közlekedésbiztonság

Közlekedik a Család - idén is

2014.03.25.

Az előző két év kedvező tapasztalatai és sikere alapján, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét megrendezi a Közlekedik a Család vetélkedősorozatot.

Csakúgy, mint a korábbi években a megrendezéshez fő támogatóként csatlakozik az Autós Nagykoalíció, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. és új támogatóként a CBA.

A mai napon tartott, a versenysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők képviselői elmondták, a verseny célja nem más, mint a családon belüli példamutatás erősítése, amely az élet sok területén, így a közlekedésben is nagyon fontos. A gyermekek a családból hozzák azokat a viselkedési mintákat, amelyeket felnőttként is követni fognak. Ha a család felnőtt tagja, a szülők jó példát mutatva, a szabályok betartása mellett, biztonságosan közlekednek, akár autóvezetőként, akár gyalogosan vagy kerékpáron ülve, gyermekeik is hasonlóan viselkednek majd felnőttként is a közlekedésben.

A verseny országos döntőkkel indul, amelyeket jellemzően a megyeszékhelyeken tartanak majd 2014. április 15. és június 30-a között. A fővárosban a Budapesti Rendőrnap rendezvényei szolgálnak a döntő helyszínéül. A versenyre olyan családok jelentkezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás jogosítvánnyal, továbbá 6-17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek. Ez az egyik lehetőség jelentkezni a versenyen. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az Interneten is jelentkezhetnek a családok a vetélkedősorozatra, közülük a legjobb, 21. családként mérkőzhet meg az országos döntőn. A megyei döntőkön a személyesen jelentkező családok KRESZ teszt kitöltésével, a szülők vezetéstechnikai próbával a gyermekek KRESZ puzzle kirakásával mérettethetik meg magukat. Az országos döntőbe a feladatokat legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibával teljesítő családok kerülnek. Az Interneten jelentkezőknek tíz játékos feladatot kell a verseny ideje alatt teljesíteniük, a legtöbb pontot gyűjtő család mérkőzhet meg a többiekkel ősszel, a drivincamp Hungary vezetéstechnikai pályán tartandó országos döntőn.

Vezetéstechnikai gyakorlat a tavalyi döntőn

A szervezők hangsúlyozták, ezen a versenyen a szerencse nem sokat segít. Rendre bebizonyosodott, hogy a korábbi versenyeket is olyan családok nyerték, akik komolyan foglalkoztak KRESZ tudásuk felelevenítésével, gyakorolták az autóvezetés vagy a gyermekek a kerékpározás fortélyait. Érdemes komolyan készülni, hiszen a fődíj sem hétköznapi. Az országos döntő győztese idén is hazavihet egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsit illeték és adómentesen. Minden országos döntőben résztvevő üzemanyag-utalvánnyal, üdülési kuponnal, ajándékcsomaggal, valamint a novemberben megrendezendő Lovas Világkupára szóló családi belépővel térhet haza. A jutalmakat, ajándékokat a verseny fő támogatói biztosítják.Akinek felkeltette az érdeklődését a Közlekedik a Család vetélkedő bővebb információkat a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon találhat.

Az ifjú családtagok kerékpározási tudásukról is számot kell, hogy adjanak

A mai sajtótájékoztató zárásaként, továbbgondolva a Közlekedik a Családdal kapcsolatos támogatói szerepet az Országos Rendőr-főkapitányság és a CBA Kereskedelmi Kft. együttműködési megállapodást írt alá. Ennek keretében, a vetélkedő támogatásán túl a CBA, többek között lehetőséget biztosít saját magazinjában balesetmegelőzési üzenetek, rövidebb közlekedésbiztonsággal foglalkozó tájékoztató anyagok elhelyezésére is.

A megállapodásról szóló dokumentumot Papp Károly r. altábornagy, országos főkapitány, az OBB elnöke és Baldauf László a CBA elnöke látták el kézjegyükkel.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Ideális megoldás lenne az automobilizmus gondjaira a hidrogénhajtás, mert nem szennyezi a....
2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....
2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..