Olaszország

Lamborghini a világ szemével: bronzból öntött bika nyitja a tárlatot

2024.06.06.

Több mint 100 kortárs műalkotás tiszteleg az autógyártó 60 éves innovációs és dizájntörténete előtt Sant'Agata Bolognese szívében – írja honlapján a német tulajdonban levő olasz sportautó gyártó. 

 

Fotók: Lamborghini

A Dreamaway – Lamborghini a világ szemével című kiállítással az Automobili Lamborghini többrétegű múzeummá alakítja Sant'Agata Bolognese-i központját, és megnyitja kapuit egy álomvilág felé. A Lamborghini márkakereskedők megbízásából és nemzetközileg elismert művészek által 2023 folyamán készített, összesen 114 alkotás célja a vállalat és annak 60 éves innovációs és dizájntörténetét ünnepelni. A kortárs művészeti kiállítás teljes egészében a Lamborghininek szól, és elkötelezett az alkalmazottaknak és a látogatóknak felé egyaránt. Május 18-án, szombaton nyílt meg, egy nappal a 2024-es Nemzetközi Múzeumok Napja előtt.A különböző helyi jubileumi rendezvényeken bemutatott alkotások után most a világ minden tájáról érkező alkotások térnek vissza a reflektorfénybe a cég szívében. Minden alkotás, a spray-festményektől az olajfestményektől át a szobrokig és a fényképekig, a maga módján egyedülálló, és egyrészt a Sant'Agata Bolognese-i autógyártó szellemét és identitását hivatott tükrözni. Másrészt a különböző kultúrák tükrözik a művészek származási országait. A kiállítás címe nem véletlenül Dreamaway - felhívás álmodozásra, új utakra és utazásra egy kozmopolita perspektíván keresztül.Az alkotások elrendezése a különböző cégterületeken egyben narratív utazásként is felfogható. Öntött bronzból készült impozáns, életnagyságú bika, a cég szimbóluma fogadja a múzeumba látogatókat. Belül a művek a múzeumban kiállított járművek ikonikus státusza előtt tisztelgő alkotásoktól a merész, élénk színű festményekig, amelyek életre keltik a gyártósorok dinamikus hangulatát.

Az anyagok és a technikák megválasztása befolyásolta a művek kiállítási helyét is. A kompozit részlegen például szénszálas munkákat lehet látni, míg a festőműhely bejáratánál egy teljesen airbrush-os, kézzel festett motorháztető látható.A kétdimenziós alkotások és szobrok sokfélesége ellenére mindegyik a márka ikonikus örökségét és a cég futurisztikus jövőképét idézi, amelyet a Driving Humans Beyond kiáltvány foglalja össze. Ez a filozófia megtestesíti a Lamborghini küldetését a határok, normák és konvenciók leküzdésére, és inspiráció forrásaként is szolgál a jövő generációi számára.

A Dreamaway kiállítás főbb alkotásait bemutató Automobili Lamborghini Múzeum májustól szeptemberig minden nap 9:30-tól 19:00-ig, októbertől áprilisig pedig 9:30-tól 18:00-ig tart nyitva. A múzeumban és a gyárjárási útvonalon kialakított kiállítás 2025 elejéig látogatható. A rendkívüli zárónapok a lamborghini.com oldalon találhatók.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....