Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai

A kültéri mozgólépcsőtől a kerékpáros liftig – Az ingázás legfurcsább módjai

2023.10.01.

Hét különleges közlekedési eszközt vagy módszert mutatunk be az ingázásra a világ minden tájáról Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjaiban. 

Hétköznapokon több mint egymillió magyar ingázik, vagyis nem azon a településen dolgoznak, ahol laknak, ezért nap mint nap utazniuk kell. A legtöbben valamilyen tömegközlekedési eszközzel, autóval, motorral vagy kerékpárral jutnak el úti céljukhoz, miközben a világban ennél sokkal furcsább módokon is ingáznak. Ezekből mutatunk most néhányat.

1. Roosevelt Island Tramway – New York, Egyesült Államok

Ez a látványos városi libegő a Roosevelt-szigetet köti össze a manhattani Upper East Side városnegyeddel New Yorkban. 1976-os üzembe helyezése óta több mint 26 millió utast szállított. Mindkét kabinja 125 fő befogadására alkalmas, amelyek hétköznapokon napi 115 fordulót tesznek meg. Az 945 méter hosszú út nem tart sokáig, csupán 3 perc a menetidő. A kötélpálya legmagasabb pontja több 76 méteren van, a libegő csúcssebessége eléri a 26 kilométer/órát.

2. Kültéri mozgólépcső – Medellín, Kolumbia

Kolumbia második legnagyobb városában igen különleges módon oldották meg a szintkülönbség okozta nehézségeket. A Comuna 13 nevű, domboldalban fekvő szegénynegyed a járművek számára túl meredek volt, az ott élő embereknek pedig 28 emeletnek megfelelő magasságot kellett gyalogolniuk, hogy feljussanak. Ezért építettek egy 385 méter hosszú, hat részből álló kültéri mozgólépcsőt, amely összeköti a negyedet a városközponttal, így a 30 perces megerőltető gyaloglás 5 perces utazássá szelídült.

3. Korcsolyaút a Rideau-csatornán – Ottawa, Kanada

A kanadai főváros központját átszelő Rideau-csatorna minden télen egy 7,7 kilométeres, hatalmas korcsolyapályává alakul. Szezononként körülbelül egymillió ember csúszik a jégen, ahová szórakoztató- és vendéglátó egységeket is telepítenek. A szabadidős korizás mellett azonban sok helyi és turista sportos útvonalként használja a jeges csatornát, és korcsolyával mennek munkába, ügyet intézni vagy tekeregni a városban. A jég állapotát folyamatosan ellenőrzik, hogy biztonságos legyen a csúszkálás. 

4. A wuppertali függővasút – Wuppertal, Németország

Vonattal munkába járni? Nem hangzik túl izgalmasan, kivéve akkor, ha egy fejjel lefelé fordított vonaton ülünk. Persze ez csak azt jelenti, hogy nem a kerekein és síneken gurul a vonat, hanem egy állványrendszerre felfüggesztve halad. Ezért hívják függővasútnak. A megoldás futurisztikusnak tűnhet, pedig a vasútvonal már több mint 120 éves, 1901-től szállítja az utasokat a 13,3 kilométer hosszú szakaszon. Azért építettek ilyen vasutat, mert a sűrűn beépített város és a Wupper patak miatt drága és körülményes lett volna egy hagyományos vasútvonalat létrehozni. 

5. Hazaúszás a folyón – Bern, Svájc

Mindenféle jármű vagy eszköz nélkül, rendkívül frissítő megoldást találtak ki az ingázásra a svájci Bernben élők: munka után hazaúsznak az Aare folyón. A holmijaikat, ruhát, telefont, pénztárcát vízhatlan táskába teszik, és úgy viszik magukkal a vízben. Az erős áramlatokkal lebegni természetesen a nyári időszakban a legkellemesebb, de a vállalkozó szellemű városlakókat  hűvös időjárás sem riasztja el. Az biztos, hogy így el lehet kerülni a csúcsforgalmat. 

6. Teleférico (La Paz, Bolívia)

Bár a világ metropoliszainak többségét föld alatti metróhálózat szövi át, vannak olyan helyek, ahol szóba sem jöhet a metró. Ilyen a tengerszint fölött 3600 méteren fekvő bolíviai La Paz, ahol a világ legfejlettebb és legnagyobb városi kötélpálya-hálózata működik. A kabinos sífelvonókhoz hasonlító rendszer több mint 30 kilométer hosszú és tíz vonala van. Egyfajta tömegközlekedési hálózat a levegőben, amely összeköti La Pazt és a 4100 méteren fekvő El Altóval, a csaknem egymilliós alvó várossal, ahonnan bejárnak az emberek dolgozni. A Teleférico naponta mintegy 100 ezer embert szállít. 

7. Kerékpáros lift – Trondheim, Norvégia

A világ első városi kerékpáros felvonóját 1993-ban adták át, és üzembe helyezése óta több mint 300 ezer bringást húzott fel a nagyon meredek, 20 százalékos emelkedőn, körülbelül 130 méter hosszan. A norvégul sykkelheisen nevű eszköz az óvárosi hídtól viszi fel a kerékpárosokat a történelmi erődhöz, és ingyenesen lehet használni.

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történetünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....