Borsi Gergő

Különleges kalandra indul Bubu, a kisautó

2021.08.11.

Borsi Gergely hatszoros magyar bajnok rallyversenyző, televíziós személyiség, különleges gesztussal segíti  autóversenyző kollégája, Kiss Norbi állatvédő alapítványának, a Macskaárvaháznak a munkáját.

Borsi Gergely hatszoros magyar bajnok rallyversenyző, televíziós személyiség, különleges gesztussal segíti  autóversenyző kollégája, Kiss Norbi állatvédő alapítványának, a Macskaárvaháznak a munkáját. Az autós szakértő nemrégiben megjelent "Bubu, a kisautó történetei" című, gyermekeknek szóló, verses mesekönyvének 36 példányát ajánlotta fel az alapítvány támogatására.
 
A könyv különlegessége nem csak az, hogy Borsi Gergely szellemes, autós ismeretterjesztő verses meséi, új színt, és műfajt hoznak a hazai kortárs meseirodalomba, de a kötett rajzai, annak a Szederkényi Csabának a nagyszerű munkái,aki Dargay Attilának a tanítványa, művészi örököse, a Vuk, a Ludas Matyi és számos más hazai népmese zseniális rajzfilm feldolgozását köszönhetjük. 
 
 
Szederkényi Csabának Borsi Gergely meséihez készített vicces és kedves, de egytől-egyig rendkívül magas művészi színvonalú illusztráció egyébként hazánk legnépszerűbb autómárkájának, a Suzukinak a modelljeit jelenítik meg. 
 
Erről, a mesék szerzője Borsi Gergely, aki végig sikeres szereplője volt Magyarország egyik legkeményebb pályaautós versenysorozatának a Swift Cup Europe-nak, így vall: - Nagyon fontos érzelmi kötődés számomra a hazám, Magyarország és rajongok az autókért is.
 
A kettő metszéspontja a Suzuki, a rendszerváltás utáni korszak első hazai autógyártója, hazánk legnépszerűbb autómárkája - magyarázza Gergely, aki azt is megindokolta, miért Kiss Norbi macskaárvaházának kedveskedett a kötetettekkel.
 
- Norbit az egyik legtehetségesebb és legsikeresebb hazai autóversenyzőnek tartom, és példaértékű az állatvédelmi elkötelezettsége is. Ráadásul a Macskaárvaház nagyon sokat tesz azért, hogy a gyermekeket az állatok szeretetére, az élővilág tiszteletére tanítsa, ahogy a meséimmel én is a gyermekekhez szólok, és könnyed, vicces-mesés formában próbálom elmagyarázni nekik miért nem szabad gyorshajtani, a dugóban türelmetlenkedni, vagy éppen arra, hogy mit  kell vinni egy autós kirándulásra magunkkal.
 
Borsi Gergely könyvei a Macskaárvaház Alapítvány reményei szerint az autókat és az állatokat is szerető gyermekekhez kerülnek majd, a befolyt vételárat pedig azoknak az állatoknak a gyógykezelésére fordítják majd, akik nem voltak olyan szerencsések, hogy egy szerető családban, esetleg éppen egy kisgyermek társaként élhessenek.
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.20
A magyar jet-ski válogatott tagjai előkelő helyről várják a péntektől vasárnapig zajló Magyar....
2024.07.20
Nem szépek. Sőt, némelyik kifejezetten csúf, de kedves darabjai az autótörténelemnek. ..
2024.07.20
A vállalat elektromos meghajtású, teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladásai 41....
2024.07.20
Kalle Rovanperä 15,7 másodperces előnyre tett szert a helyiek fordos kedvencével, Mārtiņš Sesksszel....
2024.07.20
Tippek a helytakarékos pakoláshoz. ..
2024.07.20
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő....
2024.07.20
A Lamborghini Köln most egy új szalonban köszönti a márka vásárlóit és barátait, és lenyűgöző....
2024.07.20
Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában....
2024.07.20
Az Apollo Tyres a háromszoros Formula–1-futamgyőztes Giancarlo Fisichellát kérte fel, hogy....
2024.07.20
A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer....