közelekedésbiztonság

Közlekedik a család - szombaton start

2014.04.17.

Az előző két év kedvező tapasztalatai és sikere alapján, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét megrendezi a Közlekedik a Család vetélkedősorozatot, amely szombaton Cegléden és Gyöngyösön elstartol. Valamennyi megyei döntőről és az országos fináléról is helyszíni tudósításokban számol be honlapunk. A verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi.

Csakúgy, mint a korábbi években a megrendezéshez fő támogatóként csatlakozik az Autós Nagykoalíció és Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.

A  szervezők képviselői elmondták, a verseny célja nem más, mint a családon belüli példamutatás erősítése, amely az élet sok területén, így a közlekedésben is nagyon fontos. A gyermekek a családból hozzák azokat a viselkedési mintákat, amelyeket felnőttként is követni fognak. Ha a család felnőtt tagja, a szülők jó példát mutatva, a szabályok betartása mellett, biztonságosan közlekednek, akár autóvezetőként, akár gyalogosan vagy kerékpáron ülve, gyermekeik is hasonlóan viselkednek majd felnőttként is a közlekedésben. A verseny országos döntőkkel indul, amelyeket jellemzően a megyeszékhelyeken tartanak majd 2014. április 15. és június 30-a között. A fővárosban a Budapesti Rendőrnap rendezvényei szolgálnak a döntő helyszínéül. A versenyre olyan családok jelentkezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás jogosítvánnyal, továbbá 6-17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek. Ez az egyik lehetőség jelentkezni a versenyen. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az Interneten is jelentkezhetnek a családok a vetélkedősorozatra, közülük a legjobb, 21. családként mérkőzhet meg az országos döntőn. A megyei döntőkön a személyesen jelentkező családok KRESZ teszt kitöltésével, a szülők vezetéstechnikai próbával a gyermekek KRESZ puzzle kirakásával mérettethetik meg magukat. Az országos döntőbe a feladatokat legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibával teljesítő családok kerülnek. Az Interneten jelentkezőknek tíz játékos feladatot kell a verseny ideje alatt teljesíteniük, a legtöbb pontot gyűjtő család mérkőzhet meg a többiekkel ősszel, a drivincamp Hungary vezetéstechnikai pályán tartandó országos döntőn.

A szervezők hangsúlyozták, ezen a versenyen a szerencse nem sokat segít. Rendre bebizonyosodott, hogy a korábbi versenyeket is olyan családok nyerték, akik komolyan foglalkoztak KRESZ tudásuk felelevenítésével, gyakorolták az autóvezetés vagy a gyermekek a kerékpározás fortélyait. Érdemes komolyan készülni, hiszen a fődíj sem hétköznapi. Az országos döntő győztese idén is hazavihet egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsit illeték és adómentesen. Minden országos döntőben résztvevő üzemanyag-utalvánnyal, üdülési kuponnal, ajándékcsomaggal, valamint a novemberben megrendezendő Lovas Világkupára szóló családi belépővel térhet haza. A jutalmakat, ajándékokat a verseny fő támogatói biztosítják.

Kövesse honlapunkon a megyei döntők eredményeit, s megtudhatja, kik jutnak az országos döntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....
2022.05.16
Idén második alkalommal került megrendezésre a Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő verseny....
2022.05.16
Közzétette a rendőrség a hétvége baleseti adatait, amelyek szerint nagyon sok súlyos kimenetelű....
2022.05.16
Az X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A modell megújult....
2022.05.16
Az elmúlt években a különleges i-Cockpit vezetőhely a Peugeot modellek valódi védjegyévé vált. A....
2022.05.16
Az autókhoz használt motorolajok ára megduplázódott  májusban Oroszországban – írja a carsweek.ru....
2022.05.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – itt az Útinform reggeli jelentése. ..
2022.05.15
Nem szűnnek a vasúti átkelőhelyen történt balesetek idén sem. Sajnos interjúnk elkészítése óta is....
2022.05.15
Ketten haltak meg abban a balesetben, amely a 31-es főúton történt vasárnap délután Heves és....