Waberer's International

Linde targoncaflotta érkezett a Waberer’s Csoporthoz

2021.07.29.

A Waberer's International Nyrt. 2.600.000 euró összértékű targonca-beruházást hajtott végre.

A Waberer’s csoport nemcsak kamionjai beszerzésénél tekint elsődleges szempontként a fenntarthatóságra. A belföldön és Európa-szerte közlekedő, korszerű és megbízható járművek alkalmazásán túl, a raktárak esetében is kiemelt cél a dolgozók napi munkájának megkönnyítése a legmodernebb környezettudatos munkaeszközök segítségével. Ebben a szellemben valósult meg a csoport legfrissebb, több mint 2 és fél millió eurós targonca-beruházása is - írja a Linde közleménye.

A Waberer’s Magyarország vezető logisztikai szolgáltatójaként élenjáró technológiákat használ az eredményesség és a kiváló szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében. A társaság 350+ darab járműből álló targoncaparkja mintegy 240 ezer négyzetméteres raktárkapacitás üzemeltetését, a ki- és betárolás hatékony megvalósítását szolgálja.

Fotó: Linde targonca Li-Ion akkumulátorral

A Waberer’s International Nyrt. – versenyképessége megőrzése és a magyar gazdaságban betöltött meghatározó szerepének fenntartása jegyében – most 75 %-kal növeli emelőgéppark kapacitását – az új targoncák alkalmazásával a társaság a ki- és betárolás folyamatát korszerűsíti tovább, egyben környezetkímélő megoldással él a fenntartható fejlődés érdekében.

A flottakorszerűsítés fontos eleme a környezeti hatékonyság és a rugalmasság, így kizárólag Li-Ion akkumulátorral rendelkező eszközök kerülnek beszerzésre, amely magasabb energiahatékonyságot, rövidebb töltési időt és hosszabb élettartamot, kisebb ökológiai lábnyomot garantál. További fontos szempont volt a csoport számára, hogy az eszközök újrahasznosítása környezetsemleges, és maguk a telepek is újrahasznosíthatóak.

A beruházás keretében a Waberer’s összesen 118 darab targoncát, ebből 93 Linde márkájú eszközt vásárolt, melyek a cégcsoport BILK és pátyi raktárában kerülnek bevetésre. A hivatalos átadóra július 28-án került sor. A Linde-vel 2010 óta ez eddig a csoport legnagyobb volumenű együttműködése. A Waberer’s számára a Linde által képviselt minőség – és a korábban említett Li-Ion technológia – mellett az is fő érv volt a választásnál, hogy a Linde-gépek komoly üzembiztonsági ellenőrzés és tesztelés mellett kerülnek legyártásra, valamint a legfejlettebb digitális technológia kerül beépítésre ezekbe a modern targoncákba. A gépek így könnyedén tudnak kommunikálni akár a meglévő raktári szoftverekkel, és a szerviz-hatékonyság is növekszik a távdiagnózisnak és a digitális szolgáltatásoknak köszönhetően.

A Waberer’s International beruházásai a jövőben is folytatódnak: már tervben van egy újabb, 2 millió euró értékű targoncabeszerzés, továbbra is a változó igények kiszolgálása, a hatékonyság növelése és a környezetbarát technológia jegyében.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.22
Váratlan, ám meggyőző formában léphet először európai földre a Peugeot fejlődő régiókba szánt....
2021.09.22
A Ford hétfőn bejelentette, hogy Elvira Schachermeiert nevezték ki a Ford Európa kommunikációs....
2021.09.22
A Mercedes-Benz elektromos haszongépjármű flottája és jövőképe. ..
2021.09.22
2021. szeptember 11-én a Sába királynője című operafilm zártkörű, vörösszőnyeges premier előtti....
2021.09.22
Munkatársunk fotózta ezekben a percekben az erősen lángoló kamiont az M1-es sztrádán, Bicskénél. ..
2021.09.22
Egy autó ütközött villamossal a XI. kerületben, a Karinthy Frigyes út és az Irinyi József utca....
2021.09.22
Megkérdőjelezhetően igényes megoldással vonzana be hagyományos autókat kedvelő tuningmániásokat a....
2021.09.22
Összeütközött egy kistehergépkocsi, egy traktor és egy nyerges vontató a vontató a 32-es főúton,....
2021.09.21
Messzire visz, és nagyon más, mint a többi, de biztosan megrázza az elektromosok mezőnyét. Vagy....
2021.09.21
Új háttér a NATO-gép alacsony magasságú repüléséhez Ausztriában címmel számol be az osztrák....