közelekedésbiztonság

Közlekedik a család - szombaton start

2014.04.17.

Az előző két év kedvező tapasztalatai és sikere alapján, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét megrendezi a Közlekedik a Család vetélkedősorozatot, amely szombaton Cegléden és Gyöngyösön elstartol. Valamennyi megyei döntőről és az országos fináléról is helyszíni tudósításokban számol be honlapunk. A verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi.

Csakúgy, mint a korábbi években a megrendezéshez fő támogatóként csatlakozik az Autós Nagykoalíció és Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.

A  szervezők képviselői elmondták, a verseny célja nem más, mint a családon belüli példamutatás erősítése, amely az élet sok területén, így a közlekedésben is nagyon fontos. A gyermekek a családból hozzák azokat a viselkedési mintákat, amelyeket felnőttként is követni fognak. Ha a család felnőtt tagja, a szülők jó példát mutatva, a szabályok betartása mellett, biztonságosan közlekednek, akár autóvezetőként, akár gyalogosan vagy kerékpáron ülve, gyermekeik is hasonlóan viselkednek majd felnőttként is a közlekedésben. A verseny országos döntőkkel indul, amelyeket jellemzően a megyeszékhelyeken tartanak majd 2014. április 15. és június 30-a között. A fővárosban a Budapesti Rendőrnap rendezvényei szolgálnak a döntő helyszínéül. A versenyre olyan családok jelentkezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás jogosítvánnyal, továbbá 6-17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek. Ez az egyik lehetőség jelentkezni a versenyen. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az Interneten is jelentkezhetnek a családok a vetélkedősorozatra, közülük a legjobb, 21. családként mérkőzhet meg az országos döntőn. A megyei döntőkön a személyesen jelentkező családok KRESZ teszt kitöltésével, a szülők vezetéstechnikai próbával a gyermekek KRESZ puzzle kirakásával mérettethetik meg magukat. Az országos döntőbe a feladatokat legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibával teljesítő családok kerülnek. Az Interneten jelentkezőknek tíz játékos feladatot kell a verseny ideje alatt teljesíteniük, a legtöbb pontot gyűjtő család mérkőzhet meg a többiekkel ősszel, a drivincamp Hungary vezetéstechnikai pályán tartandó országos döntőn.

A szervezők hangsúlyozták, ezen a versenyen a szerencse nem sokat segít. Rendre bebizonyosodott, hogy a korábbi versenyeket is olyan családok nyerték, akik komolyan foglalkoztak KRESZ tudásuk felelevenítésével, gyakorolták az autóvezetés vagy a gyermekek a kerékpározás fortélyait. Érdemes komolyan készülni, hiszen a fődíj sem hétköznapi. Az országos döntő győztese idén is hazavihet egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsit illeték és adómentesen. Minden országos döntőben résztvevő üzemanyag-utalvánnyal, üdülési kuponnal, ajándékcsomaggal, valamint a novemberben megrendezendő Lovas Világkupára szóló családi belépővel térhet haza. A jutalmakat, ajándékokat a verseny fő támogatói biztosítják.

Kövesse honlapunkon a megyei döntők eredményeit, s megtudhatja, kik jutnak az országos döntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....
2024.05.18
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) immár hetedik alkalommal adta át a Megbízható....
2024.05.18
Az elmúlt évi tavaszi és téli tematikájú, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő....