Volkswagen AG

Látni az alagút végét - azonnali tájékoztatást és az intézkedések végrehajtásának megkezdését ígéri a Volkswagen

2015.12.19.

A Volkswagen Csoport benyújtotta a KBA-nak az érintett EA189 kódú, 1,2, 1,6 és 2,0 liter összlökettérfogatú motorjaira vonatkozó konkrét műszaki intézkedések leírását. A KBA alapos vizsgálatok után az összes intézkedést teljes mértékben jóváhagyta. Így az összes érintett járműhöz rendelkezésre áll a kijavításhoz szükséges intézkedések leírása. A járműtulajdonosok rövidesen tájékoztatást kapnak a következő lépésekről. A gyors lebonyolítás biztosításához a Volkswagen már a 2016-os év elején megkezdi az intézkedések végrehajtását.

A műszaki intézkedések kidolgozásakor fontos szempont volt, hogy az ügyfelek számára kedvező megoldások szülessenek. Az érintett EA189 kódú dízelmotorokra az alábbi intézkedések vonatkoznak:

- Az 1,2 és 2,0 literes motorok szoftverfrissítést kapnak. A tiszta munkaidő alig fél óra.

- Az 1,6 literes motor szintén szoftverfrissítést kap. Ezenkívül közvetlenül a légtömegmérő előtt elhelyeznek egy áramlás szabályzó rácsot. A beavatkozás kevesebb mint egy óra munkaidőt igényel.

A műszaki intézkedések végrehajtása során a Volkswagen AG célja, hogy az ügyfeleket semmilyen hátrány ne érje!

Ezek az intézkedések Európára érvényesek (EU 28 piaca). A beavatkozás után a járművek teljesítik majd a mindenkor érvényes károsanyag-kibocsátási normát, azon célkitűzés mellett, hogy ezt a motorteljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás és a menetteljesítmények befolyásolása nélkül érjék el Ügyfeleinket haladéktalanul tájékoztatjuk erről.

Az első levelünkben az érintett járműtulajdonosok tudomására adjuk, hogy autójuknak előreláthatóan javítási akcióban kell részt venniük. Emellett ügyfeleinket arra kérjük, hogy várják meg a következő írásbeli tájékoztatást, mielőtt aktív kapcsolatba lépnek egy Volkswagen márkaszervizzel. A második levélben a Volkswagen arra kéri jó előre az érintett ügyfeleket, hogy egyeztessenek időpontot egy szabadon választott márkaszervizzel a műszaki megoldások kivitelezéséhez.

Az összes érintett járművet előreláthatóan több hullámban hívják majd be a márkaszervizekbe a műszaki megoldások kivitelezéséhez. A 2016-os év első negyedétől az érintett 2,0 literes motorokon kell majd végrehajtani a műszaki intézkedéseket. Várhatóan a jövő év második negyedének a végéig az érintett 1,2 literes motorokon hajtják végre az intézkedéseket. Majd 2016 harmadik negyedévétől, és ezzel a javítási akciót befejezve, az érintett 1,6 literes motorral hajtott járművek kijavítása következik.

A Volkswagen AG 2017. 12. 31-ig kifejezetten lemond az elévülési kifogásra való hivatkozásról az olyan ügyféligények tekintetében, amelyek az EA 189 kódú motorral szerelt járművekbe beépített szoftverrel összefüggésben állnak. Az elévülési kifogásról való lemondás mindazon követelésekre vonatkozik, amelyek eddig még nem évültek el. Így a várakozás Volkswagen-tulajdonosok számára semmilyen hátrányt nem okoz. Ez azt jelenti, hogy minden érintett ügyfél a járművén az ezzel kapcsolatban szükséges műszaki intézkedések végrehajtását a fent megadott időpontig megvárhatja.

Megállapítás: a járművek műszakilag továbbra is megbízhatók és üzembiztosak, ezért korlátozás nélkül használhatók közúti forgalomban.

A közleményben szereplő információk nem vonatkoznak a Volkswagen Group of America vagy a Volkswagen Canada termékeire és szolgáltatásaira.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.04
Kemény és elkeserítő élmény 191 Austrian utas számára szombaton: az egyik gépnek kétszer kellett....
2023.02.04
Az idei év első kilenc hónapjában elért több mint 100 millió eurós veszteség után a német start-up....
2023.02.04
Az Edelényi rendőrök előállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes....
2023.02.04
A 2022-es év közönségdíjas, 2023-as Év Magyar Autója jelölt Suzuki S-Cross teljes hibrid,....
2023.02.04
Növelte forgalmát, üzemi eredményét és nyereségét tavaly az amerikai Harley-Davidson....
2023.02.04
Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a....
2023.02.04
A BMW Group fokozza az elektromos járműgyártást a globális termelési hálózatában: a mexikói San....
2023.02.04
Két kamion ütközött össze az M1-esen, Mosonmagyaróvárnál, az egyik jármű árokba borult a főváros....
2023.02.04
2022 első tíz hónapjában 94 ezer 28 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 9,3....
2023.02.04
A NASCAR bejelentette, hogy sztárokból álló versenyzőtriót nevez az idén századik évfordulóját....