kínai autó

Luxusautók mini másolatai Kínából

2024.03.03.

Pofátlanul másol le európai és amerikai autókat, majd nyom össze apróra egy kínai gyártó.

Ki ne emlékezne arra a lehetetlen eseményre, amikor egy Range Rover Velar ütközött a kínai másolatával. Még a színük is ugyanolyan volt, akkoriban nagyot ment a médiában a sztori. Azóta persze soha nem látott tempóban fordult meg a világ a kínai autógyártás körül. Modern és mutatós autóikkal már számtalanszor bebizonyították, hogy tudnak ők eredeti, jó minőségű dizájnt alkotni – persze más kérdés, hogy a formatervezőt honnan igazolják. Ennek ellenére a mai napig léteznek luxusautók olcsó másolatait gyártó kínai cégek, amik kihasználják laza kínai szerzői jogi törvényeket.

Közülük is kiemelkedik a Mecides (nem viccelek, így hívják), amelyik egy viszonylag friss márka és arra szakosodtak, hogy luxusautók mini másolatait gyártják. Ezt is a következő szintre emelve azzal, hogy nem csak 1-2 típust másolnak le, hanem temérdeket. Ford Bronco? Van! Porsche Cayenne? Naná, hogy van! Mercedes-Benz G-osztály? 13-colos lemezfelnikkel érkezik! Az építési minőségük épp olyan, mint az Instagram oldaluk: katasztrófa. Noha külön kategóriákba sorolták már a lemásolt típusokat, olyan sok készül belőlük, ennek ellenére látszólag mindegyik ugyanarra a villanyos miniautó alapra épül, amilyet nálunk csak a sebességkorlátozással és motoros jogosítvánnyal használható apróságok alatt találunk.

Nincs még Bugatti SUV? Ne aggódj, a Mecides MBJD már megadja neked egy emelt Bugatti élményét. Oké, kicsit torzszülőtt, de ilyen olcsó a francia hiperautó (másolata) még sosem volt. Közösségi médiás posztjaik között olyat is találunk, hogy egy Maserati Grecale koppintásra Porsche jelvényt raktak. Európai sportautók ide-vagy-oda, kit érdekel, nem igaz? Ráadásul már ott tartanak, hogy nem csak híres európai és amerikai modelleket másolnak, hanem a saját sikeres autóikat is. Így kapható BYD Dolphin vagy Ora Funky Cat koppintás is – a koppintás koppintása, ugyanis utóbbi például a Miniből merített erősen ihletet. De arra is van válaszuk, amire nem is gondolnánk: túl nagy az új smart? Akkor itt a smart méretű új smart. Csak nézd és sírj!

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.23
A Volvo EX30 elnyerte a rangos Red Dot 'Best of the Best' formatervezési díjat. ..
2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....
2024.04.23
A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak....
2024.04.23
A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset – jelentette a katasztrófavédelem. ..
2024.04.23
Az új autók eladása Spanyolországban januárban 7,3 százalékkal 68 ezer 685-re nőtt az előző év....
2024.04.23
A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a....
2024.04.23
A japán csapat megszerezte az első győzelmét a 2024-es Hosszútávú-világbajnokságon annak....