Toyota Corolla Hibrid

A legnépszerűbb autó lehet az év autója

2019.12.05.

A Toyota idén sosem látott modellinváziót indított, egy év alatt hét újdonsággal mutatkozott be Európában, amelyek között ott volt a három világszinten is legfontosabb modellje, a Corolla, a RAV4 és a Camry legújabb generációja is, amelyek mindegyike a világ legfejlettebb, negyedik generációs környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtását kínálja. A mértékadó JATO elemzéséből kiderül, hogy az autóvásárlók meglehetősen pozitívan fogadták a japán autógyártó zöld modellinvázióját: míg a Corolla legújabb generációja továbbra is a világ legnépszerűbb autója, addig a vadonatúj RAV4 nem csupán a világ legkedveltebb SUV-jának de egyben a világ második legnépszerűbb autójának bizonyult, a világ legkedveltebb felső-középkategóriás szedánjának címét megőrző vadonatúj Camry pedig a világ kilencedik legkeresettebb autója lett. A vadonatúj Corolla, RAV4 és Camry az idén feltámadó sportautólegenda Supra mellett bekerült abba a 30 autóba is, amelyek közül az idei „Év Autóját” választja ki a rangos nemzetközi zsűri. A Corolla pedig az „Év Autója” döntősök, szűkített hét darabos listájára is bejutott, sokak szerint a cím egyik nagy esélyeseként.

A Toyota évek óta az egyetlen olyan autógyártó, amelynek 3 modellje, a Corolla, a RAV4 és a Camry is szerepel a világ 10 legnépszerűbb autójának listáján. Ez idén sem volt másképp, sőt, a RAV4-es egyenesen az elsőnek bizonyuló Corolla mögé, a második helyre ugrott. (Érdemes megjegyezni hogy a Toyota világ 20 legnépszerűbb autója között további két modellel, a Yaris városi kisautóval és a Hilux pickuppal is szerepel, így gyártók között egyedüliként tudhat 5 modellt a TOP20-ban). A legfontosabb visszaigazolás egy autógyártó számára kétségkívül a vásárlók döntése, ám minden esély meg van arra, hogy a japán autógyártó ezúttal egy újabb fontos szakmai elismerést is megáénak tudhat majd.

A vadonatúj Toyota Corolla lehet a 2020-as „Év Autója”?

Az “Év autója” a legrégebbi és leginkább elismert autós díj Európában. Odaítélésére 60 – a saját területükön szakértőnek számító, a kontinens minden részéből, 23 európai országból érkező újságíróból álló, két magyar tagot is magában foglaló zsűri szavazata alapján kerül sor. Az „Év Autója” zsűrijének elnöke, Frank Janssen a 7 döntős autó kihirdetésekor  rámutatott a részben vagy teljesen elektromos hajtások térnyerésére és a minden korábbinál fejlettebb belső égésű hajtások előtérbe kerülésére a jelöltek között. Ennek fényében a Toyota Corolla három karosszériaváltozatban (a négyajtós Sedan, az ötajtós Hatchback és a kombi Touring Sports) és két eltérő teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással is elérhető legújabb generációjának a világ legnépszerűbb autójaként komoly esélyei lehetnek a díj elnyerésére.

A modell ugyanis, értékesítési volumenének köszönhetően önmagában és követendő példaként is hatalmas hatással van a közúti közlekedés környezeti lábnyomának csökkentésére. Amennyiben a nemzetközi zsűri szavazatai alapján a Corolla nyerné el a 2020-as „Év Autója” címet, úgy a harmadik Toyota volna amelyet a rangos kitüntetéssel jutalmaztak: 2000-ben a Yaris, 2005-ben pedig a részben vagy teljesen elektromos hajtások forradalmát elindító Prius hozta el a díjat. A győztes kihirdetésére egyébiránt a 2020-as Genfi Autószalon előestéjén kerül majd sor.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.04
Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatának főnöke szerint az idei világbajnoki szezon egyáltalán....
2020.08.04
Az úton dolgozó munkatársak védelme érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kilenc új....
2020.08.04
Elloptak egy autóbuszt, amelyet később teljesen összetörve találtak - erősítette meg a Volánbusz....
2020.08.04
Tudtuk, hogy a koronavírus járvány nagy változásokat fog okozni az autóiparban, ami akár az európai....
2020.08.04
A Toyota Avalon megkapta mindazokat az érdemi frissítéseket, amelyekkel Európában is forgalmazott....
2020.08.04
Felére csökkentek a Ferrari eladásai a második negyedévben, közel megfeleződött a sportkocsigyár....
2020.08.04
Minden eddiginél több BMW M Performance alkatrész jelent meg a gyártó kínálatában az új 5-ös....
2020.08.04
Még a Mercedes csapat vezetőit is meglepte, hogy mennyivel ment három keréken a drámai befutót hozó....
2020.08.04
Halálos baleset történt kedd hajnalban az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető szakaszán, Győr....
2020.08.04
Németországban mindent megtesznek a gyártók, hogy fellendítsék az új autók iránti keresletet.....