támogatás

Legendás amerikai izomautók ikonikus alkatrészeit árverezik Kiss Norbi Macskaárvaháza javára

2024.04.22.

A felajánlóval, Ferencz Zsolt autótörténésszel és autóival május 18-án Felnémeten is találkozhat bárki

Dodge, RAM, JEEP, Oldsmobile. Legendás amerikai autómárkák, amelyek számos típusa az autótörténelem egy-egy ikonikus modelljévé vált. Most azonban ezeknek egy-egy különleges alkatrésze jótékony célokat szolgál majd: Ferencz Zsolt (Feco) gépészmérnök, autótörténész, a vecsési "Amerikai Autós Élményközpont - Chrysler, Dodge, Ram Múzeum" alapítója ugyanis árverésre ajánlott fel néhány olyan jellegzetes alkatrészt, amely akár egy lakás díszeként  is különleges tárgyként dobogtathatja meg az autórajongók szívét - miközben árával mentett állatok gyógykezelését segíti majd. 
- Igyekeztem a régi, ma már muzeális alkatrészek közül olyanokat összeválogatni, amely önmagában is szép tárgy és kötődik az autótörténelem valamely legendás amerikai típusához - fogalmazott Feco, aki maga is több mentett macska gazdája és Kiss Norbi ötszörös Európa bajnok autóversenyzőnek, a Macskaárvaház Alapítvány egyik alapítójának a szurkolója. Az amerikai autós körökben rendkívül népszerű szakember örömmel mesélte, hogy az autótörténet iránt érdeklődők körében is egyre népszerűbb az állatvédelem, így abban reménykedik, hogy a felajánlott és egy videón bemutatott különleges és ritka tárgyak egy állatvédő-amerikai autórajongó otthonát díszítik majd. 
Feco, aki rendszeresen önkénteskedik Kápolnán a Macskaárvaházban  és több járműtörténeti projektben együtt dolgozik a kápolnai Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület (MEGÉRTE) aktivistáival, hamaroisan ismét Heves Vármegyébe látogat: Bódi Zsolt egri önkormányzati képviselő meghívására részt vesz a Felnlmeti gyermeknapon, ahol egy több mint hatezer köbcentis RAM társaságában gyermekeknek mesél majd a klasszikus amerikai autók titkairól és történetéről. Természetesen erre a rendezvényre is ingyenesen, "önkéntes munkában" érkezik. Mint fogalmaz:
- Autótörténetre és állatvédelemre mindig ráérek, ez nekem nem munka, inkább szenvedély, hobbi és meggyőződés - fogalmaz a szakember. 
Ferencz Zsolt azt kéri: "akinek a mellékelt videó alapján megtetszik valamelyik alkatrész, írjon a macskaárvaház@gmail.com oldalra. Az adományt az ő számlájukra kell befizetni, az alkatrészt pedig nálam lehet majd átvenni és aki igényli, természetesen szívesen mesélek is annak az autótípusnak a történetéről, amelybe annakidején be volt építve."
 
 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....