Lexus

A Lexus LC a 2021-es év kabriója az Egyesült Királyságban

2021.01.13.

2021-ben a Lexus LC 500 kapta meg a Legjobb Kabrió megtisztelő címét a carwow nevű honlaptól, ami az Egyesült Királyság egyik vezető új- és használtautó-vásárlási tanácsadó weboldala. A modell már Magyarországon is megrendelhető, az első darabok azonban a nagy kereslet miatt csak tavasszal érkeznek.

Közel ötmillió felhasználójával a carwow elismert, hiteles és népszerű információforrásnak számít. A honlap minden évben megnevezi a különböző kategóriák legjobb autóit, illetve – nyilvános szavazás útján – összesítésben az év legsikerültebb autóját is díjazza.
 
– Ez a gép káprázatosan néz ki. Zseniális kabrió, mesés utastérrel. Az ember egyszerűen csak hátradől, lenyitja a tetőt, és bezsebeli az ámuló pillantásokat, miközben elsuhan a többiek mellett – fogalmaz Mat Watson, a carwow autóvásárlás-összehasonlító szekciójának tartalmáért felelős igazgató annak kapcsán, hogy melyek voltak azok az értékek, amelyeket lenyűgözőnek találtak az LC 500 kabrióban.
 
Az LC zászlóshajó kupé alapjaira épített LC 500 kabriót önálló modellnek tervezték a Lexus mérnökei, gondosan ügyelve arra, hogy az autó stílusa, aerodinamikai teljesítménye, rugózási kényelme és vezetési élménye a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljen. A 2020 nyarán bemutatott kabrió a Lexus-dizájn, a japán mérnöki munka és a Takumi kézművesség legszebb értékeit testesíti meg.
 
Tadao Mori vezető formatervező és csapata a “világ legcsábítóbb kabrióját” akarták megalkotni, méghozzá úgy, hogy közben a kupé jellegzetesen erőteljes és elegáns vonalvezetését is megtartják. A munka egyik legnehezebb része a vadonatúj, lenyitható vászontető megtervezése volt, amelynek ötletes mozgató mechanizmusa nagyon kevés helyet foglal el, így nem csökkenti a csomagtér méretét. Ez a megoldás, illetve a különleges fedőlap kialakítása tette lehetővé, hogy az autó hátsó része tökéletes harmóniát alkosson az egész karosszéria stílusával.
 
Hasonlóan izgalmas kihívás volt a klímarendszer áthangolása is, akárcsak a megfelelő aerodinamika kialakítása, hogy lenyitott tető mellett is csökkentsék a légörvényeket és a zajt – vagyis hogy a kabriózás felhőtlenül élvezetes és kellemes élmény legyen. Ugyanakkor a sportos vezetési élmény is fontos célkitűzés volt, ezért a kocsitest stratégiai részeit megerősítették.
 
Az LC 500 kabriót a Lexus 457 lóerős V8-as szívómotorja hajtja. A tízfokozatú Direct Shift automata sebességváltóhoz kapcsolt erőforrás alig 5 másodperc alatt gyorsítja az autót százas tempóra, miközben olyan motorhanggal borzongatja az utasokat, ami zárt és nyitott tetővel egyaránt élvezetes.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.07
Egy 31 éves salzburgi férfi eladásra kínálta használt BMW terepjáróját a Marketplace internetes....
2023.12.06
Az új BMW 5-ös nemzetközi bemutatóján az Év Magyar Autója versenyben nevezett elektromos i5 mellett....
2023.12.06
A rendszeres ingázók és a diákok különösen kedvező bérlettípust vásárolhatnak a Szeged-Szabadka....
2023.12.06
Nem célunk reklámozni a dohányzást, de azt el kell ismernünk, hogy a legtöbb időtálló és ikonikus....
2023.12.06
Megint meghosszabbította a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák....
2023.12.06
Nézze meg a videót! ..
2023.12.06
Szerda hajnaltól havazás kezdődött az ország dunántúli területein. Változó intenzitással, de....
2023.12.06
Nem mindennapi jutalomként vehet részt a hétvégi Mikulás Rallye-n Benyó Máté. A Korda Racing....
2023.12.06
Az Év Európai Autója (COTY) díj 59 főből álló, 22 országot képviselő zsűrije november végén....
2023.12.06
A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő....