gumiabroncs piac

Magyar Hankook abroncsokat szerelnek gyárilag az új Audi A4 modellekre

2015.08.18.

Az Audi a Hankook gumiabroncsait választotta az Audi A4 és Audi A4 Avant új generációjának eredeti gyári felszereléseként. Az új Audi A4 modelleket gyárilag a vállalat csúcstermékével, a Ventus S1 evo²-val szerelik 17, 18 és 19 collos méretekben. A Hankook világszínvonlú, magyarországi gyárában előállított gumiabroncsokat rendkívül alacsony gördülési ellenállás jellemzi, anélkül, hogy ez a teljesítmény és a biztonság rovására menne

A prémium gumiabroncsgyártó Hankook eredeti gyári felszerelésként szállít abroncsokat az Audi A4 és A4 Avant modellekhez azok piaci bevezetésétől kezdve. A prémium autógyártó legnagyobb számban értékesített modellcsaládját a nagy teljesítményű Hankook Ventus S1 evo² abronccsal szerelik fel 225/50R17Y méretben, részben extra nagy teherbírású (XL) kivitelben, illetve 245/40R18Y (XL) és 245/35R19Y (XL) méretekben is.

- Az Audi A4 generáció összes újonnan fejlesztett technológiája különösen a menetellenállás csökkentésére, valamint ezzel összefüggésben a CO2 kibocsátás korlátozására összpontosít - mondta Ho-Youl Pae, a Hankook Tire európai igazgatója. - Csúcsminőségű abroncsunkat, a Ventus S1 evo²-t hasonló szempontok szerint fejlesztettük ki a legújabb innovatív technológiák alkalmazásával, annak érdekében, hogy ezek a magas követelmények fenntarthatóan teljesüljenek. Miután az Audi TT és TTS modellek is a mi abroncsainkat kapták, nagyon örülünk annak, hogy most az új A4-es családot is mi láthatjuk el első gyári felszerelésű abroncsokkal.

A hazánkban előállított Hankook Ventus S1 evo² gumiabroncsok a legszélsőségesebb körülmények között is optimális teljesítményt nyújtanak a pontos kezelhetőség, kiváló fékteljesítmény és magasszintű iránytartási stabilitás tekintetében. A nagy feszítőszilárdságú, ugyanakkor rendkívül könnyű acélszál, amelyet a Hankook versenyabroncsokhoz is használnak a DTM-ben, a Ventus S1 evo² abronccsal rendkívül dinamikus vezetést tesz lehetővé állandósult nehéz körülmények között is. A Ventus S1 evo² kifejlesztésénél az egyre fontosabb környezeti szempontokat is figyelembe vették, aminek köszönhetően jelentősen csökkent a gördülési ellenállás és a gördülési zaj.

- Egy alacsony fogyasztású gumiabroncs kifejlesztése volt a célunk, alacsony gördülési ellenállással, anélkül, hogy ez a teljesítmény rovására menne, különösen a biztonsággal kapcsolatos területeken, mint a száraz és nedves útfelületen nyújtott fékteljesítmény, illetve a kezelhetőség vizes úton - jelentette ki Klaus Krause, az Európai Műszaki Központ (ETC) vezetője, aki a Hankook fejlesztéseit koordinálja az Audi AG járművei számára. - A Ventus S1 evo² abronccsal olyan gumiabroncsot készítettünk, amely sikeresen kombinálja a dinamikát a kényelemmel, illetve a nedves úton nyújtott tapadást és gördülési ellenállást, hogy a lehető legjobban kiszolgálhassuk ügyfeleink igényeit. A Ventus S1 evo² is tökéletes példája Kontrol technológia elnevezésű filozófiánk gyakorlati megvalósításának a fejlesztési folyamatban.

Jelenleg 50 mérnök és technikus dolgozik a Hankook európai fejlesztési központjában Hannoverben, testreszabott gumiabroncs-megoldások fejlesztésén az európai gépjárműgyártók számára. Az Audi abroncsait is itt fejlesztették és tesztelték. Az új Audi A4 és A4 Avant modellek abroncsait a világ egyik legkorszerűbb, csúcstechnológiás gyárában, a magyarországi Hankook üzemben állítják elő, ahol az európai piacra, személyautók és SUV-ok számára készítenek abroncsokat.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
Az áremelkedések, a rezsi növekedése és a magas infláció miatt számottevően csökkent a bérek....
2023.01.28
Döbbenetes tragédia történt ma hajnalban Ausztriában, az A1-es autópályán St.Pölten közelében.....
2023.01.28
Benzinválság, ajtónkon dörömbölő recesszió, szankciók, ukrajnai háború és koronavírus-járvány ide....
2023.01.28
A neves, tapasztalt Yamaha Maco Racing Team színeiben indul az idei hosszú távú, azaz endurance....
2023.01.28
Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az elektromos meghajtású járművek az európai piacon:....
2023.01.28
A közvéleményt és az európai, benne a magyar sajtót továbbra is élénken foglalkoztatja, hol építi....
2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..
2023.01.27
Az új kezdeményezés hétről hétre több érdeklődőt vonz. ..
2023.01.27
Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos....