Magyar Borok Útja Rallye

Magyar Borok Útja Rallye 2. nap (percről-percre)

2015.08.29.

Az első nap fáradalmait (részben) kipihenve újult erővel vágott neki a jubileumi Magyar Borok Útja Rallye teljes mezőnye a második napnak. Augusztus 29-én szombaton a Tokaji és az Egri borvidék 6 pincészeténél tettek látogatást a versenyzők. Ma is percről-percre követjük az eseményeket.

22:00 Letesszük a lantot (billentyűzetet), nyugodjék... Ránk vár ma még a borárverés, tombolahúzás, a Midlife Crisis zenekar és DJ Radnai hajnalig tartó mulatsága. Előre sajnáljuk a sofőröket, akiknek holnap reggel, a 9 órai rajtnál meg kell fújniuk a szondát...

19:45 Alig egy óránk maradt, hogy átverekedjük magunkat az Eger és Galyatető közti szerpentineken. Tapasztalt sofőrünk megtette, amit megkövetelt a haza, így "koppra" beértünk a Hunguest Grandhotel Galya parkolójába a vacsora kezdetére. 

18:30 Utolsó napi penzumként felkerestük az Ostorosborokat előállító Ostoros-Novaj Zrt. borászatát, ahol teljesítenünk kellett egy karikákat célbadobós feladatot, és megkóstoltunk jó néhányat a mintegy kéttucat féle Ostorosbor közül. Soltész Gergő, a cég elnök-igazgatója személyesen avatott be minket az Ostorosbor statégiájába.

18:00 Már a kapuból magával ragadó a látvány, mely a Gróf Buttler borászatnál fogadott minket. A nyári forróságban a sofőrök finom bodzaszörppel frissíthették fel magukat, mások pedig pincehideg egri borokat kóstolhattak. A kirakós feladat egyszerű(bb) volt azok számára, akik a gyerekekkel ezt otthon gyakrabban gyakorolják, így sikerült időre megoldani a feladatot az utánunk érkező Czippán Anett - Váczi Gergely versenyző párosnak.

16:45 Demeter Pincészet, Eger, no comment. Na jó, mégis: Csaba kiváló borai és hamisítatlan vendégszeretete sokáig maradásra bírt minket. Ügyességi feladatként a parafa dugók dobozba dobálása nem tudott kifogni rajtunk. És bár szerkesztőség személyes kedvence, az XY 2009 elfogyott, nem távoztunk üres kézzel.

15:30 Kövér gáz, indulás az Egri borvidékre. Ma még 3 borászat vár ránk.

14:30 Ebből ugyan kissé késői ebéd lett, de az nagyon finom volt, köszönhetően vendéglátóinknak, a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészetnek. Ebéd után a fotófal előtt remek sztárfotók készültek!

13:45 Mádon először a Holdvölgy birtokot és pincerendszert látogattuk meg. Káprázatos volt.

12:45 Végre valahára megérkeztünk Bodrogkeresztúrra, a Füleky pincészethez. Jól esett egy korty a késői szüretből.

09:00 Elindultunk a 85-ös rajtszámú autóval. Ma is az "A" itiner szerint megyünk. Parádon már várt ránk az első feladat, utána pedig a végeláthatatlan szerpentinek.

08:00 Az első autó elrajtol a Hunguest Grandhotel Galya parkolójából. Sajtócsapatunk tagjai még csak az étterem felé tartanak egy kis regeneráló reggelire.

07:00 Ébresztő!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....
2021.09.19
A tűzoltók áramtalanítják a járműveket - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.09.19
Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló a leendő közlekedési múzeumnál - közölte a....