkel ősszel, a drivincamp Hungary vezetéstechnikai pályán tartandó országos döntőn.

Vezetéstechnikai gyakorlat a tavalyi döntőn

A szervezők hangsúlyozták, ezen a versenyen a szerencse nem sokat segít. Rendre bebizonyosodott, hogy a korábbi versenyeket is olyan családok nyerték, akik komolyan foglalkoztak KRESZ tudásuk felelevenítésével, gyakorolták az autóvezetés vagy a gyermekek a kerékpározás fortélyait. Érdemes komolyan készülni, hiszen a fődíj sem hétköznapi. Az országos döntő győztese idén is hazavihet egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsit illeték és adómentesen. Minden országos döntőben résztvevő üzemanyag-utalvánnyal, üdülési kuponnal, ajándékcsomaggal, valamint a novemberben megrendezendő Lovas Világkupára szóló családi belépővel térhet haza. A jutalmakat, ajándékokat a verseny fő támogatói biztosítják.Akinek felkeltette az érdeklődését a Közlekedik a Család vetélkedő bővebb információkat a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon találhat.

Az ifjú családtagok kerékpározási tudásukról is számot kell, hogy adjanak

A mai sajtótájékoztató zárásaként, továbbgondolva a Közlekedik a Családdal kapcsolatos támogatói szerepet az Országos Rendőr-főkapitányság és a CBA Kereskedelmi Kft. együttműködési megállapodást írt alá. Ennek keretében, a vetélkedő támogatásán túl a CBA, többek között lehetőséget biztosít saját magazinjában balesetmegelőzési üzenetek, rövidebb közlekedésbiztonsággal foglalkozó tájékoztató anyagok elhelyezésére is.

A megállapodásról szóló dokumentumot Papp Károly r. altábornagy, országos főkapitány, az OBB elnöke és Baldauf László a CBA elnöke látták el kézjegyükkel.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.28
A főváros 2023 végéig 48 új, alacsonypadlós trolibuszt vásárol - döntött szerdai ülésén a Fővárosi....
2021.10.28
Várhatóan csaknem félszáz űrhajós érkezik Budapestre, a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association....
2021.10.28
A repülő szerkezetek fejlesztésére szakosodott japán Skydrive startup nagy bejelentéssel rukolt elő....
2021.10.28
Az oroszországi Novgorod régió Állami Közlekedési Felügyelősége Lada Vesta szedánokat kapott....
2021.10.27
Minden út a Rimac és Porsche márkához vezet. Jó, van még néhány hiperszupergép, itt épp egy....
2021.10.27
A két dobozos típus nem más, mint a hasonló Opel, Peugeot, Citroen, és Toyota modellek....
2021.10.27
Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy....
2021.10.27
A sárga Zonda C12S Prága közelében, egy kanyargós országúton csúszott az árokba. ..
2021.10.27
Több mint öt órán át tartott az oltás, mert az akkumulátor többször újra kigyulladt. ..
2021.10.27
Az egykori Issigonis féle Mini Morris homokfutó változata, a Moke jövő év elejétől már kizárólag....