Tesla Motors

Magyarországon is gyárthatnának Teslákat

2017.06.01.

Egyre több elektromos autót látunk az utakon. Rohamosan nőnek az igények, így nem csoda, hogy a Tesla is bővíti gyártó sorait. Nemrégiben egy mozgalom indult, hogy Elon Musk hazánkba hozza a Tesla gigagyárat.

A fiatalok által indított kezdeményezés 17.000 munkahelyet teremtene. Természetesen nem csak Magyarország küzd ezért a lehetőségért, hanem Európa szerte több ország is kampányol.

A tavalyi évben már megkezdte működését az első gigagyár Nevadában, az USA-ban. A cél az, hogy teljes kapacitását elérve évente 35 gigawattórányi áramot tároló lítium-ion akkumulátort állítsanak elő.

A második gigagyár New York államban épül majd, ahol napelemeket fognak gyártani. A harmadik gyárat pedig Európába tervezik, ahol autókba szánt akkumulátorok és a napenergia otthoni tárolására szolgáló Tesla PowerWall mellett Tesla autókat is gyártanának majd a tervek szerint.

A kiválasztás idénre várható. A versengő országok között jelen van Portugália, Litvánia, Spanyolország, Németország, Franciaország Hollandia, Észtország, Csehország.

A magyar mozgalom kezdeményezőinek célja, hogy megmozgassák a közvéleményt. Ennek érdekében előadássorozatokat terveznek és ismert embereket is bevonnak a projektbe. A legnagyobb előny a munkahelyteremtés lenne, hátrányunk viszont, hogy a megújuló energia terén nem állunk jól, márpedig Musk szívügye a napenergia.A döntés meghozataláig is családi házak, cégek, intézmények tulajdonosai gondoljanak a jövőre és telepítsenek napelem rendszereket! Akinek elektromos autója van, az pedig ne feledkezzen meg az áramtermelésről, hiszen nagymértékben megnövekedhet a villamos energia fogyasztás.

Amennyiben első lépés a napelem rendszer és csak a későbbiekben van tervbe véve az elektromos autó, érdemes egy bővíthető napelem rendszert választani. Erre nyújt kiváló megoldást a SolarEdge inverter, amely nem utolsó sorban kompatibilis a Tesla PowerWall akkumulátorokkal is.

(miferfiak.hu)

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.03
Mai használt tesztünk főszereplője kicsit kilóg az átlagos használt autók közül. Már-már azt mondom....
2021.12.03
Kamion és kisbusz ütközött össze az 542-es főút 8-as kilométere közelében, Kiskunfélegyháza....
2021.12.03
Tovább bővítette GR Sport modellcsaládját a Toyota. A portfólió legújabb tagja egyben a legkisebb....
2021.12.03
A kormány célkitűzése az, hogy Magyarország ne csak a gyártás területén, de a kutatás-fejlesztésben....
2021.12.03
A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a....
2021.12.03
Decembertől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át az....
2021.12.03
A General Motors a korábbinál is nagyobb profitra számít az idén - írja az automobilwoche.de ..
2021.12.03
A Magyar Gumiabroncs Szövetséget (angolul Hungarian Tire Association, röviden HTA) az akkori....
2021.12.03
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali....
2021.12.03
Ha attraktív munkahelyeket teremtünk, ahol a fiatalok fejlődhetnek, akkor a munkaerő itthon....